Äntligen fredag

Idag har man vaknat tidigt. Vi har haft två barn inatt, kusin emma ville sova med Elliot så vi gjorde iordning campingen åt dem i gossens rum.
Blev ingen sushi till middag igår eftersom vi var hemma senare än beräknat och trttare än beräknat så vi snörde ihop varmamackor av det vi hade hemma ist.

klosterost(the best!) grillad kyckling, lök, linfrön, och min nya bbq krydda, ganska god macka helt enkelt, idag blev det även min lunch så ja smula över mögelost på det för att få den extremt onyttig;) o goood
Per e o kör hem gossen nu, dom ska åka iväg till pitehavsbad över helgen så han var väldigt glad över det=)
Vi själva försöker planera in en Bjummis fest ikv, iaf en förfest så de inte bliur så sent man måste ju hem o duscha efter det lixom innan lilla o göra sig fiin;) Hoppas de blir nå, om någon e sugen så hör av er!
o per har ingen mobil ännu så alla som vill han något kan höra av sig via mig, vi är ju med varandra nästan hela tiden ändå.
Imorgon funderar vi på att dra till LK, om det verkar vara någon som vi vet som ska o sådär så blir de ju ltie roligare. På söndag åker vi med husvagn till Umeå, ska på Nolia o sälja hela veckan, iaf till på fredag.
Kanske vi hälsa på Pappa Edeholt då vi får se.
nåväl, alla party sugna kom till bjummis eller hör av er!=)
Ta gärna med en gitarr så blire lite mysigare=)

Tjolahej!

Idag är det en underbar dag!
Solen lyser, det är vindstilla ute på näsbyn iaf.
Vi håller tummarna här i lägenheten att det ska vara samma sak på havet så vi kan åka båt till Kallskär för att bada hela dagen.

Skolböckerna kommer med, börjar få enorm panik över det där nu haha det är inget ovanligt, jag brukar få göra bort hela kurser på en vecka så...
Först o främst ska jag ut med hunden så han får rastas lite, sedan väntar vi på Hege han ska med ut, sedan åker vi till mormor det blir lunch hos henne.
Ryktas om korvsoppa med klimp! ojoj ja det kan inte bli en bättre dag! det måste vara ett år sedan vi åt det sist..
Frågan är hur det ska gå för hunden och sanden denna gången? Han fick ju så hemskt i ögonen förra gången.. Antingen får han stanna i baskeri eller så rullar ja in han i en handduk..?
Fast då får jag väl ingen plugg ro..
O här ska det smörjas in med Sololja, Hawaiian Tropic. så man får lite färg=)

Biff med Bambuskott och Champinjoner

500 g lövbiff
1 burk konserverade champinjoner (färska går ju bra men de smakar mer som på kina med konserverade för dom använder nog det)
1 burk konserverade bambuskott
Soya
Salt
Vitpeppar
Strösocker
Potatismjöl
Vatten
Olja
1/2 flaska ostronsås (finns på tex icas hylla med tacos o sånt fast till vänster, inte så stor)

Strimla först köttet, häll i en stor skål. Marinera genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Häll i en matsked soya och blanda runt, 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar, pudra 1 msk potatismjöl över köttet, rör om, häll därefter i 1 msk vatten och 1 msk olja. låt stå minst en halvtimme, men som ni vet så blir ju köttet bara godare om det får stå längre.

jag brukar göra iordning köttet i tid under dagen så ja slipper tänka på det när ja rockar igång.
Skölj bambuskotten och champinjonerna oxå om ni vill det, i vatten.
förbered allt färdigt innan du börjar laga maten.
Värm på en platta, häll i lite olja och stek köttet i omgångar så att det inte blir för vattningt och kokar istället för steks.

stek champinjonerna och bambuskotten i en egen panna.

Tillsätt sedan allt i en stor gryta eller vokpanna, kött och bambuskott o champinjoner.
Skvätta över lite soya, gör det efter smak jag sätter inte så mycket, häll i en halv flaska med ostronsås, 1/2 msk socker, 3-4 dl vatten. Sedan för att få rätt konsistens så pudra över 1 msk potatis mjöl, eller efter hur mycket det verkar behövas beror lite på hur man själv vill ha den.

Servera med jasmine ris
kanske lite stark sås, Sambal Oelek till exempel.


Lycka till nu! Det är ostronsåsen som är nyckeln!
Och inte för mycket soya, man kan även testa använda en ljusare soya det blir nog inte lika starkt, men det är bara att prova sig fram nu har ni en bra början här=)

Funderar

Sitter här och vet mycket väl att ni vill ha receptet.. men ja klurar på vart ja fick all information ifrån...
jag brukar koka ihop lite från allt möjligt som ja hittar och som ja tycker de passar bäst själv..
får göra ett försök ska googla lite=)

Ikea

Idag åkte vi till Ikea med Patrik o Sanna, hon skulle köpa massa nya möbler och det var ju tur att ja oxå följde med för det vart att putta omkring fem vagnar innan vi fått med allt;)
Vi fick iaf köpt oss lite blommor till lägenheten, äntligen. Per är helt överlycklig och kan knappt vänta på att köpa en vän till den större blomman;)
Vi har drömt om att ha massa vackra gröna trädliknande växter hemma sedan vi bodde i luleå men har itne direkt tagit oss råd till det.. det blev fem mindre blommor, tre till vardagsrumsfönstret
 
och två till köket,

dom som redan stod i köket flyttade ja till hallfönstret

och den stora får stå här vid datorn o glänsa;)
 
det betyder att Ojje inte längre rymms där med sin säng och ahn är inte riktigt nöjd med den nya platsen så ja misstänker att han kommer vägra sova där...

men ack så hemtrevligt det känns!
efter Ikea åkte vi till Sanna o lasta av allt, ja var tillomed snäll o skurade vardagsrummet åt henne. sedan åkte vi iväg hem o satte blommorna i de nya krukorna o fyllde på med jord.
Hade gärna inhandat lite nya gardiner, hade vart nice o få ha vita spts under sommaren i hallen o ja gärna nå andra i köket o v-rummet så man får lite omväxling, känns ju så tattrigt o ha samma hela tiden.. Kan ju köpa billiga paneler men ja gillar inte paneler längre, dom är för ofluffiga...
Skulle gärna köpa annan färg på tvbänk o soffbord.. o nya soffor.. men som ja sa idag, man får byta ut allt den dagen vi köper ett hus. dax att börja jobba då så man får råd med ett=)
Sedan kom Elliot till oss, en lite extra sväng såhär så det andra paret får passa på att njuta av lite fritid oxå någongång.
Per o Elliot for till patriks stuga en sväng och kolla när dom gräver där. så tanken e väl att plugga nu men ja är inte så sugen...
Imorgon planeras det lite båt om vädret tillåter, även sushi till middag om suget är kvar.

Impulsivitet

Det är vad vårat liv handlar om i stort sett, iaf när vi är barnlösa för det funkar ju inte så bra att inte planera in dagens mål mat och lite aktiviteter när man har barn som ni säkert förstår=) de rastlösa små liven=)
Igår så drog vi på stan uträttade några ärenden på vårdcentralen både ja o per.
Ja säger då det, har aldrig vart så lätt att hämta ut p-piller som igår! I Luleå förra sommaren så var det ett jädrans tjorv, medans detta besök i familjens hus(som jag blev skickad till är inte så insatt i stan eftersom jag i alla tider gått till grytnäsvårdcentral) det tog mig kanske sju minuter att kolla puls(58) och sedan var det inget mer egentligen;)  Det tråkiga är att ja är 22, snart 23 och får det inte subventionerat längre...
sedan drog vi för att söka efter Pers mobil som vi säkert tappade dagen innan på strandpromenaden när vi la oss där på en handduk och åt våran middag i gräset... någon hittade den säkert o tog den... de hemska är ju alla nr som försvinner o filmer o bilder... hoppas den har kommit till polisen nu idag då..

sedan for ja hem o skulle plugga.. gick inge bra för hunden ställde sig o skällde mot hallen o betedde sig lite underligt, han skäller bara när andra hundar skäller o det var ngen anna hund som hördes..
Fick tidigare den dagen höra av Jennifer att tjejen som bott här innan Frippe o Sara, att det hade spökat.. någon gubbe ska ha bott här och dött? tjejen var tvungen att flytta så fort hon fick en ny lägenhet...
Jag har ju som undrat varför jag hör fotsteg i lägenheten när ingen annan rör sig.. man kan väl inte höra steg från grannen under de e lite konstigt.. så då får vi se om man börjar lägga märke till fler skumma grejer? kanske flytta om det blir så men just nu verkar gubben rätt trevlig=)
förutom att ja tror han stör elliots somn oxå.. när han inte ligger i loftsängen så hör han oxå fotsteg... kanske hör han o jag samma??

hur som helst! ja åkte o handla tacos o for o kolla va per gjorde, åkte hem o såg lite tv o busade. sen åkte per o hjälpte patrik o sen hämta han mig, vi åkte till en strand o jag fick för mig att vi skulle bada.. näck! hade ju inga badkläder med oss så fick ja övertala Per att göra det med, nu har vi ett minne för livet! tänker inte säga vilken strand ifall vi gör det igen;) hihi
det var sådär mysigt o det hade börja skymma ute.
sedan körde vi runt lite, åkte hem, gjorde sen tacos! klockan var kanke vid elva? haha bra matrutiner va;)

ja just ja lovade ju receptet på biffen.. o älgköttet önskades oxå=)
ska nog ta det senare idag.
vi ska snart fara till ikea me patrik o sanna. så later aligators=) I promise!

Nyvaken

Ja det är lite pinsamt att man faktiskt har sovit så här länge, förstår inte att det är möjligt?
Måste ha vart mitt 40 minuters joggingpass o gymet som tog kål på mina krafter..
Riktigt skoj med så mycket komentarer=)
Jag ska snöra ihop hur jag gjorde biff med bambuskott här förra veckan, i nästa inlägg. Är nog inte bara jag som har undrat hur man gör;)
lite blogg torka har det vart..
den inre stressen angående skola och att allmänt ta vara på sommaren har stört mig från att kunna fokusera..
ja har känt mig halv krasslig flera veckor nu.. hoppas ju kunna slippa förkylning, det är typiskt mig att dra över mig något för att jag har börja träna.. men dricker antioxidanter, vitaminer o allt möligt för att klara mig.. men har glömt äta ingefära.. det ska göra susen hörs det.
Kanske har det att göra med sommarens många fester, det sänker immunförsvaret rejält.

Nu på onsdag blire lugnt skulle jag tippa, måste ju orka med helgens fester=)
viktigt att planera vet ni=)
på fredag hoppas vi på en inflyttningsfest och funerar på att kanske dra till luleå på lördag, fast det kostar 240 kr att gå ut då.. så vi får väl se..
man är ju inte rik direkt med csn som inkomst men jag klagar inte jag har klarat mig utmärkt sedan oktober på det.
Guud va trött jag är.. det känns som bly i mina ögon.. kanske en promenad? kanske betala räkningar? hujja inte så skoj.. men någon måste göra det!

jag ljuger så bra

pers mamma fyllde år dagen efter, på onsdagen=) Men ja tror det var hn som sa till mig att det var på tisdagen denna vecka hon fyllde så ja skyller på henne=)
Annars då? hur gick det egentligen med min biff med bambuskott och champinjoner denna gången?

Helt suveränt!! jag lagade till en hel arme till råga på allt;)
Man kan nog inte få det att smaka mer likt det dom har på kina och det här med ostronsåsen var faktiskt knepet och minska på soyan.
ojoj det är verkligen en av mina favorit rätter detta! jag kände mig snäll och for dagen efter med en protion till mamma oxå, hon beeställer alltid detta på kina precis som jag så det var skoj o hon tyckte ox det var jätte gott=)
Igår så promenera jag o ojje till stan, for till syrran o drack kaffe (mest mjölk) såg på marley and me, filmen alltså.
Mamma var oxå med o vi hade en mysig tjejkväll med glass o fika oxå.
dagen innan det, onsdag så drog vi ut till näsbyhamnen för att åka ltie båt med våra grannar sandra o arre

det var mysigt och sedan åkte vi till riverside en sväng o sedan puttrade vi bara runt me båten=)



extremt mysigt!
Idag var ja o The Duck på stan o käka lunch sallad på myggan, väldans mysigt det med, vi drog på bolaget och tänkte dricka lite vin ikv, sista festen med ankan lixom.. till jul... då hon kommer igen..
Per lämnar jag hemma, men det känns rätt okey för en gångs skull har jag inte den där hemska ångesten för att jag lämnar honom ensam med sin son under helg tid.. Han har ju trots allt gått ut både lördag o onsdag när jag har varit hemma o tråkat..
Nä jag kan behöva bli lite mer egoistisk, inte vara alla till lags som mormor sa till mig..
kloka ord från en klok dam.

Någon fyller år idag!

Hela 50 år till och med!
Grattis Maritha på denna speciella födelsedag önskar våran lilla familj
Per Bettan och Elliot.
Vi kommer på kalaset i baskeri till helgen=)


förövrigt är det inte någon strand dag idag..
så jag har mest suttit inne o känt mig små deppig.. man kan ju plugga hela dagen.. men ja vill inteeeee...
jag har gjort allt annat ist;)
diskat spelat bejeweled småätit onyttigheter och gjort iordning köttet till middagen som ska ätas senare.
det blir biff med bambuskott och champinjoner idag!

(bild på den äkta varan jag hoppas jag får till det!)
jag måste försöka göra den perfekta varianten eftersom det blir dyrt att gå på kina varje gång man blir sugen o det är ganska ofta det!
Men sist ja gjorde ett försök som även var mitt första försök så vart de ju jätte gott! men den var ganska svart av all soya.. ljusare soya tänkte jag? som inte smakar lika starkt?
men så fick ja en strålande ide när ja kom bland de rätta hyllorna på affären att ostronsås!! det kan ju vara det bristande länken...
det är jätte gott när man äter de på kina och jag slår vad om att det är det som dom har i den på kina i kalix! samt soya men inte nå mycket, kanske bara det som jag har satt i marianden nu.
detta ska bli spännande, eftersom jag älskar att laga god mat så kommer ja inte ge upp förrän jag får till det!=)

nu ska ja rasta hunden lite
inte kan man ju plugga bara för att det hade vart den perfekta stunden för det lixom;)

kvällen har kommit

Men dagen har vart lång och väldigt skön!
Vi var på stranden från kl ett till typ halvsex?

(gammal bild så man får sommarkänsla;P )
Drog som sagt till storön och det var konstigt nog väldigt lite folk där?
och väldigt kallt i vattnet, men man måste ju ha något att skryta med här i bloggen så ja kan ju säga att ja doppade mig! Och det gick ruskigt fort oxå;)
Jag gjorde iordning en sallad och köpte grillad kyckling som vi mummsade på stranden. Propp mätt vart man då man absolut inte får lämna kvar så där lite mat;)
sen for ja o kika på va grabbarna höll på me o bilen e klar, bara en sak som ska bytas imorgon, o nu tvättar dom den i baskeri.
jag drog till sjuptjärn o jogga.. är inte ens slut efter mina tre korta varv... jag fick jogga ruskigt sakta för fick sån otrolig värk på insidan av vaden nu igen..?? vad har hänt?
ja ska läsa om de.. kanske muskelfästet som inte pallar trycket?
nu är maten i ugnen och plugg böckerna framme..
om man iaf skulle få gjort en liten uppgift?? skulle ju va skönt...
nästa dag de e sol då ska vi ta o sola på frevvis! härligt=) sedan skulle ja önska att någon ville följa med till gammla goda avasundet? i ryssbält, våran barndomsstrand. sen finns de en till där som jag alltid glömmer bort namnet på..
plugga var de här!

Solen är här

äntligen lite sommar väder
jag har under min promenad med Ojje nyss fått med mig både Satu och mamma till stranden. jag funderar om man skulle prova på storön idag?
man vill ju fara där solen kommer vara som bäst, för igår så drog vi till bjummis o där var det hur molnigt som helst o inne i stan jätte fint väder.. suck...
nå mamma får bestämma vart de blir, vi åker nog me hennes ac bil, sköönt=)
Ojje får stanna hemma för de blir för varmt för honom, han höll på o trilla av pinnen av bara promenaden...
o igår hade han inte så skoj på bjummis.
Hans utstickande ögon får även lätt sand i sig o det är ju ett problem!

Per ska fixa de sista på sin bil idag o senare blire nog att göra biff med bambuskott och champinjoner till middag guuud vad gott!=))
förresten så vill jag bara meddela att Krogshowen som är flyttad till Filipsborg går bara denna veckan så för er som inte sett den ännu bör ni gå o göra det för den var verkligen rolig och teatergruppen bjöd verkligen på sig själva;)
jag var och såg den med min kära storebror i lördags, Marko o Oskar var även med=)
nä nu ska ja byta om till bikini o klänning o fara o handla!

Godmorgon

Igår vart de ganska lugnt.
Inte så mycke alkohol.. jag var lite småseg ännu sedan onsdagen faktiskt..

Är egentligen inte nå piggare idag, speciellt inte på att festa fastän det verkar som att alla ska vart man än vänder...
O Per ska ju festa så ja blir ensam nykter isåf... vet inte hur ja ska göra, kommer suget så kör man väl igång lite lugnt bara för att vara social... men mina party polare Öhmans har ju dragit till stugan så det ska vara någon rolig typ som ska festa för att ja ska festa;)
nåja, inte bakis idag så skönt e det!
Jag for ju till Ugle igår och där satt dom ute o grillade hammisar o sedan gick vi in o skulle spela singstar som Johanna givetvis hade glömt ta med;)
så hon hojja hem o hämta det sedan var spelet igång, det var kul med nya låtar men skrämmande hur dålig man är på texter alltså... ja kan mest melodierna til alla låtar.

sedan kom syster yster dit o även Ninao Malin och vi åkte till lilla som vi har längtat efter ända sedan Maj!!
jaha det var ju stendött... men lite små kul ändå=)

Hörde ett hemskt rykte om att de kanske skulle stängas.. de går så dåligt, snyft! rädda lilla någon=)
sedan kom Hege o körde hem oss brudar, dom andra fortsatte med efterfest som vanligt.
Ja stekte korv o koka makaroner o drack lite bakis o sådär sedan somna jag tills Per jyrade hem...
o nu har han farit på rally crossen, ja gav min biljett till Hege för ja orkar inte fara dit känns int så intressant, ja är nog lite vrång idag?

(förra året)
nä nu blir de o se på tv eller film, halvsova och hoppas ja piggnar till.
senare blire o lira lite bejeweled på facebook för ja ska slå alla andras rekord;)
Johanna har ja redan piskat;P

Tjabba!

Nu drar jag på fest!
Ikv kan ni hitta mig på Uggle, där jag kommer att skämma ut mig bland dom som orkar lyssna, singstar tonight!;)
håret e fixat, klänningen e på, sminket på plats..
ja jag ska bara packa med mig Cider, obs!! cider idag=))
o så ta cykelnyckeln o hojja till brudarna=)
ja det var väl allt för nu
hoppas ja inte cyklar i diket=)
o så ses vi i dimman!

Dimma var det;)

Tävling löshår!

Denna tävling hittade jag hos Gooa
www.goooa.blogg.se/2009/july/vinn-akta-loshar.html

Vinn äkta  löshår från softhair 
Du får bestämma själv om du vill ha ett clip on set ,
eller om du vill ha wax slingor då max 100 stycken ,
du får samt välja den kvalitet som du vill ha ;)



Så gå nu in på hennes sida och var med och tävla, det sitter aldrig fel med extra hår!

Sommar Tävling!!!=))

Åååh ja hitta en bra tävling!
ja har länge velat ha en snygg body shimmer och den här tror ja är jätte fin=)
Hittade tävlingen på Millahs blogg
www.millahoman.blogg.se/2009/july/tavling-sommarfynd-paket.html
Gå in och var med och tävla om dessa två produkter ni med.

Body Shimmer:
En fest bodylotion som återfuktar huden och ger bra näring samtidigt som den doftar underbart och ger ett snyggt glitter!
Innehåller olika oljor och örter samt ett naturligt skydd mot solen.
Extra vacker på hud som har fått lite solbränna.


Oxygen Nail & Handcreme:
En lyxig handcreme som vårdar både händer och naglar.
Den innehåller 2% syre samt mandelolja, avokadoolja,kamomill, timjan och E-vitamin.
Återuppbygger huden och motverkar ålderstecken.
Läker nagelbanden och stärker naglarna.
Handcremen är också desinfekterande.
En favorit hos många kunder!


Till ett värde av 668:-

Inte Pigg iaf...

Jag funderar, en promenad kanske vore på sin plats? har nu suttit här en halvtimme o läst bloggar och det svider nästan i ögonen ännu..
Ja somna typ tolv en sväng o sen kom per hem o ja somna om en halvtimme senare igen. Har som vanligt försökt sova så länge som möjligt för jag vill ju inte vara trött ikv, då ja ska ut igen för mina vänner lustar med lite singstar o ja tycker ju de är så roligt att sjunga o låta förjävligt!;)

(det här har vi gjort förr)
Om man inte skämmer ut sig lite på en fest så har man inte lika kul;)
Sitter på en stol, blir bortglömd... nej folk, ta plats o var inte rädd att göra bort er för vem bryr sig om hundra år?
Det är nog inte ens någon som bryr sig dagen efter utan tycker bara det är härligt med folk som vågar vara sig själva o ha lite kul.
Funderar om ja ska göra någon god middag idag?
Men de känns lite onödigt då ja vet att min kära Puff inte kommer äta så mycket idag.. ja de tåls att funderas på.
nu ska ja kamma kråkboet och ta på lämpliga kläder o ta en promenad till stan iaf o tillbaks, längre orkar ja inte just nu=)

Puss Puss=))

Man ska väl sluta när man har haft tillräckligt med tur?

Det vart en hel del förfriskningar igårkväll...

Det vart så mycket att jag har fått minnesluckor och suttit hela morgonen och funderat hur jag tog mig hem? Kläderna ligger i en fin hög vid sängen det ser ut som att ja har hoppat ur dem och smycken o väskan ligger så fint i hallen på fotöljen... ja då har ja kanske åkt taxi?
senare på eftermiddagen ringer storebrorsan o frågar om jag har tappat bort kameran.. va kameran? men allt låg väl så fint i hallen?? kikar.. nää ingen kamera bara en kamera väska.
jag funderade fort på hur jag ska undanförklara detta? någon måste ha snott den?
jag sa som det var jag har inget minne av senare delen av kvällen. Han berättar att en föredetta polis hade ringt till dem och sett bilder från deras bröllop förra sommaren och dom kanske viste vems det var...
ojoj, ja detta betyder ju att jag så fint har promenerat hem till näsbyn  och vid badhuset har jag kanske satt mig ner och vila? lagt kameran bredvid mig och bara gått vidare utan den?
jag fick iaf tillbaks den=)
Johanna o Helena och deras vän var ute o snurra med bilen så jag fick till o med skjuts för körklar var jag då inte!

nää det är det här med spriten...
jag har inte druckit de på flera år o det var ju de enda ja hade hemma så därav den grova fyllan...
man blir ovan men glömmer bort att det är lömskt attt dricka det, det smäller bara till mitt i allt och man är klapp kanon... det är farligt! inte konstigt att alla alltid är så bakfulla? ja har då vart de hela långa dagen..
nä mina egna stil funkar bäst, några cider eller lite vin duger bra för mig, o hur bra man mår dagen efter och man minns till och med allt!

Det fula var ju att när vi satt här ute o grilla tidigare så fundera ja o annika varför ja alltid blir så trött när ja festar, går hem kl två och sover varje gång o alla andra efterfestar...
ja men de kanske är för att ja dricker så lite så jag får ingen riktig fylla o blir bara sömnig?
ja då måste ja ju bli full ikv då så ja inte går o lägger mig så tidigt;)
det gick ju bra, full vart jag absolut! men... tröttheten kommer hur jag än gör så nu vet jag det;)

nää tänkte att nu är de färdig festat.. så får ja ett skamligt förslag av johanna om att spela singstar imorgon o gå på lilla;)
då hakar man snabbt på betet och glömmer bort allt man har lärt sig, visst är livet underbart!

snart natt

O här sitter ja hemma o väntar.
ja ringde till Puffen o vi skulle ut me lillbåten o mysmeta ikv/natt, vi är ju nattugglor så för mig spelar tiden ingen roll.

Men frågan är ju om Han kommer att orka, dom hållpa rensa motorutrymmet helt verkar de som på ny bilen o dom har hållt på sen sju så han lär ju va rätt slut sen... nå den som lever får ju se hur de vart.
jag har iaf hunni vara o handla mackor, tänkte göra o ta me. Lax o philadelfia ska de vara på dem. Bubbelvatten jordgubb ska oxå med, kanske gymhandskarna oxå eftersom ja har tänkt ro o efter gräsklippningen idag så har ja ganska ont inuti händerna.
myggspray får absolut inte glömmas heller de skulle ara döden!
ja sen har ja badat badkar och diskat o plockat undan alla kläder från golvet, handtvättat lite eventuella kläder till imorgon och nu ska ja ren bädda sängen.
vad ska man hitta på att grilla imorgon då? man vill ju helst inte bli sådär äckligt mätt så det inte går att dricka sen.. kanske lax eller kyckling me någon grönsak skulle vara fint?

Dammsugningen får ja ju ta imorgon, mina grannar uppskattar nog inte att man kör igång med det den här tiden;)
och vilken träningsvärk ja har i magen o in o utsidan av låren, de är efter gymet igår, ja hinner bli otränad mellan gångerna;) man kanske skulle ta o bli serös igen?
vi får se...


underbara soliga dagar

det finns inget bättre än sommar, en sommar fylld med somgriga soliga dagar!
inget är lika upplyftande tycker jag, glädjen kommer med solen.

så vad har man hunni med idag?
bestämde mig för att bara ta de lugnt ingen lång promenad med oliver o inget joggande heller. har så fruktansvärt ont i benhinnorna, överansträngda.. men imorgon ska ja göra nått iaf för annars blir ja ju helt koko i skallen.
så jag for o skjutsa min sötnos, handla lite sallad och gjorde iordning den, smorde in mig med hawaian tropics olja på benen i hopp om att de någongång ska bli bruna utan solarium för de vill man ju undvika så långt de går. drog mitt pick o pack till grytnäs, bäddade ut en filt på gården, duka fram sallad o vatten, ojje var med o sola. ja försökte plugga lite, ja säkerhetsnålade mitt klänningfynd från gina tricot, den var lite väl stor o fanns inte i mindre storlek så ja fick använda säkerhetsnålar. det funkade bra man ser dom inte men får väl sy det sen när ja ids.
sen var klockan kvart över fyra, ja for hem o slöa, drog till kolonilotten och klippte gräset. fick gäster, annika orren o micke tittade in=) sen klippte ja klart o for till patrik o bengt o kolla va dom o per gjorde. pussades lite sen börja ja frysa o for hem igen.

skulle ha bytt till  mina nya däck men nu har tummen åkt in i baken igen...
ja skulle behöva rensa upp alla kläder i garderoben så man tar sig in men ack så trist!
kanske blir den där romantiska båtturen ikv då, ska ringa o kolla me my lover om det..
då blir de inte mycker mer vettigt gjort idag... desto mer o göra imorgon gaah hur ska man hinna?
vi ska ju ha partaj o allt igen o grilla ute vid fem sex tiden... nåja ja får väl bli dundermusen imorgon!
tack och adjö

Kaffe=)


Kan bara inte sluta tänka på det där snuskigt goda kaffet jag drack idag när vi var och hälsade på Simons pappa i urskogen. det var helt perfekt och jag njöt av varje droppe, har aldrig druckit kaffe som sitter så fint på tungan!
Ville berömma dem för kaffet.. men ja kände mig blyg, var första gången jag träffade detta väldigt trevliga par som för övrigt bor i stockholm och bara är o hälsar på o har semester typ.
sitter här me tio handukar runt kroppen, har just vart på gymmet o träna lite o jogga 4,7 km. Ja känner mig lite lätt överansträngd i min högra vadmuskel eller där någonstans... kanske blir lugnare imorgon med en kortare promenad o lite intervall i djuptjärn, kanske lilla Ankan vill följa=) ??
Jag har nu visat upp gay brallorna på gymet, det gick bara bra, dom är så sköna men lite gayiga;)
imorse fick jag ett ruskigt fint uppvaknande av min kära sambo, dagen kunde inte ha startat bättre så det har vart en fin dag.
tog en promenad till vassholmen me ojje o hem igen, när ja kom hem var de dax för Elliot att fara till mamma, kissekatten har tagit en stor plats i hans hjärta och tankar så det gick inte att hejda längre.
skulle även göra ett försök att plugga för första gången i sommar, de sluta me att ja somna!
vart trött direkt ja öppna boken, ja brukar bli sådär, kanske går bättre ikv?
Per har iaf idag köpt en volvo, inte vilken som helst utan Millahs! tror den e fin, dom hållpa fixa uti den redan, o tur hade han att han fick den dessutom, det var Lunkans förtjänst=)
nä nu ska ja klä på mig o kanske promenera till morjärvsvägen o kolla om min bil står där så ja får hem den=)

Djuptjärn Rules!

Fy fan det finns inget underbarare än att ta några varv runt elljusspåret på djuptjärn.
Finns ju ett på rammelberget men det är inte alls lika roligt att fara dit, men det fungerar som omväxling.
Jag har alltså, måste ju skryta lite när de fins något att skryta om, promenerat en mil på morgonen i luleå och nu ikv när vi kom hem så jogga ja intervall 6km, inte illa käns de som. Måste försöka ta mig till gymet imorgon så ja får träna lite rygg o mage känner ja.

Så ja har nu hinnu testa mina nya gay-jogging brallor, dom är sjukt sköna, ville inte ta av mig dem men huvva så ofrächt att sova med svetti brallorna där;) nej upp på vädring o på me dom imorgon igen kanske.
Ojje vart sur när han inte fick komma, men han får nöja sig med små rundor o en mil för denna dag;)

Men Gud så skönt det var att komma hem, förstår inte hur det kan kännas så även om man bara har vart borta under dagen så är det helt underbart att äntligen komma hem. Även fast det har vart en toppen helg i Lule, o Elliot har vart en ängel hela helgen.
Han ligger o sover nu, han fick ha en camping på rummet inatt så han kunde se lite film, de blir annars lite svårt att se från loftsängen.
Hållpa ladda hem en skräckeliskräck film nu, våran favorit genre=))
Jaha.. då har Per lyckats slarva bort sin sista godis och är jätteledsen.. måste nog hjälpa han o leta den så han inte bryter ihop här i soffan;)

slutet


Helgen börjar glida mot sitt slut.
Vi ska åka hem idag efter middagen.
Ska snart fara o handla nån kött bit o sallad till maten.
Per ska laga x-boxet.. försöka iaf.
Har börja dagten med en mils promenad med Oliver, han var som vanligt ganska slut efteråt. Undrar om så små hundar får gå så långt?? ska googla på det
Oliver fick så fina komplimanger efter vägen, alla blir så chockade att han är sju år, de flesta tycker han ser så ung och snärtig ut. och så liten o smal, ja de kan ju bero på våra långa promenader=) dom tar ju lite hårdare på honom än på mig.
jag längtar tills vi ska låna den lilla röda båten o fara ut en natt bara ja o Per, min bara min, och fiska o mysa gärnet.
Är sugen redan ikv, men de är ännu osäkert om Elliot ska hem idag eller imorgon, han har fått en ny katt där hemma som han så innerligt saknar! han kan inte sluta prata om den, så man har ju viss förståelse. Vi skulle oxå ha haft katt om de inte vore för min allergi...
nu leker ungarna hos j o f så de vart lugnt här en stund. så därför passar ja på o fara o handla, kanske gör en utsvävning till storheden;) skulle vara uppiggande en så mulen dag som denna
men först ska ja störa Per lite hihi

Hejj Hopp


(lite coolt, den här bilden äger jag, brukar ha den som bokmärke när ja läser böcker! min favorit bild av dem alla!)
då var det lördag och vi är kvar i luleå, vi brukar ju stanna en hel helg när vi väl kommer för de blir så sällan nuförtiden.
började dagen med att ta en promenad, maritha berätta om sina promenader till coop så ja började gå ditåt och 
 upptäckte att det var ett uppmärkt spår på 5 km som kallades för hälsans stig.
Ojje tyckte de var tungt men ja är ju van att gå längre och min steg räknare visade bara typ 6000steg... ja går ju 12000 till vassholmen o tillbaks hemma.,..
ja for hem me hunden tog på mig joggingskorna o drog ett till varv i intervall.
tufft på asfalt... mina knän är inte glada..
men nu efter en hel dags användande av stegräknaren så har de sammanlagt blivit 14500 steg.
kul att ha o jämföra med, de dagar man inte rör sig så står de inga steg o det kan ju vara en knuff i baken;)
vi drog me ungarna till aronsbadet fast ja solade bara, kände mig grinig o ville bada med Per i fred men direkt vi sätter oss en meter ifrån så kommer dom som klister lappar, min Per;P

(det här måste vara Per som ska döpas=) ojoj så söt!)

n då i matkoma som vanligt...
blir o promenera imorgon igen med andra ord;)
Elliot ligger snällt o ser på turtles och myser i en jätte stor säng!=)
film o myskväll väntar

vilka guldbilder man kan hitta på andras datorer!=)

barnen skrikeeeeeeer!!


(hihi söt gammal bild ja hittade på datorn;) ser ni vilka de e? de gamla gänget Per, Hege o danne.)
sitter hemma hos Maritha nu
barnen springer in o ut till detta sovrum där datorn finns.
jag håller på o bli galen, men de är lugnt snart ska dom andra hem och sen är de inte länge kvar till nattning av virvelvinden.
håll ut håll ut

annars väntar ja mest på att vi ska göra middagen, de blir ett eget påhitt utav ytterfile, bambuskott, färska champinjoner, creme fraiche mexican chili, o pasta till de tror ja de får bli...
sankar mina kryddor hemifrån.. men salt duger de med!
har hunni vara o kolla in båthamnen en sväng o jyra på i skogen=)
sen for jag på stan o lämnade per med barnen;) Lyx=)
smycken hitta ja, solskyddsfaktor (ifall de blir stranden imorgon) en parfym, deo och en krigsfilm=) hehe jag tycker om alla sorts filmer så vet ja ju att per gillar sådana så ja köpte en, stop-loss hette den, har inte kollat upp betyg o så för de stämmer ju ändå aldrig överens om ens egna uppfattning..
sedan handla ja till middagen på willys.
de blir nötter o skruvar till massa film ikv, en regelrätt myskväll i luleå!
synd bara att vi inte kunde festa me ankan o catte ikv... som sagt..
är sista helgen på säkert ett år man kommer se dom nu..
well well
nu ska ja härja med per, inte ska han få ta de lugn ännu inte hehe:P

Ojoj mitt guldkorn!!! min krydda här i livet, älskade Per=)

Då var de fredag igen

idag kommer Elliot till oss, och ja satt o fundera va vi ska hitta på..
baskeri barnen far till byske imorgon o per e förkyld så de går bort.. att sitta i en trea på näsbyn med ett barn som inte har några kompisar här som han känner och tv spelet har gått sönder.. ja de kommer sluta i kaos!
ett alternativ kvarstår.. luleå.
det var länge swedan kusinerna från luleå fick leka o det får helt enkelt bli så att vi drar dit.
ska bara packa väskan nu när ja har ätit upp min vattenmelonfrukost.
ja o ojje drog på morgn promenad, ja vakna ju kl halv sju så de vart en tidig en.
en lite kortare än sist, 9500steg jämfört med 12000 till vassholmen, men ja vek av vid fågelsångsvägen nu ist.
blir o ta me jogging skorna o prom skorna o plugg böckerna. hoppas bara ja kan förstå att jag verkligen måste börja plugga nu annars kommer de bli väldigt synd om mig;)
nå nu måste ja packa!
klockan e ju snart tio...
synd bara att vi inte kan festa me ankan o catte i helgen:((
om dom inte kommer till luleå;)
puss o kraam

kung igår

knäckt idag...
som min kära pojkvän brukar säga när han är bakis.
passar ju inte in så bra med tanke på att tjejer kallar sig för drottningar..
lite sliten e man ju..

har vart o handla lite på ica
de blir en feting pizza senare verkar de som, ankan o orren e sugna som fan;)
fast lite ångest får man ju för inatt så sprang vi till citygrillen o hetsåt ett kycklingmål...
verkligen hetsåt!

o sen blire film kväll o de slutar ju aldrig bra heller haha
fan ja måste ut o springa!
ska bara vila lite o sen kanske.
kanske ankan vill följa med så får hon ta en promenad me ojje samtidigt.
djuptjärn tänkte ja mig
måste texta till henne o höra om de låter rimmligt;)

nu har nästan alla kommit


festen blev hos oss.
johanna sitter på hojjen o styr sina hästar till vår del, näsbyn;)
vi andra sitter o jyrar o dricker o skrattar
ankan har kommit

kristin har oxå kommit, det var oxå ett tag sedan hon hittat in här så de är kul med sina vänner=)
jag får dock hålla koll på playlisten så att det inte kommer trubadur låtar som min lilla puff älskar, men tyvärr blir man ju som lite trött av så lugn musik.
vi har bestämt att inatt ska vi äta på citygrillen eller om de hinner stänga innan vi kommit fram så blire en feting på kazkad imorgon=)
flotti flott igen....
men har bara ätit sallad idag så är ganska  hungrig

tråkigt att ankan inte är så långvarig.. hur ska man klara sig utan denna solstråle??

pixbox

Nu har ja iaf lagt in västerås bilderna på pixbox=)
http://www.pixbox.se/usr_show_id99788_page0_order1.html
gå o kika
ska lägga upp sommar bilder oxå men tror inte de finns plats för dem just nu så får nog vänta

det är onsdag

vi ska festa;)
Ankan är i kommunen igen, det betyder fest!

skoj ska de bli, jag har de senaste dagarna hunnit köpa tre nya klänningar, ett fint linne o rå snygga skor! det är alltod roligare att festa när man har någonting nytt=)
o eftersom jag tog de så himmla lugnt i västerås så är ja inte less att parta, jag är mer sugen på hemma plan faktiskt.
mina skor är faktiskt så snygga att till o med Per älskar dem! han har adrig brytt sig speciellt mycke när ja kommit hem med ett par men nu är de andra bullar=) roligt med positiva reaktioner.

igår kröp de så i kroppen på mig så ja tankade riskokarn o körde till luleå, själv.. lättast så men ja försökte faktiskt få med mig mina systrar som inte riktigt hade tid..
ja köpte en klänning, skorna, ett linne, smycken, en steg räknare, gay-joggingbrallor i pirat längd, bolaget och sånt annat svammel.
så nu sitter ja o trycker räksallad (kan inte sluta bli sugen på det!) o dricker brämhults jordgubb-lime juice, mumms! jag och Oliver har vart ute o gå till vassholmen o tillbaks. det blev 12127 steg! ganska mycke ändå. Ojje är ganska trtt, han slocknade på köksgolvet när han hade druckit lite vatten.
Hämtade honom igår från syrran, hon ville ha kvar honom så länge som möjligt men dom ska på semester så då fick ja hämta han=) han var dock ganska överenergisk när ja hämta han så promenaden tog kol på det som tur var.

nu väntar ja på att håret ska torka så ja kan göra slingor om ja nu ids börja me de projektet...
sedan ska ja till gymmet om ja ids de me;)
bräna en skiva o ta me ikv vart vi nu än ska?
dåså, måste börja trolla nu om ja ska hinna göra nått förrän de blir kväll.

avslutar med en bild på en urläcker kille som är min nu=) har ju vart de snart i tre år, tiden går ruskigt fort! men det är väl så när man har roligt;)

ska sova nu igen

Det är knappt tolv timmar sedan ja steg upp, men börjar vara trött igen.

(hihi var tvungen att lägga upp en symbolisk bild för trött o kunde inte låta bli den här gammla urgulliga bilden på Elliot när han var liiiten, har ju de nya bilderna på stor datan o orkar inte sätta mig där nu när ja ser på Csi Miami)
Jag har haft så mycket överskotts energi efter att ha suttit så äckligt länge i bil nu dessa dagar så jag tog mig en promenad och efter det körde ja till gymet och träna mage, rygg o biceps, mina favoriter. kanske därför man ser så grov ut;) sedan tänkte ja att va fan ja testar o se om ja orkar jogga en halvtimme, trodde inte ja hade energi men ja pinade mig igenom 30 min, nu känner ja mig som sagt ganska trött, mest i kroppen, huvudet är lite piggare. Men jag har aldrig problem med att somna, om ja sover med Per iaf. Är som ett barn. Jag bara snör mig om honom som ett plåster runt magen o armarna runt midjan o ligger o lyssnar på hans andetag och hjärtslag, jag däckar på några minuter!
ganska coolt, men farmförallt ruskigt mysigt=)
har gjort en sen middag, blev en räksallad.
Har hållit på o få halsbränna nu i några dagar eftersom jag inte har fått i mig annat än flottig mat, dock bara tolv cider på hela torsdag- lördags festandet. man behöver inte vara aspackad;) spec itne om man är på okänd mark o massa folk sådär i rörelse, man vil ju inte riskera att bli våldtagen eller nå hemskt. bättre o va i bra form o ha koll tycker jag.
så nu känner ja mig i lite bättre form, tränat och ätit bra mat.
imorgon tror ja ja köper en grillad kyckling eller nå.
ska nog även kolla om de finns nå skor i gallerian, har ett par i huvudet som jag önskar dom har;)
nu ska ja hänga upp mina svettiga gym o jogging kläder på vädring och lägga mig med nyduschade Per o spoona.

(gammal bild när vi sov över i baskeri en gång, i kojjan)

Älskade Hem!

Gud det var så skönt när jag vaknade i bilen imorse och vi körde förbi ängesbyn utanför Luleå, YES vi klarade det, tänkte jag, en lättnads känsla for igenom kroppen.
Vi var framme kl sex imorse i lägenheten, vi åkte från västerås kl 16.00 så det tog 14 timmar att köra, två timmar mer än att köra till västerås.
Fast vi hade ett litet problem på vägen hem, Kopplingen höll på att lägga av... jag var så nervös så jag vägrade sluta köra förrän vi kom till Umeå... från västerås till umeå körde ja alltså, klockan 16.oo- 02.00 typ... en lång färd. Vi kunde inte köra snabbare än mellan 80-90 km/h, för kopplingen kan nämligen pajja om bilen jobbar hårt, den har att göra med hela motorn och därför kunde vi inte gasa på mera, vi ville ju ta oss hem oavsett vilken tid de skulle ta.
Så det gällde att koppla så absolut lite som möjligt, i rödljusen förbi storstäderna var det bara att be till Gud att det skulle vara grönt, man vill ju inte stanna mitt i ett rödljus o inte ta sig därifrån. Vi klarade det!!!!
och vilken resa alltså, när ja kollar tillbaks på bilderna så känns onsdag som någon vecka sedan.
vi åkte onsdagnatt kl tolv från kalix... vi var framme kl tolv lunch tid. jag kunde inte somna i bilen, en timmes sömn fick ja mig sammanlagt, och när vi kom fram så for vi till ÖB o köpte ett party tält, sen for vi till campingen o hittade oss en plats, slog upp två vanliga tält o party tältet.



(vi hittade av en slump en kalix skylt eftervägen när vi skulle stanna o pissa i en p-ficka så den tog vi med oss så alla visste vars kalixborna fanns!)
sedan tänkte vi vila men de var så svettigt i tältet så vi for till stranden vid campingen ist o bada o jyra,
 
klockan hann bli vid sju tiden, ingen ide att lägga sig då trots mina röda svidande ögon vid det laget. vi öppnade någon cider och festade lite med grannarna, sedan klockan två på natten gick ja o låste in mig i mercan, men det festas så hårt på campingen dygnet runt och musik spelas så högt så ja hann knappt somna innan Per kom o hämtade mig till tältet kl tre o ja sov två timmar, då börja grannen spela i sin bergsprängare o gapa som ett cp så det var ingen ide att sova. jag o per vandrade runt i en timme för att hitta en lugnt gräsfläck att sova på.
 
Det började blåsa o regna så vi gick till campingen igen o tog bilen o körde bort från området o parkerade vid en industri och sov i tre timmar där iat, så klockan 15 på fredag for vi till campingen igen o hämta syrran o johanna o drog på marknaden.
Vi kände oss lite mer utvilade, fyra fem timmars sömn på två dygn...
ja gjorde mig av me lite skattepengar, vi brudar köpte varsin kjol me olika motiv på, min hade körsbär, sedan en t-shirt me olika texter och varsin cowboy hatt svarta med fjun på kanterna, detta skulle bli kvällens outfit;)
vi käkade mat
  
o per hämtade tony från tågstationen vi åkte till acmpingen igen och då hade anna o johanna bytt campingplats åt oss medan vi hade vart borta o sova. Nu bodde vi bredvid kalixborna o johannas syrra helena. det var kanon bra att bo där! man fick till o med sova där=)

vi bodde med andra ord bredvid stranden, så vi packade med oss en cider/ öl o schampo o hoppade i vattnet och duschade av oss bland alla alger,
 
sjukt skönt vatten var det! sedan lekte ja o johanna lite, tävlade i sim o drack lite=) sedan gick vi till tälten o gjorde oss i ordning. vi hamnade på en fest i ett förtält till en husvagn, det SPÖ REGNADE!!! i flera timmar o vi skulle ut o åka bil men de gick inte pga regnet tyvärr...



vart less gick till bilen o sova me syrran.
för blött o fuktigt i tälten..
nästa dag så drog vi me färjan övwer till cityt, skulle kolla in min favorit kläd affär men hann inte hitta den innan allt stängde kl fyra=( men köpte ändå två klänningar!

vi åkte hem till våra platser me färjan igen, kl var fem o johanna kom oxå tillbaks, hon hade vart på utställningen o hade även hunnit flyga helikopter, coolt!
vi tog på oss badkläderna igen o for o duscha o hade vattengymnastik;) haha fan va vi har haft kul=)
denn dag regnade de inte på kvällen.
skönt var ju det!
efter de så fick vi en trubadur i vårt tält, vår nya granne hade gitarr och hans vänner kom även med o vi hade allsång i party tältet. en megafon hittade även till tältet, det var våra vänner gottlänningarna från förra året som då även hade med sig denna och väckte oss mitt i natten med en kenodragning haha!!  men i år gick megafonen runt i tältet o alla fick en chans att sjunga högt;)



vi åkte runt me en arvikabornas gula raggarbil runt campingen,
 
den var överfull, vi satt på bagagekuckan o man var väldigt nära att ramla ner, men kul hade vi. sedan drog anna o johanna på stan o åkte mer bil, ja o per åt hamburgare o umgicks me arvika Peter och sedan skulle dom aldrig sluta festa så ja gick o la mig igen i bilen, varför ha ett tält med överhuvudtaget lixom;)
det var extremt kallt denna kvällen, blåste som fan! o ja höll till o med på att frysa ihjäl i bilen..
sedan vakna ja kl fem på morgonen, blev jätte orolig för hittade inte Per.. gick runt hela campingen men hitta han sen me basmangeo hans tjej, var lite sur o ville hem och fick med mig per, vi satt i bilen o prata till kockan blev tio, då börja ja o johanna plocka ner tälten o packa ihop alla grejer.
 
per gick o sova en timme i vårt tält, sedan var han snällt tvungen att sätta sig i bilen. inte så pigg kan ja ju meddela;)
men man kan ju sova i bilen...
vi fick tag i anna for o hämtade henne och for till La Pizza i utkanten och vred i oss världens godaste pizzor! Ronny var vår vägvisare, pzzerian var nära hans lägenhet.
sedan var klockan fyra och vi hoppade in i bilen och körde hemmåt.
upptäckte kopplingsproblemet, fick panik, ringde pappa och fick instruktioner om hur vi skulle göra för att kunna ta oss hem. tack gode gud att vi tog oss hem=)
jag har iaf fått sova till kl ett så de var skönt att komma hem till sin egen säng!
Per... ja han kommer nog att sova till inatt;) resan har kanske vart hårdast för honom med tanke på när han kommit till tälten på mornarna och hur lite han har sovit allt som allt sen i onsdags.
så han får sova tills han vaknar idag.
jag är ännu suddig i ögonen..
ska nog bada badkar så man får bli ren med riktigt vatten, har ju bara duschat i algvatten;)
saknar Oliver jätte ymcket men syrran vill ha han till onsdag så ja får nog snällt vänta och sysselsätta mig med att jogga på djuptjärnsspåret ist, det älskar ja ju att göra!
ska se om ja kan idag har ganska många nya skavsår runtom fötterna...
nä hörrni, tack för en underbar helg mitt resesällskap! det var riktigt välbehövligt att komma ifrån kalix en sväng.
nu har ju Annika kommit hem så måste ju höra va vi ska hitta på=)

over and out

sista inlägget

Tjenare
nu sitter ja o äter vid datorn, så man inte är vrålhungrig direkt man åker iväg.
fast ja hinner nog bli de ändå om ja känner mig själv rätt, vi åker kring åtta nio ikv så de e ju några timmar kvar.
Jag har hunnit tvätta Ojje, han var inte så nöjd men ack så vacker och mjuk han är nu!
han måste ju vara fin när han ska sova borta;) han ska även ta med sig sin säng den här gången kanske han känner sig mer hemma då oxå glömmer att han sover borta?

jag har hållt på o lägga till och ta ifrån kläder från packningen, men när ja har duschat så ska jag stänga den.
har köpt sådana där små schampo flaskor o spray mini flaska för att de ska rymmas bättre, dom har ju tendens o ta mycke plats. för de är ju inte en flaska man tar med sig som tjej. Schampo, balsam, hudlotion, ansiktscreme, tandkräm, gele, hårspray, parfym, deo.. ja de blir ju en del grejer..
sedan har ja handlat klart allt på bolaget oxå så slipper göra det i västerås.
har vart till nordea och hämtat ut mina skattepengar, ja har haft de kontot sen gymnasiet och skatten kommer alltid til lde kontot. är ju som bra för då sparas den mycket lättare för ja har inte kvar bankomatkortet;) så det var ju fint me lite pengar till resekassan även fast ja inte fick då mycket detta år..
ska dammsuga när ja skrivit klart o ätit klart, så de e rent när vi komemr hem, det är underbart att komma hem till ett rent hem när man är helt utmattad efter en resa.

(förra året)
eftersom jag har en så bra framförhållning hade jag tänkt krusa håret när ja har duschat, då behöver ja inte duscha imorgon när vi ska gå på stan i västerås, håret hålls nämligen renare längre då och det är fruktansvärt långa köer till duscharna på campingen hela helgen och det är inget jag orkar hålla på med, köa alltså.. va fan man har ju köpt savetter, det är ju ändå raggar cruising vi ska på och då är det okey med raggar duscar;) haha
tur ja inte är så känslig

har även hunnit sortera ur ALLA mina smycken för att göra ett litet urval av vad som bör komma med, inget avancerat men alltid kul att ha med sådant ifall man blir sugen att använda det.

(där kan man se en del av smyckena, renakaoset!)
samma sak har ja fått göra med sminket.. har ganska mycket som ja nästan aldrig använder.
och till slut vart ja så sugen o ta med min favorit handväska, den som brorsan råkade backa över förra året i augusti vill ja minnas, det var traumatiskt för då krossades även min kära rosa mobiltelefon...:(
detta har ja säkert skrivit om i bloggen förra sommaren för den som vill rota..
den handväskan ja har annars är en från kappahls barnavdelning;) moget;) men en nästan likadan fast den är så öppen går inte att stänga med dragkedja så är ju risk att man tappar något, så ja tog min gammla och sydde ihop innerfodret som hade gått sönder på tre ställen.
nå nu hoppas jag att ja inte har glömt att packa ner någonting viktigt.. hoppas att detta blir en riktigt underbar semestertripp med syster, kompis johanna, pojkvän Per o tony ansluter med tåg på fredagen. sedan är johannas syrra o hennes kompisar oxå på plats så de blir nog lajbans=)

hoppas att de inte blir regn som de e lovat, hoppas ni har det fint hemma i Kalix oxå.
syns på söndag!=)

de e nära nu!

så nära att man inte riktigt kan få ro att få ro;)

(västerås vackra natur)
jag har gjort ett försök att rensa upp kläderna som har tvättats, nästan allt är torrt nu o man kan börja fundera på vad som ska med.
tänkte klämma ihop så lite som möjligt för ska inte ha någon stor väska då vi har ganska mycket packning sammanlagt att klämma in i bilen.
har vart en sväng hos syrran, värmde frysmat o käka. mamma var oxå där, länge sen man såg henne, ganska hemskt att man ses så sällan...:(
sedan for ja hem o hämta jogging dressen;) syrran for ut o gick me ojje o ja drog tre korta varv på djuptjärnsspåret!
inte illa, ja har dock fått några nya skavsår perfekt till resan;)
körde lite intervall idag för ja palla inte o jogga hela vägen utan o stanna, har tappa kondis o gått upp i vikt.. hemska tider..

så här ska det alltså gå till ungefär: man springer gärnet, allt man har typ två lyktstolpar, promenerar en i rask takt o springer gärnet två st igen o så håller man på. detta är bra för man fått bättre kondition.
så här gör jag: joggar två och strosar en stolpe i godan ro, sen de tredje varjet släpade benen efter ganska mycke;)
men nu efteråt känns de sjuk skönt. måste bli av med lite energi när man ska sitta så länge i bil imorgon.
imorgon så ska ja städa lite för ja har inte orkat idag.

bränna mer musik o packa de sista.

fara med Ojje till Satu han ska bo hos henne till söndag.

lite sånt, kanske att man hinenr en sväng till stranden om man är tillräckligt snabb, vi har inte ännu spikat någon avgångstid så bäst att vara klar ifall att kanske? om ja nu orkar;)

nu ska ja fortsätta me kläderna, evighetsprojekt!

gammla härliga bilder, ja använder laptoppen igen... per spelar igen;)


RSS 2.0