Sommaren försvinner

Hemskt när sommaren försvinner, man började precis anpassa sig till värmen så vänder ryssvindarna och det blir plötsligt iskallt ute igen.
Men det har varit en underbar och varm sommarvecka tillsammans med tjejerna har jag vari en hel del och njutit.
Igår så fanns inga planer alls. Följde med Pite-Anna till happis och torneå, som assistent eftersom hon är väldigt gravid;) Och som sällskap, egentligen mest sällskap=)
Sedan kom jag hem, kittlade Per lite och mitt i allt så hade vi främmande=) Jofesin o Jonas!
SÅ vi hoppade in i bilen och puttrade runt. Hälsade på lite folk och hamnade även i baskeri. Där hade Kalle rökt abborre så vi mummsade på! Oj vad gott det var!
VI for till frasses och köpte mjukglass/ milkshake o mös vidare, kollade på hus som fanns till salu och drömde oss bort. Egentligen ville vi mest ha en stuga att tillbringa kvällen och natten i, men sådana möjligheter har vi tyvärr inte=/
Vi åkte en sväng till Ullas grav och tittade, även på brorsans grav som är väldigt nära Ullas. Sedan började vi kolla runt och de andra insåg hur många som de känner som låg där..
En vacker dag kommer vi alla dö.. Tiden bara rusar fram känns det som och vi bör ta till vara på allt det goda vi har här i livet. Ibland glömmer man bort det och man tar allting förgivet. Så en solig dag, kan vem som helst av oss ryckas bort och försvinna. Tills den dagen kommer ska vi ha ett underbart liv och njuta och göra det så bra vi bara kan.

Nu måndag!=)

Vi har sovit svin länge nu i flera dagar. Per han kan då sova hur länge som helst. Han sover ännu;)
Jag är alldeles snurrig av allt sovande!
Hade tänkt stiga upp tidigt idag och fara till mor o far o rensa deras häck o dona på med den. Men det har ändå vart lite mulet så det gör inget att ja sovit;)
Kanske tar en promenad dit med hunden och tar tag i det. Men är fortfarande lite krasslig. Mest i halsen.. Hoppas det blir bra så ja kan fortsätta mitt joggande!
När nu ska ja ut, får se om de blir grytnäs eller runt näsbyn...

Känns som måndag

Söndagar är den absolut sämsta dagen på veckan, på kvällarna finns det absolut inget att se på tv och man måste slå igång en film... Hehe ja det är jobbigt att slå igång en film. Jag har blivit så slö av att vara Pers flickvän, han fixar allt som har med datorer, spel och dvd apparater att göra. Orkar inte ens se en film om inte han är hemma... Toffel, eller bara slö??? det är frågan!
Sedan är söndagar tråkiga för man ska ta det lugnt och inte göra någonting...Jag blir så rastlös.
Tur att jag har vart lite krasslig idag så har inte orkat göra så mycket.
Till Jossan for jag dock! Skojsigt!
Där var även Milla. Vi tog oss en svängom ner på strandpromenaden, mös på i solen och drömde vidare om sommaren som redan verkar ha börjat.
Sommaren kommer förhoppningsvis bestå av en hel del båtturer, fiskande, en hel massa surströmming och grillad lax, sol och bad, kanske även någon tripp!?=)
Vi planerade även in en liten tävling som kommer att pågå till midsommar. Vi ska imorgon slipa vidare på reglerna som ska gälla och vad vinnaren ska få.
Imorgon blir det även lite film och myskväll med tjejerna=) Mysigt va, med pyjamas kanske och några madrasser. Ostbricka och lite annat smått och gott förhoppningsvis. Suuuupernajs!

Lördag, sommar?

Sommaren verkar ha kommit, och den har slagit till ordentligt! över 20 grader har det varit i skuggan nu i några dagar och det sägs hålla i sig till onsdag.
Hoppas resten av sommaren blir fin, men det sägs att den inte blir bra när den börjar såhär tidigt...
Augusti ska iaf bli fin! min månad!=))
Igår jobbade ja sista kvällen, så nu har jag helg. Gossen har inte väckt oss idag och igår som han brukar så vi har fått sovmorgon.
Igår så tog jag premiär rundan runt djuptjärnsspåret. Vågar mig inte in på de längre in i skogen då ja stötte på en orm där om barn, samt så har ju björnarna vaknat.. Blev två korta varv ist, ca 4 km. Idag har jag enorm träningsvärk! Men det känns bra. Har inte joggat på kanske tre månader eller så.. det känns!
Hade varit roligt att hitta på något skoj i helgen, får se vad vi gör. Ska iaf ut med hunden nu så han får sig en runda i värmen=)
Ingen missade väl det underbara åskvädret igår!? Det var underbart! Fasen den svenska sommaren är ändå underbar=) Här sitter man och längtar tillbaks till Thailand, men den svenska sommaren är något speciellt=)
Jag satt då på balkongen igår och skådade ut på skådespelet. Det fanns en hel del vackra blixtar!

Fick en order!

Åååh vad less jag börjar bli.. väntar på att hockeyn ska ta slut, känner mig inte ett dugg intresserad av den idag..
Då undra Per om ja läst klart alla bloggar, snokat klart på Fejjan.. jaa det har jag! Men skriv en blogginlägg själv!=) jaja det var ju ett tag sedan=)
Vi var ut på Krogfesten igår. En jäkla massa folk ute! Det hade kunnat vara en toppenkväll ute om dom bara hade haft vett nog att spela bra musik! Fy fasen vad dålig den var, jag ville bara hem alltså.. Men har inte vart ut sedan nyår på valhall. Nu känns det som att jag kan vänta ett bra tag till igen.. Man blir så less det stället så fort..
Idag har man mått Prima-Ballerina=)
Vilket superväder, över 20 grader i skuggan, värsta ryssvärmen! Man får så himla härliga sommarkänslor sådana här dagar!
Vi åkte till Baskeri, fick oss underbar älgsoppa! Vilket lyx! Retade Oliver lite med en vattenspruta och sedan ragga vi runt stan lite innan ja började jobba. Och nu är vi hemma igen, har även fått tillskott av Gossen över helgen.
Annars så försöker jag experimentera med mina blommor här hemma. Dom har alla varit nära att dö, vissa har till och med dött. Har inte ett dugg gröna fingrar.. men då har jag heller aldrig försökt..
Så nu försöker jag lära mig av både min mamma och min brukare=) Alla blommor är härmed omplanterade så jag väntar med spänning på förbättring!=)
så här roliga var vi igår=)

Torsdag va?

Börjar bli daga vild.. och hemma får man inte gjort ett smack.. Ska bli skönt med ledigt på söndag så man hinner socialisera lite!
Ska snart till jobbet, puttra iväg på vespan. Det är rätt kallt ännu att köra, i Thailand var det så underbart skönt att köra, då gjorde man det ibland för att svalka sig. Här håller man på att trilla av pinnen när man drar ut en sväng.
Får se om jag hinner det jag ska idag, igår var ja å bara så trött så trött.
Väntar fortfarande på nå papper från skolan så ja kan skicka in till facket, men jäklar vad det går segt! Måste nog in igen och påminna dem verkar det som. Samma som på kommun när ja skulle ha arbgivintyg, det tog ju flera veckor, dom hade givetvis glömt bort förbannade jyrtanter.
Nä om man skulle kamma ut hårtorvan så man börjar se ut som folk=)
Saknar Thailand!

Hur kommer det sig?

Att när man har som mest att göra, då man skulle ha något att berätta, ja då hinner man inte skriva om det på bloggen. När det lugnar ner sig så klämmer man ihop nå inlägg och då har man inget att skriva om..
Hade ju kunna berätta om den underbara helgen i Baskeri, de mysiga nätterna i Frevvis då vi var svansar, om det underbara kalaset=) Men det blir ju ett väldigt långt inlägg, och dom flesta av er var ju med=)
Men gott var det med älg, och trevligt att träffa allihopa!=)
Har idag vart två gånger ner till älven för att se om den inte ska gå snart.. Den ser ut att vara så tunn och fjesig så det verkar inte bli så dramatiskt i år.. Men om den kunde gå snart så det kan bli lite varmare i vinden.
På tal om sommar så flög det förbi en fjäril idag när ja gick hem från älven. Första fjärilen jag ser i år. Jag insåg då att jag får mer panik av fjärilarna här hemma än i Thailand.
Konstigt? Speciellt dom här orange svart mönstrade.. dom är äckligast av alla! sedan på palts nummer två kommer de helsvarta. Det hela handlar nog helt enkelt om någon traumatisk upplevelse som barn, jag var som galen att fånga dem då. Och nu är jag livrädd. Nått måste ha hänt. Hehe lite komiskt samtalsämne, alla skrattar åt mig och min fjärilsfobi=)
Annars då, jag har vart på intro på ett ställe i veckan och idag börjat intro på ett annat, pers ass alltså. Det är två väldigt bra ställen tycker jag. Men jag har blivit trött efteråt, även fast det inte har vart speciellt ansträngande. Har haft semester för länge;P
Så man jobbar, sover och äter. På söndag är jag ledig, då åker jag till Piteå på Emmys två års kalas, det ser jag fram emot!=)
Nä i sängen blire strax, upp och jobba igen imorgonbitti! Hard Work Work=)

RSS 2.0