Morsdag

En stor dag för våra älskade mammor!
ska snart fara till grytnäs, igen har typvart där hela dagen men då var inte mamma hemma. så ska dit o fika o säga grattis.
fast innan de ska ja göra ett försök på pastasallad med pesto i?
har aldrig testat själv så de ska bli intressant
underbart väder idag, skönt att vara ute, vill ut igen typ nuuuuuu

vet ni va som är jobbigt?

att logga in på bloggen...
ja har så jäkla långt e-mail namn så ja orkar inte haha
dessutom har ja haft min mail adress sen ja gick i sjuan så ja orkar inte byta nu, den börjar ju vara antik.
[email protected]
hot, står för hotmail dock är de många som inte fattar de
2000 vare jävligt coolt att heta på den tiden, att man inte kom på att 3000 hade vart lite häfigare haha
ja så när man väl loggar in får man avlägga långa handlingar om hur dagarna sett ut..
inte så skoj att lära alltid
kanske ja kommer på nå finurligare att skriva någon gång=)
nu ska ja klä mig o gå ut med hunden
tog sovmorgon idag från barnvärlden då ja var o jobbade 15 timmar igår..

gammal bild, ja har inte klippt lugg sedan vintern nångång
den ska växa ut till ja blir less att inte ha den igen
så har ja hålli på sen högstadiet;) klippa då o då, växa ut då o då
variation förnöjer

jahapp


då har man hunni vara o träna idag igen med anna o jogga en halvtimme, ja tänkte att ja orkar fan inte jogga så länge idag men de gick skit bra. ja har ett system där jag joggar två minuter på en hastighet, ja börjar på 8, sen höjer ja med en halv till 8,5 o joggar två min så görja upp till tio o sänker till åtta igen o börjar om, precis en halvtimme tar de att göra de tre gåner=) så man glömmer bort hur jobbigt de är om man har annat att fokusera på.
sedan får man hålla koll på andningen när de blir jobbigt o bara tänka andas in genom munnen och ut genom näsan o sist av allt så tänker ja på hur ja trampar, hur ja landar på fötterna. måste landa på främre halvan för annars får man ruskigt ont i benhinnorna.
så håller man koll på allt detta så har en halvtimme bara flugit iväg
ska sminka mig nu, ska åka till luleå strax.
tar md min Oliver så ja har någon att bråka med när ja väntar.

kanske far o lånar en bok?
just ja Carina, kan inte hjälpa idag iaf.. åker ju till luleå..
o imorgon gör ja de med, upptagen själ..
nå bilen e tankad så de e bara o tuta iväg
hörs ikv
vi lär ju fara ut o käka nått gott!

ojoj så gott de var

Ja det blev en riktig myskväll igår efter Pers jobb.
vi åt salta kex, skagenröra, brieost, mögelost, ölkorv, lufttorkad skinka, baguettbitar med extremt mycket vitlök o lite ost på, päron cider o lite philadelfia.

det var väldigt populart om vi säger så, Mumms sa Per hela tiden=)
Vi såg lite Simpsons och en film, Killshot. den var helt okey men ja vill se The Spirit ikv tror den e bra.
Så kom den här dagen, med en smäll i bagaget givetvis, vilken tur att vi hade en så fin kväll igår att ja tog smällen bra o har redan gjort allt för att lösa det.

(snygg;P haha)
Sommarkursen ja kommit in på var inte på distans, något måste ha blivit fel på nätet sa dom för man måste befinna sig i växjö och ja det kan ju bli lite knivigt haha
så fick fort fara hem o söka nya, o ja har hittat flera alternativ som är under sökning nu.
Hade ju eventuellt fått sommarjobb fick ja veta idag.. före ja fick denna smäll.. men ska nu kolla om ja kommer in, annars kan de vara för sent för allt som heter jobb o skola o pengar för denna sommar, då syns vi i parken alisar..
Nåja den som lever får se vem som överlever

Började morgonen med att dra på gymmet med P-Anna, vi gymmade o sen jogga ja en halvtimme, måste nog öka någon minut de börjar kännas lite me en halvtimme. Anna köpte gymkort nu så snart kör vi igång me spinningen som ja längtat=)
sedan måste ju oliver få sin promenad så ja kanske tar mig en senare ikv.
då återstår inte annat än att plugga nudå, är inte så mkt efter nu men alltid bra o ligga steget före hur som helst.
ja just ja, kanske ska berätta att ja kanske ska läsa portugisiska i sommar en hel sommar jehoo hoppas ja tar mig in! hadev art ganska fräckt eftersom ja så gärna vill till Brasilien o där talar man mest portugisiska.
det är mitt första handsval
håll tummarna med mig nu!=)


eller hålla handen går lika bra=))

The sun is shining

och jag tänker ignorera den!

tänkte börja plugga är lite efter hehe. ja märkte detta när ja var på skolan idag o vi hade genomgång, hade bara nosa lite på de vi gick igenom det var alltså praktiska övningar så ja tänkte lika bra ja lär mig innan ja läer då fattar ja bättre, tur var ju det för vi behöver inte lämna in de uppifterna via fronter sköööönt, behöver bara komma in på måndag o kunna de ist så slipper skriva en uppsats om skiten som vanligt. jätte skönt!
o jätte kul har de vart. Jag har lärt mig att ta blodprover, sätta in en KAD, den kallas också kvarliggande kateter eftersom den inte tas ut ur urinblåsan efter varje tömning, och ta blodsocker. En klasskompis tog på mig o de blöder igenom plåstret på mig haha, men de var skit kul o få lära sig faktiskt. Ja har som vanligt bra blodsocker, 4,3 hade jag idag.
sen fick vi även lära oss att lägga förband på rätt sätt och hur man gör för att få förband på fingret, armar osv med en special grej vet inte va de hette, är väl ingen mönster elev direkt haha. men ja minns ändå när ja får prova själv.
så nu måste ja rappa på me pluggandet, ska lyssna på nicklas strömsted har ja bestämt mig för så de är redan igång, förlorad igen är skööön!

har så mycket att ta tag i övrigt så skulle va skönt få bort lite skola de e inte länge kvar till kursen e avslutad. och så har ja kommit in på sommarkurser i växjö, distans så har en del frågor att ta reda på så ska ringa imorgon o terrorisera någon stackare.
sedan är de jobb i helgen igen, perfekt då får ja lönen till juli o de behövs! o så kommer elliot oxå i helgen, ja måste passa på o plugga i helgen de ja hinner.

på onsdag o torsdag blire att bege sig till luleå, dock i två olika ärenden men väldigt viktiga sådana.
så får räkna bort de dagarna gällande plugg..
ikv när per slutar jobba ska vi mysa o ja ska göra iordning massa sånt han älskar, man måste känna lyckan ibland för att orka ta smällar här i livet

inte är de någon ordning än ska ni tro;)

Jo du Carina... vi är ju riktiga tonåringar haha! Idag ställde ja klockan på tio men det gick absolut inte att öppna ögonen, o ändå somna ja efter två o brukar inte ha problem o stiga upp tidigt då.
nä idag klev man upp efter elva, Per sover ännu han ser ut som en liten hundvalp i sängen me småblött hår o varm o mysig hihi.

(bilden e från när vi åkte till västerås förra sommaren, i Golfen)
Herregud! varför kan inte jag få ett hus av någon? hatar lägenhets livet och Oliver tycker inte heller de är kul!
Vi var ut o mös nyss, synd att de inte fanns en picknick filt ute på kullen utanför oss då hade ja lagt mig där.
måste alltså inhandla en sådan.

är snart på väg till skolan en sväng. det är ju hemskt, har fått sätta i motorv'rmarsladden nyss haha! tror inte nå¨gon i hela världen gör de i slutet av maj.. men men så är de när glödningen har pajjat på en sur diesel.
men huvudsaken är ju att den rullar som jag alltid har tyckt, är egentligen inte så brydd om att ha en snygg eller cool bil, bara de fungerar så är ja nöjd.
igår busa vi hela dagen, ät lite sushi, såg klart Armageddon, grina lite till den, senare åt vi flottig mat på elvans o de gjorde ont i magen av allt flott.
vi åkte till frevvis o sen till baskeri o sa hej. sen hem o brottas lite igen normala som vi är
sen bada barkar, poppa popcorn se Crank 2. haha den var oxå rolig måste ju äga dem tror ja för de var riktigt kul att se dessa filmer.

vart ska jag börja?

Jag börjar med dagens läge:
jag steg upp kl ett.. snacka om en fucked up dygnsrytm! Sitter här vid datorn o kollar bloggar och käkar sushi som jag tillredde igår klockan två på natten, det är inte normalt ja vet, man ska typ inte äta efter klockan sex på kvällen;)

sitter o glor igenom dagens reklam alltid lika roligt, de är typ höjdpunkten på söndagar, då kan man se vad som händer i veckan o va man ska planera in, få in lite nytt hopp osv o livet ska återigen börja imorgon.
Blir ju att göra ett fett städryck här hemma då det är burkar, glas, grus, damm, vinpavor, påsar me burkar i som ligger där o rinner eftersom någon onykter människa har satt dom rakt i en påse ja hatar sånt! bättre låta dem vara tills dagen efter då ja ändå blir den som får städa upp allt då kan man hälla ut varenda droppe o då blir de lite roligare att panta dem sen någon gång...
Och Per förväntar ja mig ingen hjälp av att få ordning här, de är som vanligt, han ligger o sover ännu o ja har hunni göra de mesta när han vaknar om sjuttioåtta timmar då ja inte orkar se skiten längre!

sådär nu har ja fått spy ut lite galla
Tack gode gud att vi fick komma på middagen i fredags me Öhmans systrarna! Jag är ju totalt frälst i surströmming nu! LOVE IT! det enda ja kunde tänka på hela dagen igår, därav fick ja stilla mitt sug med sushi två på natten;) nä men seriöst, hadew ja inte smakat de nu vet man aldrig när de hade blivit av, tänk va ja hade gått miste om ojoj...

vi drack lite vin o spelade singstar, ja suger som vanligt men jag har skit roligt ändå!=)

sedan begav vi oss ut på Lilla, det var ju trevligt tills ja blev less som vanligt, ja har så kort tålamod ibalnd;)
så ja gick hem, men då såg Anna o Hege mig o körde hem mig tack gode gud, ja har ju börja använda de höga sommarskorna nu så de värkte fint under fötterna.
lördagen vakna ja upp till ett blandat väder, de var ruskigt varmt när ja o Oliver gick ut, men då kom vi in igen o då börja de åska, myyyysigt! Oliver sket nästan ner sig när en blixt slog ner väldigt nära o de small bara, han sprang raka vägen in i vårt sovrum o satt där o darrade bland kuddarna;)
men ja fick ut han sen o han mös med mig o vi såg på blixtarna från balkongen.
Så mitt i allt fick ja veta att vi skulle på Johns ett års kalas, hade missat de totalt så hade ingen present=( pinsamt..

fick tårta, de var jätte gott

sen kom Orren o Hege, vi körde o häma micke som slutat jobbet. sen hem till han o släppa ut hundarna, Oliver fick leka lite igen.

Waressi nästa, ja o Per dela på en fet panpizza o testa en sån det är jätte gott!

Oliver fick smaka oxå

senare så ville ja hitta på nå, mysa i stugan o sånt men Per hade andra planer så ja fick snällt köra på honom några timmar, sen for ja hem o gjorde sushi kl två på natten XD
hämta han från stan innan ja åt, vi såg Armageddon o åt maten tillsammans.
klockan var nog typ sex när vi hade lagt oss
därav den nya dygnsrytmen.. måste ändra tillbaks den fort
Okey det vart ett lite för långt inlägg... men de har ju hänt så mycke så de fick bli snabba korta drag hära.
en liten förfrågan till min familj; morsdag på söndag! ska vi bjuda mammsen på Thailändsk afton på fredag eller middag på söndag på Valhall? ja tycker de skulle vara hel festligt, vi kan väl fundera på saken?

Äntligen fredag!=)

började min dag med en sovmorgon till klockan tio=)
ja o Oliver stack ut på promenad i vanlig ordning. Nu sitter ja här me min frukost/ lunch o har snabbläst igenom alla bloggar som ja har som vana att göra=)

Idag blev de äpple i yoghurt med krossade linfrön i, två vamra frallor me rimmat bog på( höll på o gå ut) o så vattenflaskan såklart.
mumms
funderade på va man ska göra en dag som denna? alla verka upptagna i helgen me de ena o andra, men Johanna bjöd in mig på middag till kvällen, hur gulligt som helst

ska alltså få smaka surströmming för första gången i mitt liv o ja hoppas ja tycker om de, älskar ju fisk i övrigt.
så måste bege mig till bolaget inhandla cider. Tänkte testa vinflaskan ja fick av Sia förrförra helgen, nått rosevin de ser faktiskt jätte gott ut=)

annars?
Igår drog ja till Lule, hämta min mobil från lagningen, ja sa till dom att vi ses snart igen för det är alltid samma med den där.. där man sätter laddarn, de e den som slutar fungera.
sen hanlade ja på djuraffären, en sån där dyr satans kamm till Ojje som är skit bra o ha.. mickes mamma introducerade mig angående denna, samt en klosax köpte ja så ja inte behöver låna Ullis varje gång;)
sen kom ja hem gjorde middag

blev pasta me en köttgryta bestående av innanlår, champinjoner, gul lök, grädde, creme fraiche o mjölk.
helt okey vare ju
senare kom micke hem till oss o sov över efter en arbetsdag, o vi såg en skit rolig film, Crank! ja Satu det är nog den du lånade av Sussi=) se den
nä nu ska ja plugga, sen kanske fara o gymma om ja inte blir för slö

Hur djupt sitter tummen?

Där bak... Ganska djupt verkar de som..
har inte vart väldigt aktiv gällande plugget, man kan tro att ja har tagit ett för tidigt sommarlov redan;)
Har gjort ett arbetsområde på två dagar, fast då har ja typ inte ansträngt mig så vill jag bara så kan ja få bort de på en vecka igen haha... men men tummen är problemet... den är nog fastklistrad i baken på mig!
Hade tänkt måla om lillstugan på kolonilotten, men har inga pengar till färg så ja skiter i de, de hade dock vart väldigt mysigt göra o grilla o sova över där.

Nu har ja bara hunni ut på promenad, läst bloggar o jyra på datorn, inget vettigt alls på denna halvan av dagen som förflutit... Grabbarna funderar på en roadtripp, jag är som vanligt överlycklig över att skippa pluggandet;) är på vad som helst.
får se hur de blir, bör väl plugga tills dom har bestämt sig.
igår hann ja ta en promenad till grytnäs efter gymandet, stötte på ann o alvina dom var ute på promenad så dom följde med mig till Lindbäcks grabbarna o hundarna. Sen gick vi till anna, tog bilen till stan o köpte glass som vi avnjöt  i Grodparken=)

Sen körde vi brorsan till nyborg, sen blev ja o Per bjuden på middag av Micke, fick fläskfilegryta me pasta o sallad. väldigt gott och trevligt att bli bjuden på middag=)

sen hem o nörda, grabbarna for o spela innebandy o ja pluggade faktiskt lite. Såg Cube igår innan vi somnade ganska sent. den e ju som bra men man blir ju förbannad i slutet så störande att de inte kan sluta lyckligt..
åååh ja längtar till Fredag!! då jävlar ska ja busa!
Ojoj, vilken stor överraskning jag fick höra igår när en vän ringde mig på kvällen!
jag visste som ändå om det omedvetet, har kännt på mig de ett tag så de var ju kul att höra och få det bekräftat!=))

träningen överstökad

Sådär ja, ställde klockan på nio idag, jag o anna drog o tr'na på gymmet.
Var riktigt skoj att hon kom med=) Alltid roligt att ha en gymkompis, o så kanske man far lite oftare eftersom man planerar ju när man ska fara o så.
Jag visade henne iaf lite i vissa maskiner o försökte luska ut vilka som passade bäst, blev att vara där ganska länge såhär första dagen när man går igenom en hel del. De var iaf skönt att träna lite o de tyckte Anna oxå=)
sedan jogga ja en halvtimme innan ja cyklade hem igen o tog en dusch. Oliver sitter o stirrar på mig, han vill ut o gå. Så nu har ja ätit min frukost/ lunch som bestod av en hemmagjord hamburgare med en j'vla massa lök!
nu ska ja bara b'dda s'ngen, byta kläder o sätta upp håret så kanske vi går till grytnäs o hälsar på Olivers nya hundkompisar, om Per e kvar där
Igår hälsade vi på dem oxå, alltså hon Lindbäck, dom har fyra hundar och tre av dom är hundrasen som är större än ojje en sån här:

Vi kunde till o med ha honom lös! kan ni tro det?? ute på gården och han tänkte inte ens tanken på att sticka på egna äventyr.. han var med i flocken o lekte på gården, helt fantastiskt!
det är nog bra för honom att vara sådär me andra hundras så tänkte gå dit nudå ifall ja orkar.
måste hinna plugga oxå, men de kan ja lika göra senare.

Igår så lira vi lite fotboll, finns en liten konstgjord plan här utanför oss på skolgården. Så jag, Per, Orren, Hege, Lindbäck och ibland Lelle, sparkade lite boll på mål o spelade en kort sväng oxå, riktigt roligt var det=) inget seriöst utan bara på skämt, de e inte många av oss som träffar bollen haha, huvudsaken man är med och gör de som en social grej och har kul. Hade svårt att se på de så förr, man har haft en negativ inställning till bollsporter sedan skoltiden då allt var så seriöst o alla var så duktiga... det vart en stor press och var man dålig ville ingen haen på laget. Så är de inte nu, nu går de snarare ut på att skratta så mycket som möjligt=)

(OBS! väldigt fin bild;P Kanske inte skulle lägga ut den i vanliga fall men va fan lika bra o skämma ut sig man lever ju bara en gång, ingen har väl bevisat något annat just nu? )
vi sparkade även boll på söndagkväll, ja o per. o jag fick faktiskt lära mig jätte mycket.
Per är nu min personliga fotbollstränare=) han säger hur ja gjorde nu och varför bollen for så. jag har aldrig tidigare tänkt så mycket överhuvudtaget på hur ja gör när ja sparkar osv. men det var jätte roligt faktiskt o han har en sådan skön inställning till livet Per så det blev en väldigt rolig grej=)
Att han inte var min tränare när ja skulle spela Siljaline Cuppen... då sög jag... fy fasen.. men ja var ändå med o skämde ut mig haha, man måste ju ställa upp för laget eller hur;)

Feelin so Happy!


Helgen.. den har gått så himmla fort.. känns som en chock nu när man sitter här o allt vart plötsligt extremt lugnt, det har vart sådan fart o full rulle från början till slut.

Det har varit totalt underbart och samtidigt har jag hunni jobba en hel lördag och ändå känns det underbart!
Det kan även ha att göra med att ja jobbade dubblering igår med syster Anna, så de kändes inte som att vi var och jobbade utan att vi hjälpte någon bara=) o så fick man ju två timmar extra betalt för att köra tur o retur till sunderbyn=) inte helt fel i kassan!
Elliot har just åkt hem, han vill hem direkt efter vi kom från Vånafjärden, men han tyckte att jag och Per allt skulle ta och flytta in med han och hans mamma=) Så söt han är, det sa han när vi flyttade till Luleå oxå. Vi satt och målade hans dåvarande säng han o jag o han tyckte att Mamma sin skulle flytta in med oss i Luleå. Barn är allt söta=)
och hur blöt o sandig han har vart idag.. ojoj.. tur det finns tvättmaskin o badkar säger jag bara!
Idag grillade vi hemmagjorda hamburgare, pinnbröd, strömming och sill.
Mumma!

och nu har vi massa grillmat kvar i kylen som måste ätas upp så de inte blir dåligt, samt resterna från sushin som inte är rullad måste ätas upp oxå.

kylen full just nu!
Oliver har inte vart blyg att rulla runt o även sova i sanden, han ska duschas han med=)
just nu ligger han helt knäckt, sover på mattan i hallen han orkade nog inte gå in i vardagsrummet till sin säng.
Sedan mot slutet fick Kalle och Anders syn på våran strandbag, det var en stor succe! alla underade vart den kom ifrån;)
den e rätt cool.

Innehåller talldrikar, bestick, vin o korköppnare, skärbräda, två kylavdelningar en där man kan ha läsk/vin, andra tillmat typ. den är verkligen bra att ha så händig lixom, det har även funnits fryra mindre vin glas i hårdare plast, men dom har vi supi bort i västerås XD
Vi var ju alla samlade idag kändes det som. det var Jag, Per, Elliot, Emma, Pontus, Robin, Sofia, Jocke, Evelina, Thomas, Anders, Carina, Mormor, Kalle, Ingemar, Ingalill, Per Öhman, Henrik och Oliver, värsta gänget=)
det har vart en toppen dag verkligen!

det känns ju bara lite konstigt nu att sätta sig i lägenheten när solen ännu stod så högt i skyn när vi gick in...




jävlar hur slut man är nu

Men nu är det bara att slappna av=)

Ja snörde ihop lite sushi, den är nu i kylen. ja hade lite brottom ja ni ser ju själva klockan nu;) så riset e ännu lite varmt så kyler av den medans ja lustar er med bilden på dem samt min favorit cider som jag redan sitter och avnjuter och bara slappnar av=)) sååå skönt
har vart en lång dag, började ju med min morgon promenad, ja o Oliver gick till vassholmen och gick igenom staden sedan hem.
då åt ja sen frukost och vi drog till Vånafjärden och började riva uti stugan samt elda upp de vi hann ta lös.
Tack Johanna för kofots erbjudandet men ja hann inte se det förrän nu;)
vi fick tag i en till slut.
Jag lyckades slänga en slägga rakt över höger tumme när ja rev loss verandan... inte snyggt de börjar bli blå lila nu runt tumen o hoppas ja kan använda den imorgon på jobbet.
hoppas de blir kvar sushi till jobbet=)
efter allt detta åkte ja o handla, hälsa på anna o alvina, satu efter det o syster anna efter det. sen på affärn igen då ja glömt vissa varo inköp;)
nu hemma o stressen har

Tjena Tjenare

Och jag talar ut;)
der låten är så jävla bäst!! haha länge sedan man hörde den nu.
skulle ha lagt in den på mp3an men ja hinner inte måste gå på morgon rundan nu o väntar ja länge till så hinner ja kanske bli hungrig och vägrar gå;)

Igår var vi med Elliot på hans dagis, dom hade grillafton och barnen sprang runt o lekte, åt korv och sjung. Riktigt mysigt=)
efter det for vi o hämta hans cykel, sen grytnäs o kolla efter en kofot men hitta ingen.

Sen skulle elliot hem i dusch o sängen. Jag for till gymmet o jyrade där ett tag, har inte kommit igång med någon struktur ännu, måste prata med helena o fråga hur våra tredagars pass såg ut förr i tiden ja har hunni glömma. Edter de var de motionssim o ja simma 50 längder.
Har ett oerhört irriterande problem som bara framkommer när jag ska simma...
Min högra fotled börjar värka skit mycket varje gång ja sprattlar ifrån, spelar ingen roll om de e mag eller rygg sim...
nå de gick ju bra, men promenad o joggning fungerar utan att ja får ont som tur e.

vi ska grilla idag till lunch och riva ner jockes stuga om ja fattat de rätt, bara vi får tag i en kofot;) haha kul kommer de bli!
sen kanske man skulle göra någon mysig middag ikv de skulle vara trevligt!
nå nu måste ja skynda på ut hoppas solen är med mig idag o solar mitt ansikte=)

torsdag redan

Veckan har bara swichat förbi!
o ja som hoppades vakna i tid av mig själv idag;) icket, vakna halv tio, o tjugo i tio var ja o Ojje ute på morgon promenad.
Brukar oftast göra så direkt ja vaknar, o när ja kommer hem blire frukost, eller i detta fall på grund av klockan så vart de lunch. en o en halv timme gick vi, dock lite i hundtakt eftersom de ska pissas o bajssas i början.
Tyckte de gick lite tungt för ojje här på slutet när vi kämpade oss upp för Tullars backen, fick nästan dra han;)
små bena där=)

Idag hade ja ingen musik med mig, får så ont i öronen. Men de är så härligt att lyssna på fågelkvittret nu när dom rackarna har kommit till vårt vackra norrland igen.
O älven har börjat sjunka till lite normalare nivåer nu, man börjar se marken igen o stenrösen. Träden, iaf Häggen har börjat visa lite grönska oxå, hoppas vi slipper en larv epidemi i år på häggen för dom luktar ju så underbart gott när dom blommar! Påminner mig om när vi bodde på Johannisbergsvägen, då hade vi flera stora häggar på bakgården som doftade såå gott!

nu sak ja få i mig lite vitaminer, omega tre o silica;)
sen ska ja plocka o städa upp lite, kanske far o handlar.
måste sätta igång me pluggande har pausa till lite med det.
ikv blire motionssim o gym, bara ja inte ballar ur mitt i allt;)

Klockan har gått fort idag

fattar inte vart tiden tagit vägen?
o min pigghet??

Har vart trött hela veckan o Puffen med..
inte orka hålla någon bra rutin på träning, mat, städning, plugg inte någonting alls egentligen.
hade tänkt fara o simma idag, är ju skönt när man var o jogga igår o är lite mör idag eftersom man har tappa lite kondis o muskelmassa. men det vart en sen middag, och man måst smälta maten i två timmar för att få ut en bättre förbränning vid konditionsträning, plus att jag får sån jäkla håll om ja inte väntar minst två timmar..
är dock inget proffs, tränar bara på amatör nivå för att jag mår bra av det och det är roligt=) men en viss kunskap har man ju hunni få under denna livstid som förhoppningsvis kommer att växa sig starkare och visare.
Idag vart de köttfärssås med band pasta till. underbart gott.

jag älskar starka kryddor och så är det bra för att få igång magen! så ja brukar låta per krydda lite svagt som han vill så öser ja ner chilipulver, cayenne, vitlökspulver och sambal oelek, samt linfrön som oxå är väldigt nyttigt och bra att få i sig.
nä imorgon kanske man vaknar klockan sex av sig själv som ja gjort idag, då cyklar ja då till sporthallen på morgonsim o nördar på där=) lika bra o vända dygnet när de e barnhelg plus tidigt jobb i  helgen.
om ja dock inte vaknar i tid så är de alltid kvällssim imorgon oxå yeeei=))
Just nu väntar ja på att per ska lira klart nå racer spel så vi kan gå runt näsbyn o jyra o rasta ojje lite.

O idag har man träffat lille Isak. Han är så himla söt o go, måste hälsa på oftare! ska höra om Pite anna o alvina vill följa med någon dag.

ska även höra om dom kanske är sugen på att göra sushi ihop, vet dock inte om dom gillar?? hoppas det skulle ju vara trevligt.

Ja vad gör jag när ja inte bloggar?

Haha den komentaren fick ja av syrran..
jag är så upptagen att ja inte hinner blogga helt enkelt.
de har ju hunni hände en del sen sist som vanligt, helgen var skit bra och massa god mat dryck o i vänners goda lag.

I söndags körde ja syrran till seskarö o passade på att åka till happis en sväng. sedan hem igen och sedan till seskis igen o hämta hem syrran, haha mycket fram o tillbaks den dagen men de var lugnt ja älskar att köra merca!
I måndags skulle syster tidigt till luleå så klockan sju åkte vi iväg dit från kalix. det sved lite i ögonen men vi kom ju fram iaf;) luncha på dagobert, bakad potatis med räkor väldigt gott. fast Gordon Ramsey hade garanterat kastat den bakade potatisen i ansiktet på den som äger stället.
Vi inhandlade en del grejer till Veronica som fyllde år då på måndagen, hon är härmed åtta år, största i kusin skaran våran familj håller på att utveckla=)

(veronicas lillasyster Alvina)
sedan blev de tisdag, vi drog ner på staden ja o pers kompisar och åt årets första mjukglass=) Lindbäck bjössa han kände sig snäll=) men ja tog en liten bägare, fy va svårt de är att trycka en hel, jag orkade då inte, nästa gång ska ja ha en kompis med mig som vill dela med sig, eller snåla ;D
annars hann ja vara väldigt rörlig igår, morgon promenad med oliver, senare blev det gymmet samtidigt som per drog o spela innebandy. träna rygg o mage och ut o in sida lår. sen jogga ja fem kilometer och sen cykla ja hem, snabb duscha.
tog ut oliver på en promenad längs strandpromenaden igen fast ja hann bara gå upp till draggen där plocka Per upp mig o vi handla på draggen o for hem o busade=))

snart ska ja på ergonomi grejs här mitt emot, korttidsboendet med klassen, skönt att de vart så nära för mig.
annars så städar ja mest i lägenheten, ser förjävligt ut nu igen.
i helgen hade vi först tänkt fara till Luleå de är så länge sedan sist nu. men vi kommer stanna i Kalix o får fara dit kanske nästa helg vi har gossen. Dock kommer jag att jobba lite, jag kommer håva in så mycket ob så ojoj=) nå det går rakt till västeråskassan kan ja då säga! man kan inte ha nog me stålar där, ja kommer då fara poå stan o shoppa den här gången, de två förgågna åren har man ju inte haft tillräckligt me pengar, mest så man precis har klarat sig. jag längtar så sjukt till de blir sommar o bad väder!!
på tal o m badning... så hålelr min bikinilåda på att svämma över totalt!! fast jag vill ju ha kvar alla... o så givetvis köper jag nya bikinis varje gång ja är på en affär! då kan ni ju tänka er hur de ser ut i den lådan, o garderoben som håller på o rasa den måste man väl ta itu med oxå..

ojoj det finns en annan sak att tala om oxå... fast inte riktigt ännu.. det är ju mest positivt fast ändå på ett sätt vääääldigt negativt!! vet inte vad jag egentligen ska tycka om det blir så.. jag vet inte hur framtiden kommer att se ut för då kan vad som helst hända känns det som o jag kommer bli galen... om nu inte vissa människor börjar bete sig som folk vill säga... fast de har ju inte hänt under dessa år så varför skulle de någonsin hända?
det här är obegripligt... men ja kanske berättar en annan gång

Magnecyl koffein

är det bästa dagar som dessa.. smygande huvudvärk eller spänningar har börjat infinna sig i mitt huvud. Kan bero på att jag var ut igår.
 
Men annars i ruskigt bra form, har ju hunni vara till stan o handla till kvällens middag.
Ikv blire biff med bambuskott och champinjoner med sallad och jasmine ris till.
Har lagt köttet i marinad (soya) för ett tag sedan så man är förberedd till senare ikv.

Är första gången någon av oss har gjort denna underbara rätt hemma, annars finns det ingen annan som lyckas med den föruton dom på Elegant här i Kalix. så vi får se hur det här går, man måste ju försöka iaf mitt vad det är kanske det blir typ lika gott?
vet ju heller inte om jag har valt rätt recept eftersom det är första gången, men jag har kollat på forum osv för att få tips sen har ja satt ihop ett eget som jag tror kommer bli bra och passar iaf min smak. man kan ju ha i vitlök men ja tror inte dom har de i Kalix, inte va ja kan känna iaf så de blir inge i våran heller har ja bestämt fast de skulle nog passa.
Så denna kväll befinner vi oss på Klöverstigen, nya grytnäs hos Anna o Anssi=)
Igår hade vi tjejkväll. Vi gjorde Sushi hos syrran, bjöd in Johanna oxå på mat, Nina kom lite senare och Sia med=)

det vart riktigt lyckat, fan vad gott de är me sushi ni bara måste börja göra det hemma det är gudomligt!


Vi åt mat o såg lite på hockeyn, det gick som förväntat SVerige åkte ur.. trist för dom har vart ganska bra tycker jag annars..
sedan var de dax att välja smycken haha

Kan ju vara ett problem om alla smycken ligger i en hög som är omöjlig att rensa;) allt hade trasslat till sig

Sia, gammal klasskompis från gymnasie tiden=) Hon hittade till våran fest alltid skoj när du kommer=)

Johanna satt o surfa me mobilen en del;) Har även lurat med henne ikv på ytterligare en middag=)

Nina, hade velat ha dina komentarer om sushin igår, hoppas du följer med ikv så får du smaka annan mat iaf;)

Ikv blire en klänning som jag har köpt när jag var i Italien, har nog aldrig haft på mig den ute så de blir skoj=)
Inget speciellt med den egentligen bara svart men söt
Hade tänkt fara o simma idag men de ständer ju så förbannat tidigt så ja missa de.. får väl gå ut o plaska i nån vattenpöl ist de regnar ju ganska bra idag

Vine up girls!
blir vin till middagen idag med
Passar alldeles utmärkt att blanda sprite med både rött och vitt vin ifall det är svår drucket

Tjenixen

På bättre humör idag=)

Klockan är redan snart sex.. tiden gick lite fortare idag än igår då vi steg upp tio idag... o åtta igår. Jag o Anna drog på morgon-promenad, till vassholmen o tillbaks blev de på strandis. Skönt skönt, men fötterna grinar då ja fått små mini blåsor igen fr mina walking skor ja håller ännu på att promenera in dem.
Sedan hem o duscha, färga håret ljusbrunt men det ser mörkbrunt ut såhär i början. Mycket finare nu än nyss sa syrran, de var ju så flammigt;) betyder att man verkligen har lyckats med de hära hemma trolleriet av mitt uppljusnande av håret. man ska väl låta proffsen sköta de där men vad är det för spännande med det? Äh, ja skiter i det, ska tvätta ur håret en gång om dagen så ljusnar det o bleka slingor igen om någon dag så påskyndas processen av uppljusningen, BASTA!
Har även klippt av mig halva håret, känns som de iaf... men de växer fort ut igen, de var ruggigt slitet...
Sedan har ja vart o gnällt lite efter jobb idag, ringde även massa samtal igår o försökte fixa, de såg mörkt ut men dom ska höra av sig ifall de löser sig. Har just skickat iväg tre sommarjobbsansökningar oxå, nu håller ja tummarna tills de nästan spricker;)

Just nu väntar ja på Puffen, han o Hege är ute o promenerar;) Ska göra köttfärssås, måste göras så han hinner smälta maten innan innebandyn kl åtta. Under tiden han tränar ska ja plugga plugga... blir o göra prov på fredag..
sen ska ja sätta igång me ny kursen ja starta igår.
nä nu ska ja besöka www.tasteline.com o se ifall dom har nå nya coola köttfärssås recept som ja aldrig har testat=)
just ja vi var ju även o kollade till våran Lill-Maskot idag på dagis, han var ute o lekte när vi körde förbi så vi stannade o surra lite me plutten

Det blev inte som jag hade tänkt mig

tänkte blogga på här som valnigt o lägga upp bilder, men fick ett sug att läsa igenom min blogglista av folk som bloggar innan ja skriver mitt. jag gick som vanligt in på vimmelmammans blogg och kom mig vidare till denna blogg:
http://nellymamman.skyrock.com/
det var inte så uppiggande att gå in där.. jag blir så himla ledsen när jag läser sånt här men jag kan samtidigt inte sluta läsa och ajg visste ju vad som väntade.
Stellan alltså en flerbarnspappa som haft hjärntumör, han somnade in i natt.
hemskt att sådant händer, jag får direkt en jätte klump i halsen när ja läser.. så gå in och kika ni som klarar av det, men samtidigt är det ju bra att läsa sånt, man vet aldrig när det händer en själv.
jag har alltid vart så blödig av mig av någon anledning, var tvungen ligga i Pers famn ganska länge innan ja kunde börja tänka på annat efter bloggläsningen.
Minns när jag avr liten, då var jag hopplös. Mamma var och handlade, ja tyckte ganska fort att hon hade vart bort alldeles för länge och fick för mig att hon hade vart med om en hemsk bilolycka.. det hända ganska ofta att ja trodde detta. ja sprang in på storebrors sovrum och grina i hans säng, trodde att jag aldrig mer skulle träffa mamma igen...
det kanske är konstigt det där, som någon slags panikångest.. vet inte om det är vanligt att barn kanske blir så oroliga för sina mammor eller pappor?
och nu har även Per fått äran att vara i min oros ficka... Är jämnt orolig att han ska råka ut för nått eller att han ska bli sjuk, eller att en olycka har hänt om han inte kommer hem enligt planerna och jag itne får tag i han.. de har hänt en gång jag och Mormor var väldigt nära att ringa polisen o fara ut o söka honom...
två stycken jag alltså känner mig starkt orolig för, Mamma, hon är mig ju närmast rent biologiskt och Per, han bor jag med och delar så mycket av mitt liv på alla sätt med.
Nu allihopa så håller vi tummarna för att ingen i vår närhet ska råka ut för cancer och så kan vi väl hålla hastighetsbegränsningarna?  en olycka händer alltför lätt och jag blir hemskt orolig alltför lätt... inte skoj kan ja säga...



sötaste mamman i hela världen!


valborgshelgen

Man tappar lite tid och rum när man befinner sig i Baskeri. Det kan vara på både gott och ont. Just nu är det skönt, skönt att slappa lite jag vet att jag har en hektisk vecka framför mig som kommer bestå av väldigt mycket skola, prov, träning och sommarjobbfix, samt städning hemma som jag hatar och annat smått o gott. Vi har vart här sedan torsdags.
   
Jag har hunni vara till finland igår me P-Anna det var väldigt trevligt o vackert väder.
På torsdag firade vi valborg hos jocke och sofia, där även många andra familjemedlemmar befann sig.
             
vi kollade hockeyn den var ju riktigt spännande och jag vågade nästan hoppas på en sverige vinst=D men icket, ack så dramatisk match och dom hade alla möjligheter att slå ryssarna men det gick faktiskt bättre än förväntat trots förlusten.
Sedan for jag o hämtade syrran o Hege från stan, det kändes som att vi var på power meet där vi åkte i bilen o jyrade o dom drack cider o öl i baksätet=)
Senare var de dax för majbrasan o det var kalltkallt men mysigt=) efter det var de dax för grillen att göra sitt. blev en sen middag och vi jyrade på länge den natten.
vi har fått äran att sova i Semlans säng, väldigt mysigt flickrum måste jag säga=) imorgon fyller Pontus år så då blire kalas i baskeri=)

oLiver har nu smitit tre gånger, en gång om dagen.. han ör hopplös och jag blir så förbannad att han aldrig lär sig! Morr.. nå jag vet att den uppgiften är min att lära honom, jag kan bara inte sluta önska att jag hade fått ha honom från han var valp så man själv hade kunnat forma honom lite bättre... suck

Så ikv är det godiskväll, lördag ni vet. kanske man måste ta bilen till stan o handla lite götta till ungarna... fast måste få fast skärmen på bilen först. vi har hållit på o rostlaga golfen lite, eller det värsta iaf. samt sdpraya grundfärg o lacken, men det vart inte perfekt men tio tusen gånger bättre än innan. sedan är de viktigaste att rosten är stoppad annars hade väl hela karossen rostat bort.. alltid skoj o fixa uti bilen tycker ja. hjälper till då o då när Per ska o trolla uti den, fast ingen av oss vet någonting om vad vi håller på med, man lär sig ju något nytt iaf. eller så lär man sig hur man inte ska göra;)

RSS 2.0