Full rulle

Har vart på intro idag som Pers Ass.
Var ett bra ställe! Jag ska även dit imorgon, dock bara halv dag lite lyx sådär på Valborg=) På mån och tis fortsätter introt. Sedan på onsdag börjar ja intro på ett annat ställe, det är bra då får ja in foten lite här och där!
Så i sommar kommer jag ha mycket variation! Tre  ställen ska jag sommar jobba på vilket känns bra, för alla ställena verkar vara toppen ställen=)
Idag efter introt for jag per o Gossen på Sibylla, både pappa Per och Jag för trötta att laga middag. Sedan puttra ja iväg me vespan till syrran, därifrån åkte vi med mor till folkan och såg när min brorsdotter hade en dansuppvisning, det var jätte roligt att se=) Och massvis med folk.
Så imorgon äre alltså valborg, vi beger oss till Baskeri som vanligt för att fira och sover i Frevvis i stuga, liiite mysigt!=) Och Gossen ser oxå fram till detta lilla äventyr=)
70 års kalas på lödag är det oxå, detta något vi sett fram emot ett längre tag nu!=)
Många som ska rymmas i det lilla huset (på prärien?). men finns det hjärte rum så finns det stjärte rum!
Förresten förra veckan fyllde en annan brors flicka år, Emmy två år, samma dag som Mormor (Pers mormor) och samma dag fick min andra bror en pojke!=) så nu har vi tre stycken som fyller år på samma dag, vad är odsen?=) Coolt iaf=)

Kalas och annat skoj

Igår gjorde jag Biff med bambuskott och champinjoner. Det blev fruktansvärt gott! Efter det satte vi igång att nöta Gamecube, mariocart och Mario Party. Det var sååå roligt och jag har spelat idag oxå! Jag ska tvinga Per vara med igen när han har ätit middag för jag känner beroendet, jag börjar darra om jag inte får spela;)
här ligger Hugo, han ligger i en mysig liten björndress. Sååå gulligt. När jag får barn kommer dom jämt ha på sig sådana här gulliga björndräkter och annat gulligt, kan man låta bli??=)
Det var alltså mamman till detta barn som fyllde år idag, min barndomsvän Helena. 24 år, närmar sig hastigt 25 års strecket;)
Här är hon Helena, dagens födelsedagsbarn!
Grattis återigen!=)
Hon bjöd på kladdkakemuffins och marrängtårta med lite grädde i, hon vet hur det ska vara för att det ska bli gott=) Precis som jag gillar det=)
Tänkte färga håret ikv, det har blekts i utlandet som väntat. Ska skrubba kroppen oxå, den flagnar så himmla mycket.. Färgen försvinner helt från mig=(
Imorgon ska jag har ett möte med en brukare, hoppas vi klickar och att jag ska få jobba mycket där!=)
Later dudes

Trött efter semestern;)

Förra veckan på onsdag kom vi till Kallax. Det var en spännande natt innan vi ens tog oss till flyget. Att få tag i en taxi mitt i natten i Thailand är inte det lättaste. Sedan hade Josse hemska smärtor i magen så hon fick skärpa sig för att ta sig igenom passkontrollen, så risig var hon att dom egentligen inte ville ha med henne på flyget.
Som tur var kom vi alla hem tillslut.
På torsdagen fick vi de efterlängtade älgbiffarna som Kalle och Mormor tillagade. Utsökt gott, och hemskt trevligt att samlas sådär och träffa större delen av Pers familj.
I helgen har man varit sliten, förkylda har vi varit sedan resan och haft Gossen under helgen.
Mersmak fick vi av att köra vespa i Thailand, så Per köpte Anssis vespa direkt vi kom hem. Nu är den under repning, så roligt att köra alltså!=)
Nu idag har jag gjort massa viktiga samtal, fyllt i viktiga papper och kommit fram till att det enda jag måste göra den här veckan är ett möte på torsdag, ang jobb, och kalas på onsdag hos Helena=)
Sedan så kommer Josse hit ikv, jag har lyckats få två knutar i löshåret som hon ska försöka reda ut. Och så ska ja få bilder från hennes kamera från utlandsresan. Sedan kommer ja lägga ut på Fejjan och även här.
lite smakprov kan ni ju redan få från min kamera=)

Det gar frammat

Det gar frammat med Pers tatuering. Jag var just och tittade till Per igen, han ar helt slut sa jag har forsokt lata han vara ifred. Men nu haller han pa med de sista tatueringarna och det ska vara klart pa typ en halvtimme.
Stackaren kommer nog sova gott efter 6 till 7 timmars tatuerande...
Under tiden han har legat under nalen sa har vi andra tagit en tuktuk till Karon for att shoppa lite.
Har kopt lite Ed Hardy klader till syrran efter bestallning. Hoppas hon blir nojd, ar sa svart att shoppa till andra.
Jag sjalv kopte mig tva bikinis, en ed hardy och en Billabong.
Det blir premiardopp for nagon utav dem strax i poolen for jag ar saaaa varm!
Idag har vi druckit nagra vattenmelon shakes, saa gott, men anda har man lite ont i huvudet:(
Imorgon ska vi kanske aka lite long tail bat och se oss omkring lite havsvagen. Ska bli sa harligt. Vill bada i Karon for dar ser vagorna ut att vara mycket storre.
Och ett litet meddelande till Mormor; Per ar sugen pa algbiffar, jag personligen ar sugen pa algsoppa:) Men det far vi nog pa kalaset hoppas vi pa, men din mat ar saknad:)
Horde att det var soligt och fint hemma i Kalix idag, hoppas alla har en bra dag!

Bara tre dagar kvar..

Tiden gar fort nar man har roligt.
Idag ar det dax for Per att gora sin tatuering. Eller fyra stycken rattare sagt.
Vi far se hur det gar da stackaren har dragit pa sig en forkylning. Denna ac vet ni, man gar in svettig in pa sovrummet och blir alldeles avkyld, det medfor forkylning.
Sa han har hostat hela natten och inte kunnat sova, hoppas att hostan gar over for annars gar det ju inte att tatuera sig..
Jag ska strax kolla till Per och se om dom har borja gora hans, det dom borjar med ar solen pa armen.
Pa morgonen har vi strosat runt pa stan och atit en frukost buffe som var jatte god och billig.
Efter det strosade vi en stund till, Per var nog lite nervos. Vi shoppade lite, jag fick ett hjartehalsband av Per, sa sot han ar Kakan:)
Jag sjalv kopte tva klanningar, ska testa dem sen och se om dom passar. Storlekarna ar ju lite mindre har an man ar van vid hemma.
Igar var vi ju pa den dar stora marknaden. Det var sa trangt och mycket musik sa vi tyckte inte det var sa trevligt. Inte speciellt mycket klader hade dom dar heller... Tva t shirtar kopte jag iaf.
Innan vi akte hem sa tog vi med oss lite sushi fra nmarknaden, 8 bath per stycket. Det var sa gudomligt gott, sa nar vi var i Kata igen sa gick vi till en sushi bar och at annu mer, till och med Jonas och Josse tyckte det var gott da:)
Nu ska ja ga och se till Per, sa dom inte gor na galet

Lordag, Kata

Tusan oxa, jag skrev ett inlagg har igar men internet kopplade ifran..
Och jag har glomt vad jag skulle skriva..
Men igar kvall iaf sa tog vi en party tuktuk in till Patong igar. Det ar sa roligt att aka dem! Lyssnade pa musik och stannade till vid Hakans Bar som ni kanske vet gar pa tv pa femman pa mandagar. Men det var lite trist for Hakan sjalv var inte dar och drinkarna var dyra sa vi vande om och gick mot Bangla Road. Inte sa hemskt som alla har sagt. Bra drag dock, fest hela natten ar det ju pa den gatan. Vi sokte oss till baren Grabbarna Grus, svenskt agt men yngre svenska killar som jobbade och bara svenska manniskor som var dar och tog sig na drinkar och dansade. Valdigt trevligt stalle, men svettigt som vanligt;P
Per bestallde in champagne som vi firade den trevliga kvallen med. Vitt ettiden tog vi en tuktuk hem igen. Ett kvallsdopp i poolen sen var det dax for bingen.
Idag ska vi pa den storsta lokala marknaden i Phuket, den ar utanfor Phuket Town. Vi trodde den skulle vara oppen fran morgonen, men den oppnar inte forran fem sa vi har nagra timmar att hitta pa annat nu. klockan ar har bara tolv pa dagen.
Jonas, tomaten, ar hos tatueraren och fixar till en gammal tatuering. Sen ar det mickes tur. Imorgon ar det Per som ska fixa till sin. Valdigt spannande. Man blir sjalv sugen att gora nagon fin liten tjejig tatuering..
Per ar forovrigt ratt sot, han har haft pa sig solbrillor ganska mycket, sa han ser ut som en tvattbjorn;P vit runt ogonen.
Nar vi satt pa en bar igar sa kom det fram en kille som hade varldens sotaste apa med sig. En sandar liten mini apa. Med varldens minsta fingrar, den hade en gul troja pa sig och en bloja! och inget har pa magen. Sa sjukt sot sa jag holl pa att do! Varfor kan man inte fa ha sadana djur hemma for?? Lite mysigt att ga omkring med en liten apa pa axeln hela dagarna, eller hur;P
Han fotade mig med den, och den bilden ska ja forsoka lagga upp pa facebook nar jag kommer hem.
Per fick halla i en leguan, inte lika charmigt enligt mig;P
Na nu rinner svetten sa otroligt mycket sa ja maste ner i poolen!
Hoppas snon har smalt hemma tills vi kommer hem:)
Bye

Vad har vi gjort de senaste dagarna??

Eftersom jag haft ont i magen har ja inte lyckats skriva pa nagra dagar.
Per har ju en mycket valfungerande mage som aldrig blir dalig sa han har matt bra hela resan.
Inga kliande prickar har han heller rakat ut for, men dock har jag sett liknande prickar pa hans rygg.
Jag tror att mina ivarjefall har varit fuktutslag, for har ar man aldrig riktigt torr. Man svettas alla tider pa dygnet forutom nar man ar pa rummet dar vi har AC. Eller nar man bada i havet eller i poolen. Da ar man bara blot, inte svettig eller fuktig.
Igar har vi varit pa en speed boat utflykt till olika oar. Forst kom vi till Maya Bay, dar var det smockat med folk sa det var inte sa kul, man vill ju kolla laget i lugn och ro. Det var typ 40 personer med i baten sa det tog ett tag innan alla var i baten. Nagra ungdomar som maste ha varit hoga eller tagit svampar kom jatte sent och hela resan blev valdigt stressig pga detta da vi hade tider att passa.
Sedan stannade vi och snorklade i ett korallrev, jag fick for mig att jag sag en manet sa jag var fort upp, trist for det var verkligen en upplevelse att snorkla.
Sedan akte vi till monkey beack. Dar var dom dumma ungdommarna framme igen och kastade sand pa aporna och vi blev sa arga pa dem men man kunde inte gora sa mycket at det, man vill itne lagga sig i ifall det ar na galningar. Men aporna var jatte sota och sma, dom drack pepsi och at bananer av oss.
Sedan var vi pa Phi Phi Don, dar vi fick ata lunch, hann inte sa mycket mer har heller pga tidsbristen. Sedan kom vi till en o dar vi hade over en timme pa oss att bada och snorkla, sa nu fick vi se mer, inga maneter sag jag till heller. Massa tonfisk och andra fargglada fiskar, snackor och koraller sag vi. Det var underbart!
Nar vi kom hem sov vi en stund for da var vi sa trotta.
Pa kvallen gick vi till en tatuerare, killarna kolla lite pa vad dom skulle gora, Per vill fixa till den han redan har. Sjalv blev ja sugen att gora nagot tjejigt, gulligt och fint. Far se om hur det blir med den saken.
Idag vet vi inte vad vi ska hitta pa. Vi har tagit en sovmorgon och ska satta oss och ata frukost och diskutera dagen med de andra.
Har aven bestamt oss for att stanna har i Kata dar vi bor, for det ar sa billigt och fint har. Man kan ta sig precis vart man vill oxa.
Hors sen alla. Nu har det blivit ko pa datorn:)


Min Mamma

Nar man ar sahar pa resande fot sa marker man att en mamma alltid kan vara bra att ha.
Man har lidit av kliande prickar pa handerna och i arbvecken, dom har kliat i flera dagar.
Sedan har man rakat ut for turistmage och magkramper som tillkommit.
Detta ska man nu genomga utan mamma.
Hemma hade jag ringt mamma direkt och fragat vad det ar for fel nar det blir sahar och hon hade kommit med nagon mirakel salva till mina hander, sagt vad jag ska ata sa magkrampen skulle ga over.
Jag ar ju lillen i familjen som alla har tagit hand om, bade mamma och syskon.
Nu ar jag har helt allen, nastan iaf. Per Har gjort mat till mig pa rummet. Vi har tagit det lugnt nar jag haft kramper i magen. Men det ar inte samma ompysslande som jag ar van vid.
Nar jag var liten och hade feber fick jag alltid en pase godis fran Ica Spets i Ryssbalt, oftast babar godisar. Nu ar det ingen som kommer med dem langre.
Per ar inte heller van att pyssla om andra, vi har vaxt upp pa tva helt olika satt. Men vi jobbar pa det:) Och jag har overlevt. Han har varit jatte fin och har tagit hand om mig sa gott han kan.
Josefin har ju mer av storasyster karaktaren da hon faktiskt ar en storasyster i grund och botten. Sa man vet alltid att man har henne. Oxa detta en trygghet da man reser i ett gang. Vi har anda en bra blandning vi fem som ar pa semester. En storasyster, tva stycken sa kallade ensam barn, en storebror och en lilla syster. Det ar en spannande kombination och den fungerar valdigt val hittills.
Men en mamma har vi inte med oss, och det ar nog kanske mest jag som behover en da jag ar en lillasyster. Det ar ju sa synd om lilla Bettan;P hehe nade vi har det bra, och sjukdomarna ar forhoppningsvis over for den har gangen:P

Greetings from Kata Phuket

Igar steg vi upp med tuppen. Fixade en taxi, eller snarare fragade en thailandare om vi fick aka till Kata mot lite pengar. Det ar det basta sattet att ta sig fram tycker vi, riktig taxi och Tuktuk kostar mer pengar.
Vi blev avslappta pa ett stalle som hade Bungalows och pool. Det kostar bara 125 kr for varje natt vi spenderar har sa det ar ju kanonpris och jatte fint!
Verkar vara nastan bara svenskar som bor har oxa, lite flummigt eftersom man inte sett till nagra tidigare.
Jag och Josse avslutade gardagen med varsin rygg, nacke och axel massage. Dom loste knutar i vara ryggar och vi kippade efter luft. Idag kanns det som att vi har vart pa varldens traningspass, sadan vark man har efterat. Men det ar nog som det ska.
Efter det bestallde vi varsin pannkaka med agg och ost pa som dom gjorde i en vagn har pa gatan. Den tog vi med oss till vart hem och at, drack en winecooler till, lyx:)
Idag vakna vi fore nio, mos en stund och tog ett dopp i poolen. Vi gick ner till en restaurang och at lunch, sedan till stranden for att bada i det salta vattnet.
Det ar sa salt sa det kanns som att man har fatt ett helt saltkar i munnen;P
Och ogonen svider, men man vanjer sig.
Jag och Per kande oss busiga sa vi hyrde en san dar badring man aker tva och tva i och sa korde na glana tahilandare oss med en speed boat runt runt, och till en annan strand och runt runt. Det var ett under att vi orkade halla oss kvar pa ringen. Dom forsokte nog valta oss sag det ut som, men da kom sisun fram:)
Brant sig har man oca saklart. Solen star rakt upp pa himlen sa axlarna tar stryk hela tiden. fastan jag har smort in mig med solskydd 50 varje dag dar. Men det ar inte sa vattenresistent som de utger sig for att vara. Jonas har nog brant sig mest av alla, men det gar ingen nod pa han, han solar vidare:)
Nu ligger Per i poolen, jag ska ga och gora vattenbomben pa han sa vet att han lever:)
Klockan ar ju snart halv tva pa dagen har sa ska vara ute en stund till.
Sedan ska vi ga och muta nagon tuktuk chaffis att kora oss till nagon lokal marknad for att shoppa jatte billiga klader och sadant. Det ar dar alla thailandare handlar sina klader, det ar fardig prutat och jatte billigt. Inte att jamfora med priserna i staderna.
Det enda man har spenderat pengar pa hittills ar den dar ring turen i vattnet, taxi, hotell, mat, vatten och ett par Foppa tofflor.
Jag som aldrig i hela mitt liv skulle kopa sadana, men var tvungen for komfortens skull. Fula ar dom!
Hors sen igen, har har vi internet och dator pa detta stalle vi bor pa nu. Dock ar det ofta ko har.

Vilken skit massage!

Hundra KR har vi betalat for massage, thai massage..
forbaskat vad dalig den var. och da ska ni bveta att detta var min forsta riktiga professoinella massage i hela mitt liv. Vilken blasning alltsa plus att det var dyrt!!
Nej fasen oxa ja ska inte gora om misstaget, ska dock testa lyckan i Kata imorgon istallet.
Vi har ju bara bokat tre natter har i Naithon sa imorgon sticker vi nog till Kata och kollar laget. Darifran kan man aven kolla in Karon och fa massa olika batturer till en massa olika stallen.
Idag har vi annars badat en del, atit en jattegod frukost igen.
jag o josse har kort en del vespa, hamnat pa massa sma vagar och knappt hittat hem igen hehe, som tur ar sa ar thailandrna sa hjalpsamma sa det gar bra vart man an rakas hamna:)
Sedan ahr vi atit lunch pa ett nytt stalle som vi inte testat annu, valdigt god mat. Jag at rakor med nudlar o det var underbart gott!
Per o killarna ar nog ute och kor eller na, vi har inte kollat annu om dom har kommit hem till Villan. Far se vad som hander ikvall vi tar dagen som den kommer och far vi for oss att gora nagot sa gor vi det:)
Det enda jag hittills kan klaga pa forutom massagen, ar att ja fatt nagon slags sol eksem eller na liknande pa ovansidan av handerna. Har inget kortison att fa tag i sa jag langtar till imorgon da jag ska soka upp ett apotek illa kvickt!
Aleveran fungerade inte.
Om nagon har nagot forslag pa vad som hjalper sa skriv garna en komentar:) Jag kliar snart ihjal mig:P

Vilket aventyr!

Igar hamnade vi pa nagot ovantat aventyr.
Vi hyrde vesporna, eller 125orna som Per rattar till mig, en dag till.
vi bestamde oss for att aka inat innersta phuket. Vi skulle soka oss till ett jattefint vattenfall. Pa egen hand alltsa utan nagon turist guide.
Kanske att ta vatten over huvudet men vi kom faktiskt fram.
Det var en orord djungel, regnskog som vi vandrade igenom nar vi kommit fram. Men vattenfallet sag vi inte direkt till. Jag laste senare under kvallen nar vi kommit hem att vi var dar under fel period sa det var nog darfor.
Val inne i regnskogen sa holl jag pa att skita ner mig ett fler tal ganger. det lat som ett stort djur inne i skogen och jag holl pa att fa panik, och alla ackliga fjarilar som attackerade mig hehe. Men Per var cool  lugn som tur var.
vid det har laget var klockan sex pa kvallen nar vi kommit ut ur regnskogen fran vandringen. Per holl pa att do av hunger da han bara atit frukost kl atta pa morgonen. Och vi andra typ tio sa ni kn ju tanka er humoret pa oss.
Stallet dar vattenfallet skulle finnas hette Thalang. Dit kommer man nar man kor efter den storsta vagen som finns i Thailand, den leder fran phuket och igenom i princip hela Thailand. Alltsa en motorvag. Med oerhort mycket trafik sa vi hade valdigt tur att vi inte rakade ut for nagon olycka! Och vanster trafik pa det lixom, ingen lek. Dom kor som galningar har.
Sedan skulle vi hitta hem igen, int det lattaste att hitta har nar man svanger av fran motorvagen. Vi korde fel nagra anger men jag tog tag i saken och alla var jatte less haha. Kommunikation var det som saknades under den har trippen samt lite foda.
Nar vi narmede oss hem sa borja de regna igen, och vi horde muller och sag blixtar.
Innan vi kommit in hemma sa var det varldens fetaste askvader igen! Denna gangen annu varre an i Patong, hur haftigt som helst! Skont oxa att det regnar pa kvallarna, bra omvaxling for det ar verkligen jatte varmt hela tiden har.
Nar det slutade regna gick vi pa restaurang och at mat, dar sag vi att det var 30 plus, nio pa kvallen alltsa sa ni kan tanka er hur det ar i solen under dagtid=)
na nu b;rjar Per se less ut, hors igen alla
fa se vad denna dagen bjuder pa!
Forresten sa missbrukar vi en hel del vattenmelon shakes nu, Mmmm=)

forrsesten

jag svarar pa era komentarer i min blogg iaf den har gangen

OBS

ga in pa josses blogg far ni lasa mer och se bilder!
www.goooa.blogg.se

Thailand Naithon

Tjenare!
nu har vi tagit oss till ett mindre stalle lite norrut, hogre upp efter samma kust som patong ligger pa. Det har ar ett litet smultron stalle som fa turister hittar till. Men vi hade tur. Igar nar vi skulle aka ivag fran patong sa gick vi bara till en thailandska och fragade om hon kunde kora oss till Ban Tao. hon var inte ens en taxi chauffor hehe, dom ar sa trevliga, hjalper garna till och valdigt service inriktade!
hon Korde oss dock forbi ban tao, vi akte hit till Naithon ist, vilket inte gjorde oss nagonting for det ar billigare har och valdigt lugnt och vackert! Det ar som taget ur en paradis film.
Hon som korde oss hit fixade ett boende at oss, en Villa som det heter, en storre bungalow dar vi alla fem bor tillsammans. jatte fint hus! Som varsta lyxvillan kanns det som. det finns aven en pool som vi inte har  hunnit testa annu.
nar vi kom fram igar sa hyrde vi direkt varsin vespa, fast det var en motorcykel motor i eller na sant sager per hehe.
vi tog med oss badklader och pengar och korde ivag till en strand annu langre norrut som heter Nai Yang.
oxa valdigt vackert, dar kunde man se spar efter tsunamin annu, stora trad som hade dragits upp med rotter och allt.
Tydligen sa ar vi nu i borjan av ett National Park, ganska coolt.
Idag ar forsta dagen da vi har kunnat och haft tid att riktigt sova ut, vakna nar man vaknar lixom. Det ar val sa en semester ska vara oxa.
Jag Josse o Jonas vakna sist, tog en kort promenad till en restaurang som hade borden nere vid steranden. Kakade smorgas som var underbart goda och drack tva vattenmelon shakes. Sa javla goda! Hadan efter kommer jag antagligen att lev pa dem!
Vi ska hyra vesporna en dag till, vi har namligen valt att bo i varan Villa i tre natter. Det var skit roligt att hyra vespa och kora omkring med dom. Ett hett tips till alla som funderar pa det. Ofta sager man ju att det inte ar sa smart att gora det eftersom forsakringarna oftast inte tacker sadant. Men om man kor lugnt och lallar pa lite sa ar det ingen fara. Och man bor ju inte heller vara berusad men det ar sadant som alla nog forstar, sunt fornuft.
Men att kora vespa inne i Patong ar nog som att ta sjalvmord, for dar kor dom som galningar haha sa det haller vi oss ifran.
Vi sag ju forresten aven Hakans Bar nar vi korde fran Patong, vi tankte fara dit o kolla laget sedan nar vi har vagarna forbi ditat igen.
sadar nu ska vi snart ut och aka vespa igen. Tankte oss typ inat landet, mot bergen for att kolla om vi kanske hittar oss na vattenfall att bada i eller en thailandsk marknad att shoppa jatte billiga klader pa.
hors igen nar vi hittar en dator som man far hyra. Och forhoppningsvis fungerar:P

RSS 2.0