Happy New Year

Idag e det den sista dagen för i år.. hoppas att den har varit bra för er alla, mitt år har vart väldigt bra. inget direkt att klaga på faktiskt. jag hoppas att nästa år blir lika bra=)
har hunni bo i luleå, jobba lite där o haft skoj o skönt me pjokvännen, hunnit flytta tillbaks till kalix pga studier som ja fick börja i kalix men i nte  i luelå. och tiden har bara runnit förbi och iväng. detta år har det vart torka med resor.. vi har inte vart i fjällen o inte åkt färja heller.. men måste ju få oss en utlandsresa nästa år. jag håller tummarna!=)

ikv ska vi göra middag. det verkar vara jag som står för ideerna ikv till maten. ska laga lite oxfile, lite entrecote och potatisgratäng och givetvis min älsklingssallad, klarar mig inte utan den! bea sås på toppen;)
vi kommer att bege oss till baskeriborna och göra middagen ikv, om vi inte bestämmer oss för att fara till Orren o göra med dem. det kan dock bli lite stressigt o fara dit eftersom per slutar fem o syrran oxå så ja tror dom får vänta ihjäl sig på oss om vi ska till dem..

så idag har ja kvar en del att göra innan kvällen så att säga.. handla, städa hitta rätt kläder till ikv.
jag som redan köpte min nyårsklänning ör länge sen.. ja vet inte om ja ska ha den.. ska testa sen när ja har mer tid över. den e ju väldigt festlig iaf. hoppas de hinner sluta blåsa till ikv..

detta e inte jag ikv;) men ja hoppas ja blir fin, trots att julen just art är och inte har då jag hunnit träna;)

söndag


det känns inte alls ssom söndag idag. tror de e för att man e van att hämta elliot på fredagar så de känns som lördag idag;) men vi hämtade inte honom förrän igår. i fredags firade vi Pers födelsedag med kompisarna. vi gick ut och det var lajbans=) ute träffade jag två gammla klasskompisar, Alex och Elin=) svinskoj, kände knappt igen galningarna. sedan dök anna willberg upp från ingenstans;) kärt återsende riktigt skoj att träffa alla=)
som vanligt är ja en duktig flicka och for hem i tid så ja slapp köa o fick en taxi på en gång. skönt, ja får hem o beskådade mitt underverk i kylen, smörgåstårtan ja gjort till per. de var nära att vi börja käka på den under natten, man e ju som hungrig efter en utekväll.

26 år blev han i år!=))
det var inga dåliga grejer i tårtan. ja gjorde med gravad lax, kallrökt lax, räkor, kräftstjärtar, rom o massa massa annat=)) det vart en succe! Kalle var nog den enda som fick i sig en hel bit, han såg riktigt mätt ut o hann tillomed klämma en saffrans bulle på det=) mormor stackaren har ju allergi så hon fick inget:( jag hade inte en sån framförhållning så ja hade gjort i ordning nått till henne... o pers mamma kom med dem och hon blir ju alltid lika glad när man bjuder henne på något gott=)) senare kom min mamma o pappa och önskade grattis o fick även de fika o tårta, sen till slut hämta ja stora syster satu, vi satte oss alla i soffan och såg på Wall E, o serverade fram en stor skål full med olika nötter i, en till stor skål proppfull med godis o lite chips o jordnötsringar blev de oxå;) man kan säga att det blev en del onyttigheter;) men man ska fira ordentligt när älsklingen fyller år. man kan ju inte gå o glömma bort honom bara för att julen just varit här.
presenter fick han ocå gubben min, vad glad han blev !=)

En stor röd geleråtta fick han, han älskar ju gelegodis=) o en stor toblerone, mest för att ja gillar den=)

här ligger en hög öppnade presenter, handskar, mobilladdare, verktyr, nya köksknivar o planet earth ligger här på skrivbordet.

knivuppvisning=)

här fikas det för fullt

väldigt traditionellt blev det med tända ljus, per fick blåsa ut dem och önska sig något=)


så långpromenaden med oliver i morse var väldigt välbehövlig efter allt man har hunnit trycka under julen och födelsedagen. ja hämtade anna så gick vi hem så fick även hon sig en bit tårta=)
nu återstår nyårsafton att planeras. om det är någon som ska göra någonting roligt så hör av er=) vi har lite ide torka i våran vänskapskrets just nu=)

Julen

ja julen har nästan passerat nu, de e annandagen idag och sista juldagen. det känns som att sista dagen var igår.. vi har ju börja fira redan den 23dje så ja börjar vara les julmaten;)
23dje firade vi vår riktiga jul med hela familjen, hemma hos brorsan i bredviken. på julafton var vi hos mamma o pappa o firade och åt mat. Per kunde inte komma, han jobbade:( ja tog med julmat till han så han fick lite julkännsla iaf=)
det vart en del julklappar att öppna i år! jag fick en jätte stor hög klappar av per=)) helt chockad lixom.. jämfört med den lillahögen han fick av mig. han hade ju dock köpt stora saker och jag små;) tanken e ju den som räknas. det är ju ingen tävling, och vi som inte skulle köpa nå mkt i år.. hehe ja så säger väl alla varje år?
 de här var mina klappar=)



se så fjånig lilla högen bredvid e;) de e Pers klappar;) nåå han får ju imorgon igen.
det bästa av allt som jag fick var mina två gitarrer till x-boxet!=) vi har lirat på här hemma, de e svinskoj! måste skaffa de andra spelen nu oxå, har bara aerosmith men de andra e på ingående;) o så uppskatar ja väldigt mycket lilla elektroniske massemassör som ja kalalr den, varje kväll per masserar mig med den så slocknar ja på momangen=) myysigt!
fick massa annat oxå, björn borg boxers, riskokare, fruktpress (mumms) , elektronisk lökhackare (eller va de nu heter?) o en massa annat;)
Per ska få närgra presenter till, han fyller ju år imorgon=) så jag har slagit in dem nu o lagt dem under granen=) jul två ggr i rad för denne kille=) o så ska ja göra en till grej till imorgon som e en överaskning, ska sanrt fara till mamma o göra den så att han inte märker=) hihi
 här ligger dom o väntar nu på att bli öppnade=) vad kan det vara i dem mån tro?=) hoppas han tycker om=)

elliot har även hunnit svicha förbi på julafton o öppna sina klappar
 han fick lite lera, han älskar ju att pyssla, lego, massor av filmer, leksaker, skridskor mm=)

oliver fick oxå en klapp=)
 en ny säng=)) så mysig den ser ut att vara. han höll på att somna direkt när han skulle prova den=)

anyway, nu har ja mycket att göra igen.. hej hopp

nattmänniskan

det är ju jag de..så skulle stiga upp i tid i dag o hinna me massa saker innan ja o syrran far till luleå o hämtar R. icket.. ja e för trött, fick tvinga mig att somna vid femtiden i natt... suck.. nåväl bara ja hinner göra de viktigaste.
vi ska nämligen fira jul redan imorgon hemma, fast hos brorsan i risön ska vi fira.
jag håller på o gör
dubbelmarinerad älg och rosbiff. måste få in dem i ugnen bara för första marinaden har vart i under natten.
här e julgranen förövrigt=)

ingen utgång vart de i lördags. jag var chaffis o tänkte mig ut nykter men de blev för sent att gå in så ja sket i de.
 så jag hämtade min äldsta syster o vi for hem till mig o käkade mackor;)
hur ska man hinna me att slå in alla julklappar då??
ja jag är ju lite stressad nu. på återsende=)

Fredag

vilken dag det har varit hittills ännu ändå! jag har gjort prov kl nio imorse, hade dock somnat kring fem på morgonen  så ja såg hyfsat död ut när ja släpat mig dit.. hoppas ja klarade provet nu, det var ju i etiken. det tror ja nog ja gjorde. ska börja plugga människan socailt och kulturellt nu under julen, men ahr ju ingen bok till detta eftersom dene e utlånad helatiden på folkan.. kanske klarar mig utan.
o nu har vi en julgran oxå! en riktig alltså inge plast=))) äntligen! trodde faktiskt inte vi skulle hitta någon. vi som traskade i djup-blöt snön igår o höll på o bli sjuka pga den.. nu har vi en! ska lägga upp bilder sen när ja klätt den klart, den har bara ljus o stjärna än så länge=)
så har pappa äntligen flyttat på bilarna på grytnäs så vi kan komma in me golfen i garaget o laga den. mamma börjar nog sakna sin bil;) så ska dit kring fyra o kolla läget o knuffa in den o se va vi behöver för bildelar, men inget e ju öppe i helgen säkert så de blir ju en process de här..
tre lättnader iaf, provet - gjort, bilarna borta från gårde- gjort, granen står i vardagsrummet - gjort.
sådär nu e de ju bara att ta de lugnt några dagar... eller? nja.. finns alltid nå man måst göra, städa slå in julklappar köpa mer julklappar... mm
hej hopp
kommer bild på färdig julgran sen idag


julen närmar sig!

i år har vi bestämt oss för att skaffa oss en riktigt snygg riktig julgran. vi har just kommit in från dagens jakt i skogen efter en. ingen lycka denna gång.
har ju nytt julgranspynt osv så kan ju itne vara utan.
dessutom har jag aldrig idas julpynta sedan ja flyttade hemifrån när jag var 16 år... men i år kändes de lite roligare, när man har en stor trea o så. så har hängt upp en julstjärna i vardagsrummet, en i hallen, en liten ängel sitter i hallen o en ren i köket, en mini alltså=) julbelysning på balkongen

och så julbakade vi lite igår ja o mina systrar. jag gjorde saffransbullar, ser ut som vanliga bullar, fast me saffran i degen o kesella o vit choklad. väldigt lyckat!

blev även lite olika ischoklad oxå=) mörk med mintsmak o ljus me marabouchoklad=) mycket gott!
 
pepperkakshus funderar ja ännu på att göra men börjar bli lite sent påtänkt. men man hinner än om man bara vill.
nu är de bara tvn som SKA ut. o gilfen som ska lagas o prov imorgon sedan kan man börja andas ut=)
det blev även lite soppa till middag igår=)


Oliver var helt slut efter allt bakande ;)

kanske man skulle ta o blogga lite?

hej hopp, det var inte igår.
min tystnad beror på för mycket att göra och svårt att fokusera på bloggen.
i helgen har vi haft elliot och vi drog till luleå o hälsade på farmor. mysigt som vanligt.
leos lekland två dagar i rad. elliot fick simglasögon av mig så vi måste testa dem nästa gång han kommer till oss.
i veckan har jag tränat och promenerat och pluggat mestadels. inte så spännande. har gjort bort all teori på etiken, skönt e ju det=) så på fredag ska ja göra prov.
fick även höra att jag låg på MVG på omvårdnadskursen, den första alltså. de e bara praktiken kvar nu o den börjar vecka tre. så det var en riktig julklapp att få höraatt det gått så bra, jag blev lite chockad.
så vad mer har hänt? bligen pajjade, vi fick bärga hem golfen från luleå i söndags. tur att mormor o morfar (Pers alltså) kunde komma och hjälpa oss. dom två o min mamma o pappa är våra klippor. hjälper till i vått och torrt. det tackar vi för!
så bilen är ännu inte lagad. vi har röjt upp i garaget hos mam o pap, men de e två skrot bilar framför porten ännu som måste bort så vi ska få in bilen i garaget.
imorgon senast måste vi hugga en julgran, jag väntar itne längre, om inte annat så far ja o hugger en själv. enda problemet egentligen är ju att våran gamla tv står på enda platsen vi kan ha granen på. så tvn måste ut!! om den inte är borta imorgon få får ja väl fixa det oxå.. här kan den inte skräpa längre... måste ju få lite julkänsla med julgran o grejer=)
kanske drar o köper de sista i happis imorgon. behöver fortfarande lite smått till granen osv.
nu ska ja hämta mina systrar, vi ska baka lite lussebullar o sånt=) lägger upp bilder kanke redan ikv=)

 dagens och gårdagens middag. en Mormors middag kallar vi det. var så länge sedan vi var hos henne o käkade  så vi började sakna maten och gjorde den själva. kokade morötter, stuvade makaroner och biffar=)




Torsdag

Gudan va daga vild man lätt blir av att plugga hemma hela veckan. när man inte har något jobb att gå till som ständigt påminner vilken dag och vecka det är.
idag somnade jag efter sex sju på morgonen, vaknade elva tolv... jag tog Goffen till staden och fixade en värme plats till bilen på kalixbo, drog til skolan men det var ingen där så ja gör ett nytt försök imorgon då.
jag o anna o oliver tog en lång promenad till stenbäcken osv..
for o handlade lite på coop. kom hem. blev inbjuden på mys i soffan under täcket=) vi bestämde oss för att poppa popcorn till en skräckfilm under middags tid ist för att göra middag. sen gick vi o mös  i sovrummet så P skulle hinna somna till dagens natt pass för att orka med det. jag somnade oxå som vanligt, glömde ställa klockan ifall att de skulle ske.. vaknade halv nio, fick en chock o sprang in i köket och snörde ihop en lax-gratäng och sallad.



väckte Per o vi åt,
nu är vi mätta o belåtna. P for o jobba o ja o syrran ska o gymma.
sen ska ja renskriva lite till skolan sen e teori biten klar, skönt=)

nä nu må¨ste jag byta om så vi hinner innan det blir alldeles för sent, detta är ju nästan sent nog, men e man nattmänniska så e man..

nu är du oxå utmanad!=))

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD
Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.\"

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Nej
2. Är du lycklig?: Ja
3. Är du uttråkad?: Gud Nej, har ju fullt upp
4. Är du ledsen?: Nej
5. Är du italienare?: Nej
6. Är du cool?: Alltid
7. Är du från irland?: Nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Jajjamensan!

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Oh ja;)
2. Har du någon gång blivit sårad?: Aaa
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Ja
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare?: jo, men det var ju inte svårt att lista ut vem det var.
7. Är du kär?: Ja :)
8. Vill du gifta dej när du blir stor?: Ja såklart 

TIO STYCKEN TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: Lunar
2. Hår eller ögon?: Ögon
3. Katter eller hundar?: hundar
4. Några få bästa vänner eller jättemånga \"vanliga\" kompisar?: Några få bästa vänner.
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-Cola såklart!=)
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Romantisk Hemmakväll
8. Pengar eller lycka?: Lycka!
9. Dag eller natt?: Natt
10. Msn eller mobil?: Mobil

TIO \"HAR DU NÅNSIN...\"
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: Nej, jag ar lyckats utan att bli upptäckt=)
2. Brutit ett ben?: Nej
3. Gjort nåt du ångrar?: En massa skit
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej för fan
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja
6. Ätit en hel tårta?: Nej
7. Gjort bort dig offentligt?: Ja det händer ju
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Nej egentligen inte
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Jo när våra katter Ludde först och sedan Nisse dog..=(
10. Velat försvinna?: Ja

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: *Kakan Min* (Pertan) =)
2. Telefonsamtalet du fick: Marko storebrorsan
3. Personen du umgicks med: Mamma, pappa, satu och Per 
4. Roligaste grejen som hänt:  Hmm? hockeyn igår?
5. Personen du smsade: *kakan min*
7. Du skrev till på myspace: Har ingen
8. Du kommenterade: ?
9. Du tillbringade natten med: Pertan
10. Du kramade: Pertan

Helgens dop

måste ju även göra ett till inlägg om helgens dop nu när bilderna är uppe på datorn.
 först var jag och min äldsta stora syster på ett dop kl tolv på lördag, det var hennes kompis Gunsans flicka som skulle döpas, en liten Frida blev det där.
vi var då i näsby kyrkan.

sen fick vi skynda oss till kalix kyrka o kolla när Isak skulle döpas, brorsans pojk.
Mammas huvud, Mias, satus o pappas händer;)

Mamma, Veronica, Satu. där bak ser ni Anssi och Tommi

 jag måste ju oxå få vara med=)


Kramkalas, Satu och Veronica


Mamma Mia och Emmy=)



Mamma CArina och Isak=)


Mamma Anna och Alvina=)

 här är ju småänglarna samlade=) Alvina, Isak och Emmy, då undrar jag när nästa babyboom slår till??snart hoppas ja dom e sååå söta!

så nu räcker de kanske med bilder=)

hockey

Igår var vi trots allt och såg på hockeyn, och tur var väl det för hur rolig födelsedag hade min stora syster annars fått? sitta o stirra på min laptop med mig.. inget att hurra för.. Som tur var så var Kalle och fixade ståbiljetter åt oss, dom sålde några st på kansliet i coop arena ngn timme innan matchen.
Matchen var spännande! den första perioden övervägde jag att ställa mig bredvid den galna klacken som vi var alltför nära, dom hoppade, vevade med halsdukar o så var dom långa så ja kände mig onödigt kort igår... så arm i arm hade jag stått med dem o skrikit om vi inte hade flyttat på oss till andra o tredje perioden. det var så spännande och bra stämning uppe på läktaren. Luleå kammade hem vinsten igår det var ju tur, ett poäng ifrån att komma på samma plats i elitserietabellen som skellefteå.
 massor med galningar;)

2-1 till Luleå!


 de sista minuterna var svettiga för luleå spelarna och för Modig i målet, dom försökte ju på skellefteå sidan men lyckades inte krossa luleå väggen;)
Nu börjar sesongen vara igång på riktigt, kommer sitta o nöta varje match nu, nästa är den 11/12.

svammel tisdag

jaha nu var de ju några dagar sedan ja skrivit. haft för mycket annat för mig. men ja måste återkomma till livet igen med detsamma!
idag fyller storasyster Anna år! jippiiieee GRATTIS!! vi tänkte fira det med att dra till luleå och se på hockeymatchen.. men vi är ju sent ute, biljetterna e slutsålda för evigheter sedan så inge hockey för mig, bara för Per. ska se via min laptop ist på internet.
så då kommer ja ju ha massor av tid att plugga ist kul...
såhär fantasilös e ja idag



Tre saker som skrämmer mig:

* Fjärilar (min största fobi någonsin, fråga vem som helst jag menar det)
* konfrontera någon om nått jag verkligen stör mig på hos en annan människa, ingen rolig tanke
* föda barn


Tre personer som får mig att skratta:
* Silla
* alla i Scrubs
* Per


Tre saker jag älskar:
* våran lägenhet
* lindorfs choklad
* maaaaaat


Tre saker jag hatar:
* att frysa
* att sova ensam i sängen utan Per
* neddragna persienner


Tre saker jag inte förstår:
* varför vi inte har små uttag ovanför fönstrena??
* varför inte jag oxå kan få en dvärg-spets, varför kostar dom så mycket?
* varför jag aldrig vinner en miljon?


Tre saker som finns på mitt skrivbord:
* bränn-skivor
* mina läsglasögon
* proppfullt me massor av bra böcker


Tre saker jag gör just nu:

* kliar mig på skallen
* byter meningar med Per
* tänker på mat (är ju jätte hungrig)


Tre saker jag vill göra innan jag dör:

* Resa runt lite överallt
*skaffa familj
* skaffa drömhuset


Tre saker jag kan göra:
* laga god mat
* göra det ja inte ska göra, slösa onödig tid
* lära mig någonting nytt

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

* Ludacris - blueberry yum yum
* elton john - nikita
* R.I.O - Shine on


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
* dansa samba
* göra en söndagsstek
* sjunga


Tre favoriträtter:
* fisk av alla dess slag
* sallad av alla dess slag
* soppa av alla dess slag

 min egengjorda mistel;) julen närmar sig


Massa svammel bara

Idag har jag återigen varit hos tandläkaren, eller rättare sagt hos tandhygienisten. hon har härjat på i min mun i dragit me tandtråd o pysslat på lite. är helt öm i munnen nu o de var väldigt svårt att tugga när de var dax för lunch. men nu är det över behöver inte fara dit på 18månader skönt.

efter det drog ja o per till luleå o häma mobilen hans som har vart på lagning, for o handlade på stan lite olikasaker, bland annat två presenter till min kära storasyster som fyller år på tisdag=) kan ju inte säga här va de blev, ska ge henne de på lördag då hennes födelsedag skall firas!=))
jag köpte två julklappar till våran familjelek på julafton, alla köper nått roligt o så spelar vi så får man tävla om sakerna, nån kan komma hem me flera julklappar medans någon kan ha otur o inte fått någon. då får man nog vara snäll o ge bort en?
o så ha ja köpt en present eller julklapp till per? har inte bestämt mig vilket de blir.
o hunden har fått fara till min andra syster, hon tycker så mkt om när han kommer så han fick stanna lite längre.
o pappa har köpt en julgransfot till mig som ja måst hämta imorgon.
imorgon skall det färgas hår o slingas, jag ska ordna på syrran, kanske dricka nå glögg o mysa på kvällen.
lördag e de dop i kalix kyrka då lille Isak ska få vatten på skallen.
han är jättegullig Isak, de här är även hans mamma Carina. lite trött här tror ja bestämt. har inga bra bilder på honom för tillfället.
det ska bli orehört roligt på lördag att träffa alla mini ungarna, de var så länge sedan, Alvina, Emmy o Isak=) det skall fotas!

efter det börjar kalasandet
här e lite julpynt till årets julgran. en stjärna o en kula o snöflingor, är inte allt som kommer finnas på den men kommer fler bilder då granen e på plats senare.


igår var ja o Satu på gallerian på gränsen. vi fikade mjukglass på Spice Ice, ja älskar det stället åt alltid där förr i tiden när man var mycket i Tammerfors o hängde=)
 vi delade, det är krossad daim i den mumms!!

var även o hälsade på Pers mamma, hon såg ut att vara i rätt bra form, det var väldigt roligt att se det. det är tur hon har mormor som tar hand om henne!

ja skulle behöva ta mig en promenad eller så.. ja börjar vara så trött att ja inte får nått gjort om ja inte går ut snart..
justja måste ju ringa kristin o berätta vad ja har gjort för inköp, glömde nästa bort de trött o seg som ja har vart


som det ser ut just nu

nu ska jag visa er vad jag åstadkommit under natten=)
pysslat o donat så de ska se lite mysigt ut i sovrummet. har dock inte hunnit hämta tv bänken till tvn, så den får vackert stå på dessa två kartonger;)














 Detta är fönstret i hallen för tillfället


 Hallen för tillfället. lite mysigare nu ivarje fall även om ja inte är helt klar. gardinerna ska skickas till mamma så hon får sy upp dem, spraya spegeln silver eller vit, samma me fotoramen. eller oxå ska ja hänga spegeln ovanför sängen liggandes, då får den ha kvar färgen. måste då köpa en ny spegel dock till hallen..

Tapetseringen

en tyngd har lättat från mina axlar. vi lyckades! Tapetseringen är klar!
igår kväll kom silla hit igen, efter att vi alla hade vart på skyltsöndagen o kollat på tomtar o renen Rudolf, och blivit totalt igensnöade och genom blöta av snön..
 Rudolf me husse?

så vi gjorde klart allt inne i sovrummet, två dagars jobb blev det för oss amatörer men det blev ett lyckat resultat och det måste det ju ha blivit eftersom Per inte på egenhand upptäckte vära "misstag".
-Oj! Bettan kom o kolla hur det blev här!
-Äääh, inte gör det någonting, jag tycker dfet är jätte fint, vi får ta penseln sen.
-Åååh nej nu igen, Bettan...
-Penseln ;)
haha ja så lät det de sista timmarna av tapetseringen, så om någon vill ha profissionell hjälp så ring inte mig haha! ja målar ju bara över de som blir fel=)
 så här såg det ut under tapetseringen. det kommer bilder på helheten som det är nu. ja sak bara byra sängkläder o fixa till de så de ser snyggt ut










den här sista bilden visar vad våran tapetserings lunch bestod utav=)
mumms broccoli!, bandpasta me romröra me kräftstjärtar i o gravad lax rullar på toppen! det var underbart gott!
bilderna blev dock inte så bra eftersom ja hade lånat ut min kära digital kamera. men jag har hämtat den idag=)

Idag har ja förövrigt hunni vara hos tandläkaren. lagade två små hål o behövde inte ens bedöva, det gick så bra o hon var så snäll mintandläkare! hon visste ju hur hemsk tandläkar skräck ja hade eftersom ja hade tusen frågor direkt ja kom in genom dörren... men nu skulle ja kunna tänka mig laga en tand till utan skräck alls.. oväntad vändning
sedan ringde anna o ville till luleå så vi drog till luleå. har inhandlat lite julgranskulor, o julstjärna o lite käk. o annat roligt svammel. bilder kommer upp =)
just nu är ja världens ensammaste människa.. per är o jobbar natt, jag hade hellre myst me han hela kvällen o natten för alla pengar i hela världen...
sånt e livet man måste jobba.. eller plugga?=) på tal om de, så har ja ju en hel del att plugga:( ja ränner så mkt så ja har inte tid. ska bli ändring på de!
så här kallt vare att promenera häromdagen. jag hade inte blött hår när ja gick ut men de blev vitt ändå

rolig grej bara

4 arbeten jag haft i mitt liv:
1. badrumsbesiktare
2. Ica Hjärta personal
3. Personlig assistens
4. Hemtjänst anställd

4 filmer jag kan se om och om igen:
1. Titanic
2. Notebook
3. Kill Bill 1-2
4. Pirates of the Caribbean 1-2-3

4 ställen jag bott på:
1. Ryssbält
2. Kalix centrum- nära älven- näsbyn
3. Luleå örnäset - Tuna
4. Kalix -grytnäs gammla och nya

4 tv-serier jag gärna ser:
1. Simpsons
2. Family guy
3. Medium
4. Mannen som kan tala med hundar

4 ställen jag vill åka till:
1. USA
2. Australien
3. Månen
4. Brasilien

4 favoriträtter:
1. Alla olika soppor
2. All sorters fisk och seafood allmänt
3. Hemmagjord smörgåstårta
4. Sallad

4 ställen där jag trivs:
1. I vårat hem
2. Saxnäs, fjällen
3. I Pers varma famn
4. hos min mamma och pers mormor

RSS 2.0