Då var de måndag

Praktik vecka nr tre har startat, det har vart segt idag.. ja har märkt att ja får otroligt ansträngda ögon när ja blir trött så de känns som att ja ska svimma.. måste till optikern o byta ut glasen i bågarna.
Hade tänkt göra chokladbollar idag till kalasena, börja i tid lixom i sätta i frysen. Men ja hinner inte o ja orkar inte stressa. Dock ha ja hunni vara på gymmet efter praktiken o träna o joggat oxå.
Ska snart till baskeri o se hockeyn med Kalle, där ska vi även få äta palt=)) Tackar i förväg, ja vet att Mari-Anne är bra på det där, ja gillar ju hennes mat starkt!
Måndagar är ju alltid lite sega, det blir en omställning att stiga upp tidigt på morgonen o sådär.. Men ja kommer nog igång imorgon.

Imorgon tror ja de blir o baka chokladbollar o mockarutor o frysa ner de. På onsdag bakar ja nog nå annat, nougat rutor?=) mumms!
Imorse prova ja naturdiets måltidsersättning, inte smoothien den vet ja ju är jätte god, men ja testa jordgubbssmaken. O fy fan säger ja bara! Drick inte den! ja fick tvinga i mig den så ja skulle hålla mig till lunch, men det var så näar att komma upp igen HUVVA!! Per testa den oxå idag o tyckte den smaka himmla äckligt han med så då vet ja att det inte bara är ja som tycker det;)
Då vet ni köp inte den!

Vilket vackert väder!

Idag är det söndag, solen lyser och det blåser ute, dock varma vindar. De är så behagligt ute, ja önskar ja hade tid att bara vara ute hela dagen idag!
Formen är fin, det blev ingen utgång igår, bara förfest=)

Man ska sluta när man ligger på topp och man sparar ju pengar om man bara är på förfesten eller hur;)
Dagen började med att vi åkte till Hege o såg hockeyn, Luleå vann ju som väntat. Är en bra säsong i år när Frallan e med o bröderna Abboth=) Ser fram emot en fullspäckad säsong av hockey nu, o vi ska se alla matcher. Typ?
Ja efter hockeyn körde jag hem Oliver och Micke skulle ha hamburgare så vi hämtade det.
Ja o syrran gjorde oss i ordning hos Hege o tänkte att lika bra o se va som händer ikv.
Vi hade lite armbrytar tävling ja o Per o ja o Anna=) Alltid roligt det.

Sedan åkte vi till Helena o där satt vi o surra en massa o ja o Per surra så länge att vi missade tåget till hotellet;)
Då var de bara en timme kvar till de skulle stänga så de skulle ha kostat 150 kr den sista timmen pga av den nya entre trappan dom har infört så vi sket i det och for hem o surra vidare i sängen tills vi somnade=)
En billig helg har det varit! Men ändå helt perfekt för min del=)
Idag har man fått sova ut för första gången riktigt länge, skönt det så man orkar med en ny vecka i praktiken samt att träna o baka till kalasen.
Har hunni gå till Heges parkering o hämta min skorv till bil. Handlat till en kycklingsoppa, chips o dipp o läsk o pizza till Per.
Sedan har vi sett lite på Idol idag, repriserna, man har ju missat i veckan.. Bara mysit o tagit de lugnt. Ska strax börja me soppan, kanske ja kör igång pluggeriet? skulle behöva det!

Vilket vackert väder

Det är väldigt vackert ute idag, varma vindar o soligt!
Sedan får man inte glömma alla vackra höstfärger, är ju så underbart att vara utomhus den här årstiden o grilla o ta skogspromenader osv.
Jag funderar när var de sist ja uppdaterade här egentligen?
Det har varit riktiga crazy weeks nu när ja ha haft två veckors praktik, är två veckor kvar nu oxå så hälften e avklarad.
Det är svårt att hinna med allt man vill göra efter en praktik dag för man går o lägger sig riktigt tidigt för att slippa vara dödstrött på praktiken, det är viktigt tycker jag. Ja har sagt att ja har vänt dygnet till ett mormors dygn;)
Efter praktiken vill ja i regel fara till sporthallen o träna i gymet eller simma, vill även hinna ta lång promenader med hunden fast det har gått bort den här veckan för jag har helt enkelt inte hunnit..
Jag har på måndag tränat, sedan planerat me syrran om hennes kalas, sedan var de tv o sova. Tisdag efter praktiken drog ja o syrran till happis o kolla kläder till henne o lyckades hitta de vi behövde. Onsdag, praktik, träning o fika hos syrran de var då hon egentligen fyllde år, sedan hem o äta o mysa sova. Torsdag, praktik, sedan till syrran o skriva inbjudningskort, hem o äta, till hege o se hockeyn, hem o se tv sova. Fredag praktik, handla, hem o äta o städa vi hade besök av elliot o sedan tog ja mig en lur;)

(stolt=) )
Skulle ut på hablas igår men jag var bara på förfesten. Drog till Sanna o Patrik o drack lite cider o vi satt i köket o surrade.

 Sedan gick vi till Hege där dom andra var. Jag vart plötsligt less på min vardag så ja gick till Per o sa nä nu drar jag! o så tog ja på mig ytterkläderna o gick hem i regnet!

har ont under fötterna idag!;)
skönt o inte vara bakis, håller ja på o bli gammal?
Nä ids väl inte festa när de inte är nå speciellt o så e man ju trött efter en veckas praktik..
Ville inte betala in mig på Hablas de var så dyrt o för att sedan vilja gå hem hela natten... onödigt.. Nä idag är de stor risk man stannar hemma från sådana aktiviteter, är inte alls sugen...
som sagt man har de så stressigt på veckorna så man vill njuta lite nu när man kan..
Jag vet att jag har mycke stress som väntar de två sista veckorna av praktiken
det är två kalas som ska förberedas. Elliots som är nästa lördag o Satus som är helgen på det.
Det ska bakas o en massa saker ska göras... fixsas uti presenter..
Sedan skulle ja behöva göra bort en kurs innan praktiken slutar.. hur ska ja hinna det?
Kanske får ta de idag egentligen skulle det vara perfekt om ja skulle idas det=)

Totally slut lixom

Har vart igång hela dagen.
Efter praktiken for ja o Satu till happis o torneå. Vi var på stövel jakt o fina kläder jakt till henne då, jag har ju shopat en hel del sista tiden så ja bör nog snarare sälja lite kläder ist för o köpa mera..
Ett par stövlar hittade vi ju, o bra pris! o en jätte fin skjort tunika hitta hon oxå!
en lyckad resa! Ja köpte två scarfsar;) underkläder, wohoo så snyggt de var!
Ja sen åkte vi hem i spö regnet.. har inte så bra däck på bilen, o sedan förra vintern så har ja ju fått köra lite lugnt i olika väglag.. var rädd o få vattenplaning så ja körde sakta hem, vi hade ingen tid att passa så de gick bra o vi överlevde=)
Handla på coop i kalix innan vi for hem till varsitt.
Nu har ja o Per ätit sen middag o sett lite på idol o städat o Per min älskling hade tvättat kläder idag så skööönt o snällt=)
Nu håller badkaret på att fyllas så ja ska slappa lite där o sen ska vi gå o mysa i sängen. vi har sett fram emot det båda två, att de ska bli kväll o vi får gå o myyyysa i sängen länge så vi får vår kvalitets tid=)
Imorgon är en stor dag, då fyller stora syster Satu 30 år!! blir att fira lite med fika, för vi har hyrt bygdegården i Risön om några veckor o ska ha stor kalaset där! Det kommer bli så roligt o Satu ser verkligen fram emot detta=)
ha en bra kväll allesammans nu ska ja ta de lugnt så ja orkar me resten av veckans jäkt..

Söndag idag


Helgen närmar sig sitt slut.
Haft en riktigt skön morgon, ja o Per låg kvar i sängen länge o bara möös.
Sedan steg vi upp o ja klädde mig för promenad. Ja o Oliver gick till grytnäs, min farbror med familj var o hälsade på men jag hann precis säga hej för dom var på väg till storforsen o sedan skulle de hälsa på brorsan i Pite.
Så då var det bara att gå tillbaks till näsbyn igen. Så var de dax för lunch så ja for på ica o köpte nudar till Gossen o mat som vi ska grilla efter vi har vart o badat.
Jag ska åka före till badhuset så jag hinner motionssimma lite innan busfröet kommer. Åååh va ja ska bubbla idag det var sjukt länge sedan!=)
Imorgon ska ja försöka stiga upp i tid så ja hinner cykla till dagcentret, skulle ju spara pengar på det sättet!
Nää nu ska ja göra iordning lite pinnbrödsdeg till grillningen så det är bara att åka efter badet.

Gäääsp

Nu måste vi nog hoppa i sängen.
Har haft myskväll o sett film alla tillsammansi vardagsrumet, Elliot fick välja så det blev en jul film;) Polar Expressen, den var jätte bra så det var ett bra val!=)
Dukade upp stora skålar med popcorn, godis o ostbågar! det var gott och det är sjukt mycket kvar. Måste komma ihåg o plocka bort allt för annars blir det någons frukost..
Har sån träningsvärk att ja fattar inte hur ja ska kunna röra mig imorgon.. Just nu blir de då värre. en de e skönt me sådan värk, det är ju bra värk!
Nå nu ska ja ha en störtskön kväll och natt!
Sista natten innan nästa praktikvecka... kanske sover ut igen imorgon?
God natt allesammans

Brr

Herregud vad kallt det börjar bli!

Jag sitter här med laptopen o darrar i sovrummet.. kanske dax att börja dra igen sovrumsfönstret..
Igår hade ja sista dagen med min första handledare, på måndag börjar en ny vecka med en ny handledare, en tjej som jagar älg! lite coolt=)
Elliot kom till oss igår oxå, han är riktigt livlig idag då vi har vart lite försiktiga med att vara ute o så, han kanske börjar bli lite sjuk..? Men ska snart ut o spela lite fotboll.. mitt problem är ju att ja har så mycke tränngsvärk att ja inte kan gå i trappor eller böja mig ner;) ja får nog agera fotograf kanske=)
Så igår körde man igång me förstaträningspasset på länge, hoppas jag inte blir förkyld igen nudå, proppar i mig massa vitaminer iallafall.

Vi åt nyss upp det som var kvar av smörgås tårtan, och elliot tyckte till o med om den o har ätit från den igår o idag, han brukar inte vilja ha men nu ville han, det var ju roligt han tyckte om den!
Hehe, igår hade ja en "mormor" kväll.. ja vart sugen på kåldolmar, har aldrig ätit de men var helt enkelt tvungen fara o köpa på ica o det var ju jätte gott! aå det åt ja en fredagskväll och såg på Idol med Satu som kom o hälsade på, det var ju kul medl ite sällskap fast ja var ganska trött sådär tidigt.
Fick iallafall sovmorgon idag, Per steg upp med Elliot kl sju o ja stanna i sängen o tvinga mig sova till nio, vakna hela tiden o kolla på klockan om den inte hade gått fram ännu;)
Nu funderar vi på vad som ska ske idag?
Kanske Baskeri en sväng så man kommer ifrån lägenheten en sväng. Kanske grilla på Göllihatten?
Vi får se..
Ett 30 års kalas närmar sig oxå, så ja får börja små planera uti kalaset.
Ska boka bygde gård men är ju svårt att få tag i de som man ska ringa till..
O syrran måste få svar av hennes vänner vilka som kommer så vi kan planera..
nå nu ska ja surfa en stund innan vi ska gå ut.

snart helg

Denna dagen har vart bra på praktiken oxå, ingen dag har hittils vart dålig, utan ja trivs som fisken i vattnet!
Skulle nog kunna tänka mig att jobba inom det här!
Fick till och med en komplimang av min hadledare idag, hon tyckte ja verkar trivas bland människor och de i min grupp hade accepterat mig sa hon annars hade dom betett sig annorlunda! Hon tyckte ja skulle skriva upp mig på vikarie poolen som dom har, inte den vanliga tror ja.. så det kändes som ett bra tecken=)
Just nu sitter ja här o njuter av smörgåstårtan, tredje målet nu me samma rätt o ja blir aldrig less=) Det blir så mycket godare att göra själv, då får man precis vad man vill ha på den. Inga äckliga ärtor o morötter o mimosasallad eller va de nu kan vara för hemskheter på;)
Har just kommit in från en lång promenad med Per o Oliver. Så underbart skönt och framförallt roligt det var, vi har surrat så mycket om allt o inget, tiden bara flög iväg=)
 Så Tackar för promenaden o sällskapet får ja väl säga=)
ikv ska vi ta det lugnt, skönt med inga måsten en dag. Kanske slår igång en skräckfilm o sådär.
här kommer lite bilder från i tisdags då ja o satu per o oliver var o grillade=)

hihi flummar=)

Ojje med elden i bakgrunden.

Pinnbröd ett måste!


Hamburgare oxå!=) Grillat är godast

Godmorgon solstrålar

jag har nu lyckas vända på dygnet så pass att ja känner mig som en mormor när ja lägger mig så tidigt! o behöver inte vakna av väckarklockan för att vakna i tid.
Men använder väckarklockan ändå för det är fortfarande alldeles för mysigt o ligga kvar i sängen bredvid Per, ids ju inte stiga upp onödigt tidigt;)
Igår gjorde ja smörgåstårta till middag, bara sådär!
en mindre, 6 bitars. Var helt enkelt sugen på att äta det till middag så därför gjorde ja en=) Man måste ju äta det man är sugen på!;P

här är den, lite slarvig o så hade ja glömt sätta på äggdekorationen på.. men den kom sen fast ja orkade inte ta några bilder. Gott var det o gott kommer de bli på min lunch idag! Kommer nog bara orka en halv bit för det är en ganska stor, hög tårta ja gjorde. Den blir så mastig annars.
Ska lägga upp bilder senare idag på  när vi var o grilla i förrgår det var så mysigt=)
Nu måste ja bege mig till praktiken=)

Jag är för mysig

Eller är det Per som omedvetet är för varm, mysig o gosig när han sover??
Jag vaknade i tid för en promenad imorse.. men ja ides inte gå för de verkade så kallt o Per var så varm o goo=)
Nä nya försök imorgon då, kanske man får ta o träna ist efter praktiken idag?
ska jävlas me per o ställa hans klocka så han vaknar i tid o går ut med hunden för ja har bara suttit vid datorn o mysi=) nu måste ja snöra ihop håret o börja bege mig mot dagcentret=)

Första praktikdagen


Det har vart en riktigt rolig dag, jag tycker så här långt om min praktikplats!
ett glatt arbete verkar det som!
Kul att Anders och Ingemar var på plats oxå det visste jag inte att dom var, visste inte att de var där dom brukade hålla till=)
Sköna arbetstider kan man ju lugnt säga att ja kommer ha iallafall denna veckan! 8,00-14,30=)
Jag kommer vara med olika personer, en vecka med vardera så jag får ut mer av praktiken vilket jag tycker ska bli kul för det blir annars lätt långdraget.. o så ser man o lär sig mer.
Tänkte stiga upp innan praktiken imorse o ta en promenad med Oliver men ja orkade inte, de var så kallt ute o Per var ju så varm o mysig i sängen=)
Har druckit en del kaffe idag så man är lite ovan hur mycket man måste springa på toa;)
När ja sluta åkte ja o hämta Per o vi gled runt lite o ja berättade om mina första intryck av dagen. vi for o handla kycklinglår o tog hem o åt dem=) sedan var de simpsons på tven så vi tog fram täcke o kudde o la oss i soffan o mös, ja somna nog en liten kvart tror ja;)
Sedan kom Hege o han har nyss åkt hem igen. Per snickrar i min hatthyll till bilen, han ska sätta fast mina nya högtalare ja fick av Maritha=) så snällt av henne!
Efter de kanske vi tar en promenad i skogen tillsammans med Oliver, mysigt när de e så höstigt ute.
Sen hela kvällen ska ja se på tv, de blir typ marathon för ja följer i regel inga program men jag har på senare tid insett hur bra Dexter är o de e på måndagar, de ska ja somna efter! =)
före de kl nio börjar ett nytt program, Svenska Hollywoodfruar, tror de är underhållande så de ska ja prova o se.
En riktig myskväll. hoppas man somnar i tid o orkar upp på morgon promenad imorgon istället då=)


Tog en sväng i skogen

Jag och Oliver blev less o sitta inne o uggla, det hände inte speciellt mycke i lägenheten..
Hade redan dammsugit o dammtorkat här.. gått ut med soporna o matat Per;) inte mkt kvar då att göra så en liten skogstripp satt fint.

Söt vovvsen=))

Jag låter nog bilderna tala

börjar bli så vackra färger ute!


i skogen=)


se vad liten han är Lillrumpan=)) små bena dära


o vi då=) Oliver har snus läpp;)


Nu är Oliver trött och ska sova på husse=))


Tävling!!

Jag är med och tävlar hos Millah
http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavling-rosa-horlurar-med-blingbling.html
om dessas nygga hörlurar! Var med ni oxå, gör som det står här nedanför för att delta. Har kopierat texten från Millahs blogg.





PRODUKTBESKRIVNING

Skönare hörlurar får man leta efter
inte nog med att de sitter perfekt i örat tack vare in-ear design.
De har även en fyllig bas och skönt ljud rakt igenom.


10 st tjeckiska kristaller.
Ett par vita in-ear pluppar.
Ett par rosa in-ear pluppar.
Ett rosa etui med sladdvinda.
1,45 meter lång hörslurssladd.

För att vara med och tävla ska du göra följande:
Gå in på Gadgetgirl  och skriv upp dig för deras nyhetsbrev.
Som du hittar i vänsterspalten längst ner.
Sedan kommenterar du det hära inlägget att du är med.

Vill du ha en extra lott ?
Då ska du ta bild,tipsa & länka till tävlingen.

Tävlingen avslutas 14 September
Lycka till

Helgen so far


Det har verkligen, för min del iallafall, vart en alldeles underbar helg!
Den har vart rolig, spontan och frmena har varit fruktansvärt fin;) Med det menar jag att jag, även fast jag festat  i två dagar, inte har vart ett dugg bakfull eller trött och seg som oftast tillkommer dagen efter så att säga.
Att dricka bara cider är det som gäller. man blir inte så full, man kan inte hälla i sig de om man får för sig det för det är för sött och magen sväller upp till en ballong;) man mår som en drottning när man vaknar dagen efter för man har inte fått i sig så mycket alkohol. Det är ju även välkänt att man har som roligast när man är salongs och har kontroll på situationen=)
Redlös.. ja det får man bara ångest utav dagen efter o några veckor efter.. man ska veta hur man ska dricka, det är tyvärr inte alla som gör det. Vad är meningen med det egentligen?  Nå alla lär sig med tiden=)
Hur som helst så tänkte ja säga va de blev igår. Jag o per åt ju vår mat. Sen gjorde ja mig klar för kvällen o väntade på syrran men efter ett tag blev ja lite less o sitta hemma o vänta o Pers kompisar kom hit o ja kände mig lite ensam för mina vänner skulle inte till mig.

Till slut åkte ja då iväg o skulle till brorsan och Pite-Anna(förlåt anna men det är lättast att säga pite anna för att förklara;) ), men ja fick med mig syrran så vi åkte båda två.
Hos brorsan var annas mamma och syster och hälsade på, även min storebror var där. Vi satt o surra o jyrade på, det var väldigt trevligt att vara bland syskonen sådär.

Armbrytning, man måste ju se vem som är manligast;)


Här funderar dom varför bålen är slut och om det kommer någon mer??=)

Dom är så jävla roliga!=) höll på o flumma hela tiden mina bröder=)
Det var en galen kväll på dansgolvet på valhall måste ja säga, smockfullt med folk och det var ett under att ingen rammlade och skadade sig! Det var dom här 90 tals hitsen som fick folk att bli på riktigt danshumör och så var de ju Korkalas bröderna som rockade på som gjorde det hela så bra;)

Vi var alltså fem syskon ute! Tommi var ju oxå där men han hade vart på förfest i vår lägenhet med Per.
En galen kväll som sagt, mycket skratt och flummande på dansgolvet och på förfesten!
Vi planerade en efterfest faktiskt men ja fick ändra mig i sista sekund, kände att de var lika bra att fara hem och mysa med Per;)
Han var tydligen lite trött=)
Idag får vi se vad som händer, något vill ja ju göra eftersom imorgon börjar praktiken. Funderar på att fara ut o grilla eller nå, de är ju så mysigt!

Saturday night

Tjenis.
här sitter ja o väntar på syrran.. vi ska till grytnäs men vet inte om vi hinner dit?
jag är iaf klar för kvällens utgång

såå fint med grön ögonskugga till min rosa skrud;)
Idag åt vi oxfile till middag igen, gubben e bäst på o tillaga kött. idag hade vi den i ugnen o termo0meter så den skulle bli blodig o fin=)

Mumms gratäng o vitlöksbröd var de med=)
Idag gick ja o oliver till grytnäs. tänkte låna en bil o ta med domkraft o fälgkors o ett däck. Har ju haft min bil på safiren parkeringen  pga punktering. men de sluta med att vi var fyra syskon som åkte iväg o fixa biffen. Anssi o Marko var på plats o hoppa in i pickisen o så hade ja lura dit anna oxå=) så åkte vi allihop o bytte däck, de var egentligen emst anssi som böt däck;) men moraliskt stöd fungerar väl oxå lika bra? hade ju bytt själv men ni vet hur grabbar är, tror att vi brudar inte klarar av någonting själva;)
nu ska ja ringa o terrorisera någon=)

Pigg o glad


Formen är fin idag, som planerat! Man bör planera för att ha kontroll över läget. Har ni tänkt på att man kan planera hur man ska tänka i vissa situationer oxå, så man har kontroll ifall det tex skulle hända något man oroar sig för ska hända, man är då förinställd på att inta en viss tankeställning i det läget för att ha kontroll över läget. Tankens kraft! den är starkare än man tror=)
Om man jämnt stör sig på något, så kan man ju tänka efter o tänka positivt om det istället så nästa gång man tänker störa sig på detta så tänker man lite positivt på det istället och sinnesstämningen kommer bli bättre! Det blir bättre för varje gång det händer. kanske var det där lite luddigt? men jag förstår det=)
Nåväl tänkte bara informera att provet i psykologo B nu är avklarat, gjorde bort de igår morse.
Sedan gick ja på Chilli o köpte tunikor ääälska tunikor!
På kvällen gjorde vi middag bara ja o Per. de blev potatis gratäng o oxfile! Mumms, kanske gör de idag igen för de e så mycke kvar. blir även sallad idag o vitlöksbaguette som vi glömde använda oss av igår.

Per tände ljus o allting, han har blivit så himmla romantisk=)
senare börja lite vänner ploppa in här i vår lägenhet. Josse kom o det var ju jätte roligt, en skön människa vi har alltid kul när vi går ut verkar de som ( har nu hänt två gånger).

Oliver hittade en ny vän, han har fått många nu som bara älskar han och vill inte släppa honom=)
Vi Röjde lös på Lillas dansgolvet lite o skulle faktiskt på efterskiva men ja vart alldeles för seg innan vi var där så ja hoppa in i sängen hemma ist, skönt det för nu är man utvilad idag!
Johanna o Helena kom ju oxå det var roligt träffa galningen Helena hon har ju vart neråt lande ett tag så hon är hemma en sväng nu? typ? vet som inte om hon ska flytta kanske?
det var  trevlig stämning hos oss, är som kul o ha fester för då träffar man så många vänner samtidigt=)

hihi helfestlig bild tagen av Johanna!=))

Sött, kramkalas!=)
o sista bilden Per o Timmy


är helt slut

Har nu ikv pluggat lite till provet jag har imorgon..
hoppas att ja klarar det o inte får en blackout som ja ibland lyckas med=/
Ska gå ut me hunden nu en sista sväng sedan måste jag sova så ja är pigg till provet, det är viktigt=)
Ska ta med vatten flaska o persika så ja får krafter;)
Idag tog ja första långa promenaden med oliver sedan ja vart sjuk, vi gick till vassholmen o hem,mötte av en slumt min kära mor!=) så roligt att vara ute o gå med henne! vi gick tillsammans det hon hade kvar av sin promenad, hon var less o gå hemma s hon hade kört till strandpromenaden för en promenad där=)
Sedan for ja hem o duscha o tog på mig en ny tunika

svårt att ta bilder på sig själv.. men här är den! Imorgon kommer den att bäras i svart! Den kanske verkar lite festlig för den vänstra ärmen är sådär stor o fladdrig men ja tycker man kan ha den till vardags!
Är ju som en kändis så byter ju kläder flera gånger om dagen (därav dålig ordning i garderoben!) nu sitter ja i de mysigaste ja kunde hitta;)
Hur som helst, leggins, benvärmare, långt linne o en tunika.. ja det är det jag har fallti hejdlöst för så det har ja på mig mest nuförtiden, otroligt sköna kläder är det oxå!
Gjorde pastasås till middag, ingen vacker syn därmed ingen bild( elelr så avr de för att ja hann börja käka innan ja kom på att ta bild?) pasta penne, kassler, pastagrädde, mögleost o broccoli= dundergott!=)

Massor att göra

Idag.
Har vart me frys mat till mor o far, dom har haft de i min frys medans de frostade av deras.
Fick en uppgift av far, skulle köpa ett nytt halebop nr till han så ja körde till stan o gjorde de.
For till min lärare o hon fick skriva under min studie försäkran som ja ska skicka till csn idag.
Skulle för en gångs skull in på Mariannes skor i stan, så har dom stängt just idag;)
Ska snart till grytnäs igen, då ska ja lämna igen mobilen ja haft lånat av mor o far oxå o det nya nummret.
Ska åka förbi o göra en extra nyckel till min bil oxå, drömde att den gick av inatt haha
Konstiga drömmar nuför tiden så bäst ja gör en till ifall den har tänkt gå sönder;P
Kanske hälsar på anna samtidigt ja  får se om ja hinner beror lite på om Per kommer med..
kanske käkar ute på stan=) det skulle vara romantiskt=)
idag ska ja kolla efter skor o gallerian ist o finns där inga skor ja då åker ja nog till haparanda/ torneå! fst inte idag utan typ imorgon?
jaja så här såg ja ut tidigare idag, tog bort läppglanset för det var så skrikigt och ovardagligt, innan ja åkte ner på stan.



Den tunikan köpte jag igår och bara älskar den! min färg! min modell I LOVE IT!!

Och Per överlevde resan igår! så skönt det var när han kom hem, det blev ett stort kram kalas och en hel del mys! 
Nu slutar han jobba nu ska ja ringa o terrorisera honom=)

Orolig själ


Det har jag vart i hela mitt liv så länge jag kan minnas..
Ikv har ja inte kunnat slappna av ordentligt när Per skulle iväg till Gällivare tur o retur på ett ärende. Trodde på allvar att han skulle vara med o en bilolycka och omkomma... Jobbigt att gå o vara nervös och nästan bombsäker på att det ska ske.. Huvva..
Varför detta skett beror egentligen på en dröm jag hade inatt som jag inte riktigt minns.. per försvann typ, han dog men vet inte hur bara att han var helt borta mitt i allt, var som att ja missade drömma om hur de gick till, var bara ett faktum att han var borta.. Inte så roligt.
Drömde att det var en olycka dock... Och minns att han hade massa nya kläder som han inte hann använda..
De läskiga är att han idag fick en ny tröja av mig, o det var typ en sådan som han inte skulle hinna använda.
Nu har ja ringt honom flera gånger under färden, han är i morjärv nu så det är inte långt kvar, hoppas bara det går bra! Vet inte vad ja skulle göra om han dog? Brukar fundera på det ibland och ja skulle nog helst dö själv då oxå.. skulle inte orka leva vidare..
När jag var liten trodde ja alltid mamma skulle råka ut för en olycka oxå. När hon hade vart borta "länge" i affärn tex. och länge för ett barn, som ja då var, är ju inte alltid så lång tid har ja lärt mig. Grät i storebrors säng när ingen såg och var helt säker på att det vrsta hade hänt.. Då var man glad när hon ändå kom hem=)
Jobbigt o få för sig sådana hemskheter...
Annars så har denna dagen gått fort, körde till lule på morgonen o lämna igen böcker o hämta mobilen. Köpte en ny ullkavaj, min förra den halvlånga alltså har ja haft sedan gymnasietiden så var dax för en ny. Några nya tunikor och leggins, ska ha sånt på mig hela hösten o vintern! o benvärmare till det fast de har ja redan hemma. Är ute efter ett par speciella stövlar nu som ja inte hittar någonstans... har man en bild i huvudet så måste det bli just som den bilden för att man ska känna sig helt nöjd med inköpet.
Sökandet fortsätter imorgon!
TIll middag åt vi grillad kyckling i sallad. Mumms!!


När Per kommer släpper ja honom inte på hela natten! Igel-Bettan=) Spooonie*

det blir inte alltid som man har tänkt sig

konstigt hur ja planerar mina dagar om sådant jag ska göra och så blir det oftast inte någonting av det haha.
Idag skulle ja lägga ut lite grejer på trader och läsa.
har inte gjort de ena eller andra
Men jag klagar inte egentligen utan tycker det är flummigt hur allt man planerar inte blir av;)
Var ute o tog en promenad med Oliver och när vi kom hem värmde ja mat till Elliot o sedan åkte vi till patriks stuga o brände ner Jockes stuga=)
Vi hade ordentligt med tur idag! De börja brinna otroligt mycket, de hann ta eld i en vägg vi ännu inte hade slängt i elden, och vi sprang alla fyra o skulle kasta i den i elden men det bara vällde upp väldigt tät rök i typ brun färg, jag såg ingenting mitt i allt. men vi kunde inte göra något vid det jaget, branden gick för fort. Jag o Sanna sprang till andra sidan elden o börja kasta sand på gräset o allt därikring som började ta eld i alltför snabb fart.. Det var så sjukt varmt så det går inte att förstå, ändå var vi kanske två meter från elden men den var enorm, och som tur var lyckades vi tillsammans få kontrol över elden! höjd hjärtpuls AB!¨

vi har även grillat korv och hamburgare, det smakade underbart gott, grillat ÄR godast!=)
Nu ligger ja me laptopen på magen, sappar på tvn o äter ostbågar från igår.
Oliver fick sig en dusch av underkroppen o jag en helkropps;) Tvättade även Peak jackan för den luktade fruktansvärt mycke rök men de gick inte bort så den åker på vädring imorgon när den torkat.
Läste just mailen, måste tydligen till luleå igen imorgon.. två böcker ja har fick ja inte låna om=( trist då jag har prov i psykologi  på fredag och det är den ena boken ja måste lämna igen=((
Passar på att hämta hem min mobil från lagning då ja ändå är där.
Ikväll ska vi se "Män som hatar kvinnor" eller "drag me to hell" får se sen när Per slutar spela va de blir.
Nu ska ja läsa en bok, äntligen=)

Läääängtar förövrigt till fjällen!! Hoppas vi hinner ditåt snart igen.

Veckoslutet

Godmorgon, det har vart en lugn morgon här i vårt hem.
Det är grått och trist ute, så det känns som en ganska mysig söndag.
Skulle gärna fara ut o grilla ikv i mörkret om det inte börjar regna, ska fundera mer på den idén.
FÖrkylningen börjar släppa, var till o med ute på en promenad igår med Oliver, så skönt o han var sjuk överenergisk, inte så konstigt stackaren!
Sedan åkte vi till baskeri en sväng, Proppen hade fyllt år så vi fick fika lite glasstårta, det var gott=)
Sen åkte vi hem igen, jag for o handla o vi gjorde en sen middag jag o Per.
Per stekte köttet och ja tog hand om salladen.

Riktigt gott var det, och matkoman infann sig i vanlig ordning därefter

Det stoppade inte oss att käka lite popcorn, ostbågar o lösgodis=)
Vi såg massa filmer på tv o bara mös av lugnet, en harmonisk helg kan man säga. Det behövsdet med.
Idag tänkte ja nog lägga ut lite grejer på tradera och läsa lite för det har ju inte blivit av;)
Byta däck på bilen kan även vara en god ide så det känns som att det är värt det innan det börjar bli halkigt ute på vägarna. Vet inte hur jag ska våga köra på e4an med lillskorven i vinter... den är inte så säker att åka med tror jag.. måste köpa mig nå riktigt ordentliga vinterdäck!

Oliver fick sin beskärda del av maten, en fet köttskiva! Han åt upp den konstigt fort, han fick gnaga i sig den. det är konstigt hur det går att äta med så få tänder i lill munnen där

Provet klart

Skönt att ha borta en hel kurs nu, på fredag nästa vecka är de dax för det andra provet hoppas ja får tummen ur o pluggar hela veckan till de den här gången!

Efter provet gick ja till bibblo o drömde mig bort om att hitta en bok som kunde få mig till drömmarnas land i helgen, kanske en spännande bok eller en romantisk? hitta inget som klickade, men sökte ist efter harry potter 5, har bara läst den på engelska o vill inte läsa 6an o 7an förrän ja läst 5an på svenska för de var så många år sedan att ja har hunni glömma en hel del från den=(
hitta den inte.. är det  någon vän som äger den och vill låna ut den till mig?=)
Lånade en annan bok iaf, lite mer fakta så att säga eller va man ska kalla det. Handlar om förhållanden o sånt ska bli intressant, man kan aldrig ha för mycket kunskap!
Nu kan man mysa i helgen utan att känna någon stress eller press, bara att njuta!
Var tvungen o trycka i mig nå till lunch, så de fick bli en natirdiet smoothie för ja var inte hungrig men man vet ju att man blir de för tidigt sen om man inte äter nå så ja smutta på den=) Good är den, päron/ kiwi är favoriten!
Det är flummigt hur länge man kan hålla sig mätt på en ordentlig frukost!
Oliver är allmänt less på livet och framförallt på mig.. inga långpromenader på länge o idag är det verkligen snabba puckar som gäller i regnet;) men när ja blir frisk ska vi gå till vi inte orkar mer;)
här e han o sover

här drömmer han om att någon ska rädda honom;)

Goodmorning Sunshine!

Jag steg upp kl sex idag... lite tidigt det kändes och dessutom när man inte har somnat förrän mellan ett två tiden.. detta var självförvållat då ja skulle plugga igår kväll till provet, ja då drog ja fram täcket o skulle ligga i soffan i läsa.. självklart somna ja i matkoma o när ja vakna skulle ja läggamig men det tog typ fyra timmar.. högst irriterande;)
Nu har ja dock läst lite och ätit frukost fast jag inte har vart hungrig.. de som ärter frukost har lägre bmi än de som inte gör det.. vi lever på det reklamtricket som faktiskt är sant.
Per har cyklat iväg till jobbet, han fick pälsa på sig för de e verkligen inte varmt ute på morgonen längre=(
Bye bye summer!

(haha symboliserande bild, vi vinka bort sommaren)
hade ju kunna köra han kom ja på men han ville cykla.. de kommer nog regna när han slutar så ja kommer säkert ändå hämta han då han slutar..
Idag kommer nog gossen oxå, han hade kommit igår men eftersom per jobbar o ja ska göra prov så gick de inte  eftersom han inte ska på sexårs på fredagar..

vad händer i helgen då? verkar bli en mulen helg.. kanske ja äntligen börjar med nya kursen? kanske vi mest myser i helgen? Det är vi ruskigt bra på=) kanske man bakar något gott till grabbarna att smaska på?
Egentligen, det värsta med att stiga upp så här tidigt är om man har sovit för lite timmar, då har man ännu en lägre kroppstemperatur i kroppen och det känns hemskt kallt och jävligt att stiga upp. Temperaturen går lite upp och ner under natten och den är låg då man ska fortsätta sova men har man sovit klart så är den lite mer normal. Då är de inte lika hemskt att stiga upp..
Behöver ja påpeka att tjocksockarna är pÅ?;) Häller även upp ett varmvattenbad nu så ja ska mysa ner mig där på en stund o vakna=)
hoppas ja klarar provet nudå så man kan slappna av i helgen.

Nää Ojje du får stanna i din egen säng, jag ska bada själv=)

Viktväktarna

Ja viktväktarna skulle antagligen halshuga oss om dom såg allt flott som vi sätter i vår mat o skulle räkna ut kalorierna.. miniräknaren skulle explodera;)
har nu gjort pizza, sitter just nu med den framför mig o den är FET!
Det är så mycket fyllnnig på den så man märker knappt botten!

Per kavlar ut degen


här ser ni massa fyllning, skinka, bacon, fetaost, svarta oliver, champinjoner, mozarella, tomatsås och riven ost.


Allt på plats, dax för ugnen!

medan den blev klar i ugnen så passa ja på att diska bort


Klaaaar!!


Såå fet och flottig;) det är väl lika bra man slår på stort när man ändå håller på?
Det är vårt motto i matlagning=)
Nu ska ja njuta och spela lite spel o dricka trocadero=)
Kommer behöva träna en hel del när jag blir frisk igen, om ja nu någonsin blir frisk;)

Snuviga Bettan

Jag vart aldrig sådär helt sjuk o jätte död den här gången, skönt det. men än är de inte över dock=(
Igår gjorde ja kycklinggrytan

den innehöll kalkonbacon, kycklingfile, champinjoner, blå mögelost, kycklingfond, grädde o creme fraishe oc ris till.

inte alls svårt att göra. bara steka kycklingen o kalkonen o champinjonerna, häla igrädde i mögelost efter smak, en skvätt kycklingfond o sätt i creme fraishen på slutet för den avdunstar så lätt annars tycker jag. Sedan använde ja lite "chicken & steak" krydda bara lite.
Voila!
Igårkväll höll vi på o checka out våran nya väckarklocka o försökte lära oss hur den fungerar. skulle ställaden på väckning imorse så vi fattar va de är som ringer imorgonbitti när det väl gäller.
men vi orkade inte hämta in klockan från vardagsrummet sen på grund av för mycket bus så vi försökte vakna med min mobil.. de gick inte så bra vi steg upp halv tio typ? ist för åtta..helt döda..
gjorde lunch senare o de blev en soppa=)igen;)

soppa är inte så fint på bild;) ja koka broccoli o hällde i lite av kycklinggrytan faktiskt o rev i ingefära. det blev jätte gott! man kan ju ha grädde o creme fraishe i soppa så det var som inga konstigheter med denna varianten=)
idag blire nog hemagjord pizza, som vi gjorde förr=)
nu harja skjutit upp allt provplugg till sista dagen som väntat så idagska ja plugga laga mat o plugga lite till om ja orkar;)
Har även lagt ut hiking skorna på blocket nu så hoppas någon nappar!


mitt i veckan


Onsdag har vi idag.
sitter här med en skål soppa framför mig- frukost/lunch. har stigit upp vid nio men inte hunni bli hngrig. ja snörde ihop en soppa av lite sånt ja hade hemma. broccoli, korv, lök, buljong, kanel, chilikrydda, vitlökpulver, cayennepeppar o så rev ja i ingefära. bra med starka grejer när man är förkyld så ja kurerar på med hexsoppor, som jag ändå älskar!
så då har man alltså blivit utsatt för denna sesongens influensa.. de ska man väl alltid lyckas med.. men det går ingen nöd på mig, jag har vart i luleå två dagar i rad, igår var ja med mor min, hon behövde skjuts hem efter ett naprapat besök. jag tackar inte nej till att köra ny lyxig volvo!=)) skulle kunna tänka mig äga hennes bil=)
köpte mig ett par nya tr'ningsbyxor, som att ja behöver ytterligare ett par kanske någon tänker.. men dom här var så äckligt sköna!=)) man känner inte att man har något på sig, hög mysfaktor!
idag ska ja försöka plugga.. har prov på fredag o har inte plugga alls.. men ja brukar ju skjuta upp plugget till kvällen innan..

är även dax att välja praktik plats. ser fram emot att börja o se om det är något för mig. måste ju prova sig fram om man är osäker på vad man vill jobba med.
Idag är de ju förövrigt en stor mysdag, man blir ju mysig bara av att se vad det är för väder, det är så mycket lättare att mysa en sån här dag.
idag blir de  att göra kycklingen till middag, har sjkjutit upp de när per vart i stugan nu i två dagar till på kvällen. men idag kanske han inte far dit.
imorgon blire hemgjord pizza! man hinner fundera mycket när man är hemma krasslig;)

RSS 2.0