Fredag

Godmorgon
jag är ännu trött, det svider i mina ögon. ja steg upp med Per, följde me han när han skulle jobba så ja får ha bilen idag igen.
Idag ska ja o Silla tapetsera, vi får ju se hur detta kommer se ut. det sak bli väldigt spännande.
ja ska bjuda silla på lunch när hon kommer, o sen ska vi börja jobba.
måste städa här lite nu på morgonen, ta ut sängen o grejerna från sovrummet.
ska inhandla ett rollerset, sandpapper o nån bänk man kan lägga tapeten på när man limmar.
jag tog min iaf till Ikea igår, det bliev lite i sista minuten. ja fck gå in o ut några gånger. först gick ja in o köpte tvbänken, den var ja tvungen o ta ut ur förpackningen så den skulle rymmas i golfen. sedan gick ja in o köpte en liten fåtölj som ja oxå fick ta bort kartongen på men denna gång var det extremt nära att den inte rymmdes, ja fick snabbt stänga dörren;)
nya gardiener har ja i allen, vardagsrummet, köket o snart i sovrummet. nya kuddfodral o sängkläder. ska hitta mig ett fint överkast oxå, ett lila plommong aktigt eller brunt. någon som vet var ja kan hitta??
ja det var verkligen en syn igår, jag gjorde ju detta helt själv åkte till ikea o bar in o ut på möblerna.
Oliver har fått fara o hälsa på hos syrran hon ville så gärna låna honom så de blir ju lättare oxå att tapetsera om han inte är kring fötterna..
idag kommer även lille killen, vi ska mest troligt sova i baskeri i natt o imorgon fyller Jocke år.
lägger upp lite bilder sen på hur det blev me tapetseringen.  Tania o Silla kramas som vanligt=))

full rulle kanelbulle;)

jaha då var man igång igen
iskallt är det ute och oliver håller nog med mig fastän han oxå har jacka på sig..
skriver just med min kära vän Cissi. frågade om hon har lust att hjälpa mig med att tapetsera och hon sa ja uta natt tveka!! vilken kompis!! tackar gudarna för denna vänskap, och hon tänkte att vi skulle börja redan idag, o ja som hade tänkt skynda mig till ikea nu haha
ja ja väntar på svar får se om hon är sugen o göra det i helgen ja hoppas det=)
sitter o dricker the, de blev inte alls gott måste ha haft i påsen för kort stund! ska dra på mig kläderna o sticka strax. ska ringa syrran o höra om hon vill sällskapa me oliver medans.
hej hopp

äntligen hemma

tänker bara på Timell när ja skriver sådär;P
har iaf just kommit hem... tog ju ett tag!
körningen började med att jag var äckligt nära att körarakt in i en backade plogbil! det var traumatiskt men min skyddsängel var verkligen med mig idag. tänk hade man fått vakna upp på sjukhuset huuh så hemskt! va ja skulle sakna per! eller ifall ja hade skadat syrran.. hemska hemska tanke. hade nog inte heller för den delen fått låna mammas bil nå mer efter de.. tur att det gick bra!
snöstormen var ju över oxå
sen sprang man runt stan som en annan jyrhöna fram o tillbaks. hann med att köpa doppresent, julklapp, tapeter till sovrummet, choklad till per (man ska ge sånt till den man är kär i sa jag till han när han fick den=) ) gardiner o småkraffs till köket som nu har förvandlats till ett mera lila kök än svart=) måste stryka gardinerna dom ser ju inte kloka ut där dom hänger just nu.. får fara till mamma o stryka dem då.. har inge strykgärn eller bräda..
o sy upp dom måste mamma göra.
sedan måste ja ta ett snack med fröken Sofia ang tapetsering. jag har ju ingen aning om hur ja ska lyckas med detta projekt men hon kan ju det där!
va det är roligt att pyssla hemma!
nä nu ska ja äta upp mina gravlax macka! MUMMS!! =)

Snöstorm ute!

och ja o syrran som är på väg till luleå! hur ska detta gå? ja det undrar iaf min mamma o pappa, dom var o lämnade mammas audi här för en timme sedan. o ringer o ger tips o påminner mig om att ta de lugnt på vägen=)
dom är söta, men jag klarar av det här inga problem, man har ju kört i sånt här väder förr.

var ut med Oliver i samband med att bilen kom. när vi gick in hade han stora snöbollar runt tassarna o benen! fick ta hårtorken o tina bort dem, stackaren han hatar ju hårtorken;)
nä nu ska ja göra mig iordning för avfärd. hopaps det blir skoj idag trots det stormiga vädret.

 kanske de får bli stövlarna idag??

torskgratäng med massvis med broccoli

  Det blev alltså torskgratäng med broccoli o ris? (jag  min nöthjärna glömde ju köpa potatis!!) men det smakade underbart gott! jag äslakr ju verkligen fisk och jag måste ha varit i femårsåldern sista jag åt torsk.. hemskt men sant. dock går ju vilda rykten om att torsk håller på att vara utrotningshotat så de är väl bra att man inte har ätit det då. men idag kunde jag inte hålla mig!
så det har vi mummat i oss till middagen som ja lovade min älskling, han var så trött när han kom hem..
Julmust har vi där också ser ni=) går väl ihop med mitt bloggnamn=)
imorgon kommer jag att äta ute någonstans där det faller mig in. det är luleå som gäller. kommer bli lajbans!

Strandpromenaden

jag och oliver har precis kommit hem från en promenad på strandpromenaden. det är vackrast att gå under dagen då det är ljust ute så vi brukar pallra oss dit=)
så här kan dewt se ut om man har tur men idag var det ingen sol, men det snöade lite lätt.
oliver frös jätte mycket om tassarna som vanligt, jag har ju köpt en jacka åt honom, men ja tror han skulle föredra skor eftersom han får isbildningar under tassarna när han ränner runt i snöhögarna =) Söt va=))

så hur blev de nudå, soffa eller säng? efter ja skrev klart inlägget igår så hörde ja hur per kved från sovrummet: Bettaaaaaaaaaaaan??! så gick ja in o kolla läget? Kom nu o lägg dig bredvid mig, jag kan ju inte sova om du inte kommer.
Naaaw, ja kom på en gång o vi lade oss i en så kallad "sked" o somnade.
så klockan fyra inatt satte Oliver igång med att skälla i vardagsrummet.... IRRITERANDE!! han hörde nämnligen en annan hund ute någonstans som skällde och måste ju givetvis sätta igång o skälla han oxå... jaha då var de baar att stiga upp o Per vaknade oxå... efter de kunde han inte somna om igen.. fyra timmars sömn blev de för Herr P... han var ganska trött på väg till jobbet... stackaren..
jag har lovat att ta hand om honom när han kommer hem. ska göra middag till honom o kanske mysa ner honom i badkaret eller nått=)
nu behöver ja äta och plugga.

Missförstånd!=)

det har tydligen gått runt lite missförstånd fick vi höra ikv.. det känndes väldigt hemst att tänka tanken om det hade varit sant.
jag och Per Edeholt(ingen anna Per) har alltså inte gjort slut!=)
Visst vi har väl oxå våra dunster men vi kämpar emot dem så att säga, inte på väg att göra slut här inte. skulle kännas konstigt om de tog lut nu, allt är så himmla perfekt i våra liv. ja känner mig så nöjd och Nykär i Kakan min=)
ja har dock varit irriterad på honom ikv, han har vart så trött o i sin egen värld.. lätt för missförstånd, man måste vara öppen och prata hela tiden så blire inga knutar på våran så klart fina Röda tråd.
så ska ja lägga mig brediv honom i sängen (sen när ja blir trött, han sover ju redan) eller sura på soffan??
soffan går nog bort=)
efter regn kommer solsken
nä seriöst livet leker faktiskt! allt blir bara bättre o bättre känns det som.
imorgon ska per jobba. ja ska plugga o umgås me syrran, tänkte ta mig till grytnäs o hälsa på lilla alvinalilla charmtrollet va ja saknar henne, jag vill ha en egen sån här flicka! och en pojke=) man blir så otroligt sugen nu när tre av syskonen har fått barn i år. Men allt i rättan tid, tiden är ännu inte inne. En sak har jag då lärt mig, man ska aldrig förhasta sig i att skaffa barn till denna värld.. tänk noga igenom det först, från alla aspekter.

Helgen var underbar. hunnit vara me stora syster, massor av vänner, storebrorsan o älsklingen. vi festade på fredag det var jätte roligt!! ja festade på lördag oxå och det var ju oxå jätte roligt, träffade gamla vänner=) jag kom hem lite tidigare på lördag natt än va vi gjorde i fredags. men ändå var ja vaken till halv elva på söndag morgon innan ja o Per somnade. han kom hem  från jobbet efter sju o väckte mig;P

nu är mitt mål att bli trött i tid så ja inte vänder dygnet fel...detta är jag för två helger sedan, i helgen togs inga bilder, hade för mycket att göra helt enkelt=)
Gokväll

Helgen och måndagen

Humör: Toppen! jag har just avslutat min första kurs i min utbildning, känns oerhört skönt.
Gjort: fått igång bilen utan motorvärmare jeeeiii! gjort prov på skolan.
Planer: göra en skinkmacka, kolla på nästa kurs o börja lite smått med den. ta en promenad. köra tvbänken till förrådet. väcka per o skicka honom till ulliskontor o göra nytta;P gymma med syster. mysa gärnet med älsklingen.
Ser på:  en vitklädd fotbollsplan samt bilar som kör förbi.
Lyssnar på: datorns mjuka surr
Läser: etik och livsfrågor samt ceasar och hans hundar.
Dricker: vatten
Äter: har planer på att göra mig en macka med julskinkan vi gjorde i helgen. inte hela skinkan på mackan då utan en skiva ;)

Bästa: att det är måndag och vi fick mkt roligt gjort i helgen. att provet och kursen är över, jag tror det gick ganska bra trots allt. och att jag har en sån bra vattenkamera så vi fick en massa underbara bilder från badet igår!
Sämsta: att nu blir det till att stressa igen med nästa kurs. att billåset fryser direkt man låser den... vill ha ny bil, eller ny dörr?;P
Barn: vi lämnade hem honom igår till mummi o mamma hans. lite trist o ovanligt tyst här hemma igen..
Väder: det är tio minus eller kanske mer nu, vitt o halvgråttblått ute, vackert och isiga vägar.


helgen har varit underbar! vi avslutade den alltså med att bada i piteå, jag tog med den vattentåliga kameran och fotade massa roliga bilder=)                    
sen for vi och åt på Sunes i stan i piteå, som Patrik säger är så himla bra, och bra var det verkligen!
vi körde hem elliot skulle hem och vi drog hem. jag satte mig o plugga och per spela hockey online me nå galningar världen över på sitt x-box. jag somnade i princip med boken i handen... som vanligt.
upp o hoppa idag på morgonen, snabb plugga lite till innan ja skulle ut till bilen och härja med låset som vanligt. tog med tändaren och elda på nyckeln, efter tio minuters eldande öppnades dörren, då var de bara att få igång lite värme i aset oxå och skrapa rutorna.. jag kom typ två minuter för sent pga detta... (som anders larsson sade när han fick se vårt spektakel med bilen, och alla rammlade ut genom förardörren, -jaha, det ör som att alla ramlar ut från en lovikavante, varför gör ni sådär?;P vi får ite upp den andra dörren heller=) )  gjorde prov i en o en halv timme, vem kunde tro att jag var så seriös och satt så länge med ett prov?? inte då jag...
äntligen hemma i värmen igen. ska göra en smarrig macka, måste ju äta frukost;P eller bör ju bli lunch egentligen.
idag ska vi hämta oliver, mormor har varit hundvakt i helgen. sen kommer någon tjej och tittar på min bokhylla som jag ska sälja, den är verkligen jätte fin, jag hade haft kvar den om den hade fått plats..

 våran för tidiga julmiddag hos
mormor-farmor=)


den perfekta helgen!

Gud så underbar denna helg har varit, den har ju dock inte tagit slut ännu som tur är, men skulle den mot all förmodan ta slut redan nu så skulle den ändå vara totalt fullbordad!
vi drog till luleå igår för att hälsa på pers mamma, elliots farmor (mormor-farmor som kusinerna nu får kalla henne). vi tog det lugnt igår, åt hamburgare ute, det var elliots önskemål, ibland måste dom små få bestämma;P vi hade ju inget emot det=) det blev att leka lite för kusinerna väl i hertsön, bada i badkar och lägga sig och lyssna på elliots nya ljudböcker han har fått av mig, han somna som en stock! eller hur man nu ska uttrycka sig?;)
vi däremot lade oss i sängen och mös me lite nötter och lufttorkad skinka och cocacola samt en gammal skräckrulle vi hittade i maritas gömmor.
vi fick sova ut idag, såå skönt det var=) marita hade koll på läget och gav frukost till lill killen. sedan drog vi o kollade på joels hockeyträning, det var ju skoj, nu vill ju E oxå lära sig=)
sen drog ja o handlade julmat, jag o marita bestämde oss att det inte alls var för tidigt att ha julbord;P eftersom operation väntar så vet man aldrig hur man mår efter det.. jag ska inte opereras.. så vi gjorde alla våran första julskinka, varken ja eller per eller marita har gjort det förut så ja köpte en liten en och ringde min mamma, hon har svaret på alla mina frågor det är väl det dom är till för våra underbara mammor?=)))
prinskorv,köttbullar, skinka, gravad lax, stekt lax, karre, rödbetssallad, sill, smörgås, ost, potatis, fläskfile, julmust och massa lufttorkad skinka! namnam! vi hamna ju givetvis i matkoma efter detta=) lade oss och spoona i soffan till lite spiderman på tv och halvslumrade lite, tills flisan kläckte ur sig; varför ligger ni alltid sådär?;P det är ju stört sköönt=)
ungarna hoppade på oss o busade massor. dom trivs så bra här barnen! elliot ska campa i tältet inatt, vi får se hur det går=)
imorgon bär det av till pitea havsbad, det skall fotas! jag har ju min vattentåliga digitalkamera med mig, ja glömmer den jämnt annars. har inga bilder att lägga upp ang denna helg men ja får lägga upp dem när jag kommer hem och får tid.

nu är grabbarna i badet och har vattenkrig, varsitt jätte gevär och simglasögon, hehe vilken syn=)
ha handla nå gamla vhs rullar idag så vi har något att se på ikv oxå när vi myser oss till sömns.

byebye take care

  

förvirrad

är helt nyvaken.. ja den här tiden=) vi låg o hade filmnatt så somnade tidigast 5.. vi såg reststop, skräckis och lite av stepbrothers. tidigare under kvällen såg vi tropic thunder.. eh, vi kanske skrattade en kvart av denna en och en halv timme långa rullen...
så något okänt nummer ringde på mobilen och väckte mig.. sedan börja någon härja utanför min dörr.. neej de e ju kalixbo.. dom jävlarna kan tydligen inte ha någon framförhållning, ringer när dom står utanför dörren jag blir så jävla irriterad!!! nu är iaf kylen lagad, kan ju vara en fördel om maten inte blir  förstörd...  men här tar det lååång tid, det är ju kaaaaaaaaaaaalix.. när ska elliot få nya tapeter?? det är ju det värsta av allt just nu..

Humör: Trött men börjar vakna nu.
Gjort: pratat med tre gubbar fr kalixbo(yrvaken/förvirrad) , mailat med min lärare, väckt per.
Planer: plugga som f*n! imorgon kanske jag gör provet. motionera, har inte bestämt mig ännu, promenad eller joggning?
Ser på: blicken flackar mellan vår nya platt-tv och dator skärmen
Lyssnar på: Per som hostar och jay lenon
Läser: vård och omsorgsboken.
Dricker: inget ännu, planerar att fylla vattenflaskan
Äter: det blir sallad från igår med varma mackor med extremt mycket vitlök på, inte ännu på länge men sen ska ja äta det
Bästa: helgen närmar sig, kylen e lagad och annars börjar jag bli väldigt frisk, jag tackar vitaminerna för detta=)
Sämsta: det är grått ute, omotiverande AB!! att jag har så sjukt mycket skolarbete att göra..
Barn:  ett barn evetuellt på ingående senare ikv, säkert lika över energisk som vanligt, får skicka ut han o springa med Oliven;)
Väder: gråt, dimmigt och fuktigt


jag nyvaken och nyduschan (detta dock före brorsans bröllop i somras, men här ser jag oxå rätt nyvaken ur)

Måndag igen

tiden går ruskigt fort!  nu är det måndag och jag har äckligt mycket att göra till skolan. just nu läser jag omvårdnads kursen och ska vara klar i veckan..typ.. det ska nog gå bra, ja presterar som bäst i lite mer stressiga situationer så.

igår var det ju farsdag. Grattis till mina två pappor i mitt liv!=) min egen pappa, som alltid ställer upp för oss barn i vått och torrt! Och till Per såklart, min älskling, som har vart en riktigt bra pappa till Elliot!

så vi var till grytnäs och firade farsan igår, kom hem  efter elva så vi var ju ett tag=)

Kommer ihåg alla historier om när man måste ringa till pappa o be om hjälp, som i vintras när ja o per var på väg till kalix från luleå. så fick vi punktering i däcket (för niohundratusende gången;P ), vi fick inte loss däcket, satt väldigt hårt. ringde farsan, vi var just hitanför bodenkorsningen på p-fickan. javisst farsan var på plats en halvtimme senare, han hade med sig allt man kunde behöva, så var vi på väg hem igen.
en annan gång när jussi fått punktering på sin merca så ringde dem pappa, han var där på typ fem minuter! dom hann knappt blinka lixom=)
givetvis finns de säkert miljoner berättelser;P

har just varit ute med oliver i två timmar, har försökt lära honom att de är jag som är ledaren;P han ska gå bakom mig.. inte lätt de här, han har vart lite förvirrad ända sedan ja först såg honom. men är väl inte så konstigt som han har fått fara omkring mellan olikamänniskor, han behöver ETT stabilt hem. så jag gick och köpte boken "ceasar och hans hundar" ni vet han som kunde tala med hundar på tv 4 plus. jätte bra bok! måste bara hinna läsa klart den oxå... den rekomenderar jag till alla som har hund även om ni tycker att eran hund mår bra och har de bra, så e den väldigt vettig, man kan aldrig få för mkt kunskap.


nu ska ja plugga 

så var de mitt i allt helg igen

underbart, med helg alltså=) vi har vart och hämtat våran nya finfina tv idag. vi har väntat varje dag och bara pratat om hur roligt det kommer att bli och vad vi ska se för filmer.
nu är den här, vi var tvugna o köpa en ny, den gammla gick sönder, vi satt och turades om i två dagar att få igång den, trycka på och av heela dagarna.. nä det är omöjligt vi måste ha en ny! å vi passade på o köpte ett surround system samtidigt o det låter helt underbart=)
fiint va;P har dock inte någon ny hylla till filmerna bakom tvn ännu. ska inhandlas snarast.

annars firade vi halloween förra helgen, jag har inte vart så duktig på att uppdatera. har vart lite små sjuk till o från o så har ja mycket att plugga nu. vilket är riktigt roligt att man har nått vettigt att göra o det är ju intressant oxå.
så förra helgen var vi i baskeri med elliot o hans kusiner. dom fick en läskig midag bestående av gröna maskar, finger stumpar, bajskorvar och groddlår;)





mitt nya mysrum;P det är verkligen inte klart ännu men jag har iaf målat det lila;P det kommer mönster o sånt på vägarna senare men ja har inte bestämt mig ännu vad ja ska hitta på för finurligt... lägger upp fler bilder sen när ja e klar eller gjort nått mer.

nu har vi iaf party, jag o per=)
hjelm o ulrik drog just iväg o hämtade jocke fr baskeri. o patrik o sanna me någon vän är oxå på väg hit, samt lelle och gänget tror ja iaf?
skoj skoj=)
imorgon kanske vi går ut ch äter ja o pite anna o nårga till vi får se va de blir inget bestämt.


My boyfriend has candykisses!=)) love U

RSS 2.0