Klockan är två

och här är ekot
nä men skämta bara;)
idag mår jag bra! fastän vi var ut igår och inte var hemma förrän mellan fem o sex kanske? vakna klockan nio o kunde inte somna så ja satte mig o trycka framför datorn o hävde i mig chips o cola, det är alltså lördags frukost;)

(men helst av allt vill man nog ha en sån här;P )
efter en timme la ja mig o spoona me Per o somna till klockan ett så nu mår jag bättre=)
det var som en lång dag igår, fast en bra dag. började med att ja  steg upp just innan nio, snörde ihop håret o tog på mig täningskläder o underställ, hoppa in i mammas bil som ja lånat o hämtade mina systrar. de blåser in massa kalluft vid benen när man sitter på föfarsidan därav underställ så man inte fryser ihjäl. vi begav oss mot sunderbyn, syrran skulle snacka med en läkare och ja drog medans till storheden o gjorde några inköp.
sedan hämta ja mina två andra tredjedelar;) vi drog itll dagobert o pratade massa strunt, de kändes lite som i sex and the city;) kul hade vi o sedan kolla vi runt på stan o vi skilljs alltid åt eftersom alla vill så olika o sedan halv sex åkte vi hem. det var brottom! skulle hinna till min bokade bastu halv sju! o kom lite sent men stanna lite längre så man hann chilla o lyssna på musik lite. syrran var med mig o sedan for vi till mig o gjorde oss klara för fest o lilla.

Sia hittade även till mig så de var ju kanon! ibland kommer hon=) hihi
o nina fick vi med oss oxå o johanna o hennes syster kom oxå o pers kompisar var här hos oss.



sedan drog vi på lilla o jyrade på de var trevligt, tog de ganska lugnt eftersom vi ska orka med kalas ikv=)
sista låten har blivit en vana nu för mig o hämta per o dansa, han kommer utan protester till o med det är helt underbart! höjdpunkten=) o man kan nästan säga att låten "det vackraste" har blivit våran, för den spelar man både på stora o lilla som absolut sista låt;) alltid! så nu har vi en låt som vi har mycket minnen till, första gången sjöng ja den till per haha så pinsamt=) men liite gulligt ändå va?=)

och det bästa av allt!! det är Pers moster Ulli!! tack gode gud att hon finns, livet leker tack vare henne. ja ska på introduktion i veckan hos en vårdtagare och bli timvikarie om de visar sig att vi båda samtycker samt eventuellt gå på en kortare rad hos en annan. jag hade absolut inte väntat mig få jobb nu medans ja pluggar alltså, det är ju sjukt bra för ja har ju csn o får inte mycket pengar över efter räkningarna så jobb är himla sänt! för att inte tala om att få in lite fötter överallt! o meriter! opch jag som bara skulle in och prata med henne om jag kunde få sommarjobb i sommar=) så det blev me än lyckat!
har inget att vara sur över eller gnälla, mer än att jag känner att min kropp behöver träning och näringsrik mat! men ja ska snart köpa gym o bad o gruppträningskort på sporthallen med helena. vi har inte bestämt oss än. tills vidare får j ta promenader med oliver, om nu inte Nina hinner övertala mig om att få köpa honom;)
 
see vad lycklig hon är med oliver!=)
nää inte kan ja ju sälja bög-ojje... han är ju så speciell för oss=) även om han åt upp min munk i torsdags utan lov!! Morr!!
ojdå jag ser att klockan inte längre är två hihi de tog ett tag o skriva allt de här..

sunshine


Gud vilka två underbara dagar vi har haft turen att ha här i kalix! solsken och inte mer än några minusgrader. jag blir bara såååå glad!!
det som inte är lika roligt är att våran bilnyckel är spårlöst försvunnen...
så jag anmäler den härmed försvunnen och den som hittar den får gärna höra av sig
det är en volkswagen nyckel,d en är ensam på knippan, svart med ett svart sneilsnöre man ska ha runt halsen, bandet är inte speciellt brett och det står BDX med vit och röd text. såå.. hoppas gud är barmhärtig och hjälper till nudå för nu kan ja tänka mig lite hjälp hära... kan ju inte starta bilen utan nyckeln;)
om man ändå hade lärt sig att tjuvkoppla!

jag och oliver har vart ute på strandpromenaden o traskat till staden och sedan till polisen, kollade ang nyckeln men där fanns den inte... jag träffade Jenny där, hon hämtade ut pass.. hon ska till thailand och ja... jag är avis! vi har pratat nu konstant om att fara dit eller brasilien, så vi sparar pengar så gott de går=)
sedan träffa ja min lärare som var ute på lunch promenad, hon är väldigt trevlig=)
ringde till per o fråga va han bjuder til lunch, så vi ska tydligen gå till waressi o äta;) slöfock;P
men nu har jag duschat och sitter här o funderar om de blir nå mat alls idag? arre o micke rammlade in o sitter o spelar guitar hero nu så får nog snällt vänta typ...
o så har ja spräckt pers två äckliga varblåsor.. huvva... men det gick smärtfritt, men per höll på o dö när ja hämtade nålen haha. sötnosen e livrädd, men han kännde inget så det gick skit bra. han var nämligen o spelade innebandy igår och hade tydligen en nära döden upplevelse;)
(familje pappan, alla bebisar älskar att sitta i pers knä!) =))
jag o helena var o kolla in nya prylarna på sporthallens gym igår. det var super nice! imorgon ska vi testa novas gym, men de lutar åt att köpa kort på sporthallen, jag har alltid gillat dem bättre. o löpbandet på nova suger.. det är plastigt och dålig dämpning så där får man då så ont i rygg och knän så de e ingen ide att köpa där..
well well, hockey imorgon! skellefte- luleå! spännande vi ska fixa ståplatser det kommer vara riktigt tryck alltså! spännande så nu har man de att se fram emot iaf.
o bastun e bokad till fredag=)) myyysigt

Hockey kväll

Luleå möter Modo ikv och vi har beställd soppa hos mormor ikv innan hockeyn så de kommer bli super nice!
finns ju inget bättre än soppa;)
det åt vi idag till lunch oxå hoho
nåväl viktig match ikv, nästa e på torsdag och det var redan slut sålt när ja ringde central kiosken nio i morse o skulle kolla... suck de är alltså släppta idag och tagit slut på en gång!
får se vi hållpa dra i nå trådar o löser de sig inte får vi åka tidigt på torsdag o köa så vi får stå platser, ta med lite varm oboy o ostlimpa så kan man ju köa flera timmar;)
de e nämligen mot skellefteå på torsdag och de e sista innan sutspelet... viktigt och det kommer vara ett jäkla drag kan ja ju säga, skoj!=))

någon som har tittat ut idag då? det e världens snöoväder och jag vägrar gå ut! stackars oliver;) ja får nog skaffa en bajslåda till han hihi. nää vi var ut tidigare o handla på snurran, höll på o blåsa bort..
nu sitter ja o tjuväter lite lösgodis som inhandlades tidigare.
ska egentligen fortsätta dammsuga.. har bara sovrummet kvar, men ja fastnade vid datorn då ja skulle sätta igång o poppa musik;) var bara tvungen o höra Eva Cassidys over the rainbow, den e grym.
här e min nya dammsugare som tommi var förbi med på morgonen=)

rosa;) den e ju snygg! men jag valde inte det själv, de hade ja inte gjort eftersom ja är en sån fin flickvän och tänker på vad min pojkvän skulle tycka om att suga med den;) hähä
men han tyckte den var rätt fräsig så vi tackade och tog emot!=) den suger bra!!


det här e alltså min nya lite ljusare färg. har redan fått utväxt så ja kommer snart färga över de me nå nytt ljust o sedan efter någon vecka göra slingor i den färgen oxå.
så kommer min upplusning av håret gå till... steg för steg ljusare.
ska ta o städa lite nu o tvätta kläder. plugga skulle ja behöva eller så gör ja de efter hockeyn då kommer nog ändå per o anders sitta o spela.
imorgon kommer tapetserarna o fixar i elliots rum!! finaly
så ska släppa in dem o sen ska ja o helena dra till sporthallen o testa gymmet kl nio på morgonen.
ja sa till henne idag att ja nog hellre köper kort där, de e närmare för mig, dom har garanterat ett bättre löpband än novas, man får bada för samma pris som gym+gruppträning.

Sjukt underbar helg!

nu har vi kommit hem från luleå resan vi gjorde med elliot.
han är hemlämnad nu och puffen är o lagar bilen.
är väl tänkt att jag ska plugga nu eftersom de inte vart nå i luleå?
slog igång musik från mobilen o sitter o rockar här själv ;)
blir lite less x-box surret i bakgrunden, men den måste vara igång nu..
ja har vart o köpt massa skruvar o sånt till den så ska jocke fixa den så den slutar låta illa=)
 i veckan har ja hämtat hem Oliver, han var borta nästan en hel vecka! det var ett kärt återseende när vi kom in, han grinade o grinade o var så intensiv=) kramades o slickades, hoppade o studsade, han är så söt! kom på att han inte bara liknar en Ako hock, som Satu tycker;) utan denna figur från adam sandlers nya film Bedtime Stories.

Bugsy


Oliver=)
hihi liiite lika e dom väl?;) se filmen förresten den var som nice!
sedan i veckan har ja o puffidoo vart mycke o jyra runt stan, hämta mat på repa köket, de var mumms! dagen efter de fick ja ett il o väckte honom o vi drog o käka frukost/ lunch (för normalt folk) på myggan, vi har inte ätit där på flera år typ... var bara tvungen o trycka i oss lite toast! super gott! o trevligt där träffar man alltid nån kändis=)

Min pojkvän, snyggast i världen som vanligt!=)

jag lär ju göra en sån här hemma någon dag usch va sugen ja blev;)

i onsdags var jag o min mor o far och stora syster till happis/finland. var o inhandlade världens finaste jacka på gränsen, en knallröd vår o höst jacka... jag har typ tusen jackor men hur kan man hålla sig när den var så underbart snygg? går ju inte!=) o två klänningar, ett par solbrillor o bikini inhandlades även.
drog på bolaget o inhandlade lite vin, vi gjorde middag hos våra kära grannar drack lite vin, gick över till oss spelade monopol o lyssnade på bra musik. det var väldigt trevligt, och det kommer göras åter igen!
torsdag betyder elliot dag! vi hämtade honom, drog till baskeri såg hockeyn den var ju skit bra vi hade jätte roligt uppe på vindan i kalles rum=)
åt kvällsmat o mös på me varm oboy=) alltid en hit!
sov över
sedan vare fredag o dax för luleå tripp!
vi for till maritha och sov över där till idag. fick middag serverat direkt vi änlände, vilken lyx det känndes som! och god mat vare!
sedan drog ja o handla, börja förbereda lördags middagen redan.
vi gjorde kvälls sallad och vitlök med baguette till;) kan man säga.. vi har alltid överdrivet me vitlök i allt det är ju så gott!
lyssnade på lugn musik o såg på discovery o mös mös mös!!;))
lördagen kom, de blev staden me mormor-farmor. handla present till Jolle o ny mysdress i ljusgult, ja ser ut som en tönt i den men guuud så mysig!=)
jag for till hertsön igen, gjorde klart min dubbelmarinerade rostbiff. vi drog o bada en snabbis. kom tbx o gjorde klart middagen sedan kom våra gäster johanna o fredrik o vi åt tills vi rullade som vanligt, det var en lyckad middag alla var nöjda


vi mös gärnet även denna kväll, på med lugn musik och jag kan bara säga att det har vart en ruggigt underbar helg för mig och per iaf, elliot verkade nojd han med han ville komma till oss men vi får hämta han till veckan ist.
idag fick vi sovmorgon elliot vaknade inte förrän vid nio då han kom in till oss. jag o per for och åt på dagobert, det var väldigt trevligt då han inte läste tidningen denna gång;) är ju som trevligt o sitta och jyra och gott som vanligt


ja... nu vare ju till o plugga..

det här kan bli ett långt inlägg

om det som har hänt sedan i fredags;)
har äntligen hemma kameran så ja kan ju bildbevisa de som skett
jo justja, vad roligt det var med lite komentarer hörrni! visste tex inte om att du hade blogg Mickis;)
o cissi sötto=)
o anna, jätte roligt ville bara utrycka min glädje, jag kanske lätt blir glad, men wtf bättre de än lätt sur?

Dagen börjades med lunch dejt på kina me kristin, sen drog vi runt på stan i alla affärer kika på allt o inget, avslutade med en varm choklad på gallerian de var riktigt mysigt, men 25 kr för en varm choklad? de ids man ju inte spendera så många ggr snål som man e..
jo fredagen blev otroligt lyckad! smörgåstårtorna blev inte mosade eller hamnade i någon bilolycka som jag i min fantasi befarade eftersom de var fredag den 13;P
Alla på festen var så nöjda och glada med tårtorna och mitt ego blev så generat hihi=)

en väldigt glad Patrik ska smaka på sin födelsedags tårta=))


givetvis hann jag inte fota tårtorna innan folket började smaka;)
jag var nämligen ute och gjorde nått väldigt viktigt.
övertalade Proppen att komma ut o parta med oss o sluta köra bil! så vi for till näsbyn me bilen o brorsan kom snällt och körde oss tillbaks till festen, tack Tommi!=) så i samma veva fick ja tbx min kamera o hann därmed bara få med detta på bild.
en otroligt rolig kväll, fick slut batteri så fort i kameran så vart inte många bilder heller.
vi dansade och åt och drack o annat skoj!
Patrik snöbadades sin födelsedag till ära!



Sedan väntade lilla troget och vi alla drog dit en sväng för att dansa av oss ännu mer! drack drinkar o för första gången på länge tog ja med kortet in på krogen, inte likt mig då ja jämnt är så ordentlig;) skryt skryt
jag o Per dansade mysdans de två sista låtarna, får nog egentligen inte gå ut me de såhär, men ja tycker inte att de finns nått bättre i denna värld än när det sker... hopplös romantiker!=))
sedan for vi tbx till festen, denna gången med lite extra folk hehe. det var fullt ös o massa dans o nu var man rund om fötterna ska ni tro..
kvällen avslutades sent, vi var hemma kring sju på morgonen.

alla hjärtans dag firades inte som det var tänkt. det var väldigt lugnt för min del, hemma kväll med snacks o läsk!
slö söndag too;)
o idag har vi vart o valt tapeter till Elliots rum, vi har äntligen fått dem att fatta på kalixbo att det ser fördjävligt ut... det tog ju bara ett halvår! de fanns inte mkt tapet att välja mellan, men vi valde en grön eftersom det är en lugnande färg och det kan behövas till en virvelvind, spec när denne ska sova, det kan ju ge inverkan är min filosofi?=)
skulle låna böcker på biblo, men de finns ju som vanligt inget där som duger till mig.. ska låna på furuhed imorgon ist.
vi hämtade mat fr repa köket det var mumms mumms!
blev sugen på vaniljmunk men sket i de
blev sugen på varm choklad på gallerian men sket i de med..
hem o äta då. hamna i matkomao somna, skön måndag;)
sen var klockan hockey!
jag gnällde lite att ja ville till mormor o kalle så vi drog dit=)
såg hockeyn, luleå vann fett, 6-1 mot Röggle!! jeeei
sedan bjöd mormor på överkalix limpa med ost och varm oboy!!! det var ultimat tyckte jag o Puffen med=)
nu har ja bada badkar o sitter o myser, ska nog snöra upp nå bilder på pixbox oxå.
sådär då? undra om det inte var allt ja hade på hjärtat?

just ja jag måste ju bara lägga upp år 2008´s dummaste fråga.
den var inte till mig, o tur var nog det för jag hade ju flabbat ihjäl om någon hade frågat mig nått så idiotiskt... ja menar vilket pucko skulle gå med på det kunde denna människa tro?
-Hej, jo jag tänkte om inte du skulle vilja byta ditt nya x-box, mot den gammla versionen som vi fick av dig? Du får alltså den gammla och vi den nya?!
HAHA, IDIOTI på hög nivå
att folk inte verkar tänka längre än näsan räcker var ju inget nytt haha

sådär nu e jag nöjd

Äntligen fredag!

Jag har längtat efter denna dag nu i två veckors tid!! hihi äntligen har den kommit
jag kan ju säga att jag var lite väl sugen o sola igår.. idag ser ja ut som en tomat.. roligt va? speciellt när man ska på 30 års kalas!
nu är smörgåstårtorna klara! har ingen kamera hemma så blir bilder någon annan dag.
ni får en bild på en gammal ist

så igår hade jag full rulle, blev ingen middag förrän kl tio typ.. på kvällen.. då de flesta börjar runda av dagen och Bettan har precis börjat! hehe nå ja tycker ju om att vända på dygnet, o per o anders var ändå inte hungriga förrän då.
ja gjorde sofias berömda kyckling rätt, med ris och sallad till, mumms!
sen efter de hamna ja i matkoma men fick tvinga mig att börja göra iordning tårtorna. det gick bra, men ganska mör i kroppen efteråt. det var skönt att sova inatt om vi säger så=)
ute är det kallt som vanligt, jag är för slö för att ta en promenad, o eftersom Oliver är hos syrran så behöver han ju inte rastas utav mig heler nu på morgonen.. eller de börjar ju bli lunch tid;)
just ja jag måste nog till näsbygården o lämna igen nyckeln o säga att ja vill ha sommarjobb hos dem=)
har haft fullt upp i veckan så har inte hunnit.
nu har ja gjort en lista på allt som gick åt till tårtan, ska lämna den till patrik o sanna. ska bara förbi affärn o kolla priset på allt, ja har ju jyrat till de med kvitton... har vart på tusen affärer två dagar o handla så de har svammla till sig med det.
ska även på lunch dejt snart=)
ja o kristin tänkte oss till Kina o äta, är ju så förbannat gott!! hur länge sedan är de inte man åt där?
har även lämnat klänningen till mamma så hon får stryka den, ja vart stressad igår. ska hem o kika på de efter lunch dejten.

se på fan nu steg min zombie kille upp=))
nä nuska ja busa o sen göra mig klar för dejt.
underbara fredag.. den TRETTONDE!!! undra va ja kommer råka ut för??

hemma igen

konstigt nog har ja ändå folk som har kollat in bloggen varje dag, fastän ja inte har skrivit;)
vi åkte hem sent igår, var hemma vid ettiden på natten.
ska lämna igen bilen till mamma på ett tag.
jag har en plan;)
tänkte duscha av mig kroppen, dra o sola, handla resten till smörgåstårtan. kunde inte handla allt igår för de skulle hunni bli dåligt till imorgon..
sen ska ja kanske förbi syrran om hon e hemma, visa mina nya bagy=))
sen till mamma, tänkte låna hennes strykbräda har ju inga såna prylar ja brukar inte bry mig om skrynkliga kläder;)
men måste tyvärr stryka klänningen ja ska ha imorgon kväll, den blir lixom för kort där bak annars...
så ska ja lämna igen bilen på samma veva.

(min gulleplutt mamma!! alltid lika glad e hon)


P o P är o lagar golfen så vi klarar oss nog
så idag har ja kännt att de e lika bra o börja kolla in den nya kursen lite, läsa lite o planera upplägget så ja hinenr klart i tid. har gjorde de o städat lite. sen vart ja less o satte mig o spela Elliots nya Turtles spel på x-boxet.
nu e ja less de oxå, får ju ont i fingrarna när ja aldrig brukar spela..
måste hämta kameran, ja har lämnat den hos brorsan förr förra helgen
o alla hjärtans dag närmar sig=)
man kan nog tro den var redan igår.. då ja fick en kärleksförklaring av per i bilen på väg till luleå=)
han är så gullig=)
han berätta hur mycket han tycker om mig, vilken tur han har haft som hittade mig, att han inte hittat mig tidigare sörjer han lite pga vissa olyckliga tidigare år.. men vi har kommit fram till att det är väldigt bra att det som har hänt i hans liv har redan hänt, nu kan det bara bli bättre och vi är lyckliga och glada att vi har ett så fint och harmoniskt liv. det är nu livet är, glöm inte det! man kan bara ta lärdom av sitt förflutna och de misstag man har begått.

jag är nöjd och glad, oxå oerhört glad att ja hittade per=)
vi hade tänkt fira alla hjärtans dag ändå på lördag, vi tänkte oss ut och äta fin middag på restaurang, o ta med oss någon villig romantiker, eller icke romantiker;) det är mest en trevlig grej=)
imorgon är dock en stor dag att se fram emot
vill att de ska vara fredag nu!!=))
justja, ja köpte en dricksflaska igår, skit bra! en Nike.. dom har funnits skit länge men ja har inte köpt den förrän nu och ångrar ingenting! den e perfekt!


senare kommer anders hit så ska killarna leka igen;)
ja tänkte kanske göra kyckling middag=)
dock inte lika starkt som sist för då får ja nog äta själv...
o så har ja gjort slingor i mitt och pers hår, per vart värre blek.. en de e okey när man gör iordning frillan.
mitt hår e rödaktigt men de e oxå okey, kul me variation, man kan ju inte gå igenom hela livet me mörkbrunt hår heller!
nästa steg är att göra de ännu ljusare, till sommarn får vi se hur de vart, blire fult färgar man bara över de igen. de ska inte bli blont iaf men ljusare=) försöka iaf
bye bye

Väldigt upptagen människa!

hehe
de kan man ju tro.. är ju över två  veckor sedan ja skrivit sist..
de avtog för ja fick höra en grej då o vart helt paff! kunde inte riktigt skriva nått.. vart lite stum..

nå nu e ja igång igen=)
vad har hänt de två senaste veckorna kort o gott?
de började med kalas hos Alvina tror ja bestämt, sötnosen fyllde ett!=))
vi tog med elliot o jag hade haft den mest underbara dagen på praktiken o var så glad de minns ja.
sedan var de nog fest hela helgen, bastubad me kristin på fredagkväll o lilla. stora dagen efter de fast ja höll  på o dö av tristess som vanligt..
sen har praktiken tagit slut förra veckan. skönt att få sova ut tänkte jag, men då kom virvelvinden till oss ås ja fick vänta med min sovmorgon tills imorse=))
jag gjorde prov i människan socialt och kulturellt igår. ja hoppas på ett godkänt då ja har slarvat lite me den kursen, inte så lätt när man har praktik samtidigt..
idag åkte vi till luleå. ja hämta ut min mobil som är lagad, jag har saknat den sååååååå mkt!!
lämna igen lite kursliteratur till kulturenshus o jyrat runt stan o storheden. på egen hand. per skickade ja till andders nya lägenhet så dom får leka av sig lite=) Så skönt att vara i luleå igen! alla är super trevliga o snälla här, är som att komma till ett nytt land;) trivs såbra kan inte förklara de bättre än så. saknar verkligen att bo här.
sen drog ja till universitets bibloteket o lånade ny kurslitteratur, tre böcker hittade vi till medicinsk grundkursen ja har börjat med nu. de återstår några böcker, får söka dem i kalix...
sen handla ja lite till smörgåstårtorna ja ska göra imorgon. de blir till patriks 30 års kalas.
sen begav ja mig tll mitt favo gym, nautilus i stan. älskar deras löpband!! om bara nova hade ett lika bra hade ja köpt kort hos dem direkt!
Nu sitter ja här i anders nya lägehet, ser på när dom spelar nå nytt spel..
jag är lite trött, ont i svanskotan efter löpandet som vanligt, kan knappt resa mig ur soffan.
imorgon ska ja till näsbygården o lämna igen nyckeln o söka somarjobb o säga att jag mer än gärna jobbar om någon är sjuk. det var ett jätte bra ställe att ha praktik på, skulle lätt kunna jobba där!
nåväl nu ska ja glida på nätet så får ja börja skriva här igen lite oftare=)

RSS 2.0