Jobba hela dagen

Snart ska ja jobba, det värsta passet som finns tyvärr. Känns som att man jobbar hela dagen, även fast man inte börjar förrän halv två, men innan dess går man bara omkring och kollar på klockan och får inget gjort...
Idag har jag iaf fått gjort lite viktiga saker som jag har skjutit upp helt i onödan, bara för att jag är slö!
Känns iaf skönt att de är gjort nu.
Vår data skärm har ju pajjat, så vi använder tvn ist. Det är extremt jobbigt då jag inte ser ett piss.. De är väl nå me skärpan, jag får kisa som ett cp men vi ska mest troligt köpa en ny data skärm så då blir allt frid och fröjd=)
Hade ju vart nice och fara till Luleå, men de e ju midsommar i helgen så då blir de ju inte och efter det jobbar ja två veckor i sträck så då hinner ja inte heller..
Soligt och vackert väder idag, synd att man håller på att frysa ihjäl i vinden bara.. ska ta och byta kläder, går ju inte att ha kjol i denna kyla!
Off to the store I go, sen jobbelijobb.
Tycker lite synd om de som har fått semester i veckan.. skulle inte vilja ha den såhär tidigt, det är ju helt enkelt för kallt..

Båten!

Idag har man åter igen fått sova ut. Snart kör mitt två veckors långa jobb marathon igång, då jag alltså inte har någon dag av ledighet.
Så idag var vi tvugna att sätta igång med att städa båten invändigt (mitt jobb) och utvändigt, vax on vax off (Per och Jonas jobb). Det blev snabbt fart på grabbarna när vaxflaskan välte och det dyra men lilla innehållet spilldes ut på golvet.
Fort var dom då igång att få upp det på trasor och sätta igång med vaxandet. Lika bra var väl det eftersom det ändå tog ca tre timmar innan vi blev färdiga.
Det var gorkigt inne i båten, men det mesta är nu städat bort. Vi måste ju göra klart innan midsommar då vi ska ut med den, (förhoppningsvis om det blir som planerat). Tyvärr så kan inte Josse följa med den dagen då hon tyvärr måste jobba.
Är det verkligen lagligt att an får sitt sommar schema samma dag som man börjar jobba? för guds skull man har ju då redan gjort planer för midsommar! Tyvärr verkar det inte finnas mycket att göra i dessa situationer... Men förbannad det blir man.
Mitt i städandet blir jag totalsnurrig och börjar må illa. Tänker inte mer på det, men värre blev det när vi skulle åka hem. Har legat i soffan tills nyss, det börjar kännas bättre, var nog bara lite uttorkad.
Har precis sommar badat Ojje, han är som vanligt väldigt missnöjd över att vara blöt men han har inget val än att finna sig i det. Ska bädda rent i sängen innan Per slutar jobba så vi får sova rent och fräscht i natt.


Ett nytt liv har tänts!

Livets gilla gång.
Ikväll har jag fått äran att bli faster igen!=)
Det är för andra gången detta år och en tredje är snart här!=)
Jarno och Mia i Pite har fått en till flicka, nu har Emmy äntligen fått ett syskon, en lillasyster. Så roligt dom kommer att ha tillsammans när dom får växa upp sida vid sida. Syskonkärleken kommer att sprudla, det tvekar jag inte en sekund på!
Man börjar bli lite baby sjuk när man ser alla få barn till höger om vänster, några vänner och syskonen som skaffar familj. Klart att man blir påverkad=)
Men vi ska ännu vänta tills vi är helt redo, man ska inte förhasta sig bara för att man känner ett sug! Det kommer man senare att få ångra. Nej istället ska vi njuta av varandra och göra det man senare inte längre kan göra.
Åter igen Grattis till min äldsta strebror som har lyckan att bli pappa två gånger på kort tid=)
på bilden fr vä: Farmor, Jarno, Emmy, Mia, Mamma och Pappa

Magnus Lindholm

Igår kväll mitt i en fest vi hade hemma i våran lägenhet, fick vi det hemska beskedet att Magnus hade gått bort.
Det var en stor chock för de flesta av oss på festen då nästa alla vi kände honom.
Det var svårt att förstå, vi visste inget säkert. Det verkade inte finnas några fasta bevis som kunde bekräfta samtalen som rullade in en efter en.
Idag verkar vi inte ha något annat val än att tro på det vi har hört. Men det är så svårt att acceptera. Det är alltid svårt att förstå när någon har dött, speciellt om man inte varit närvarande vid tillfället. Det är så chockerande eftersom han var ute på fest i fredags, åkte hem med en taxi på morgon kvisten och såg ut att vara i bättre form än någonsin. Glad och lite trött kanske men det är ju inte så konstigt efter en fest natt.
Allt hade ju varit precis som vanligt den senaste tiden. Ingen verkar ha sett det komma... Ingen vet nog ännu hur det har gått till, men tids nog får vi alla veta det och då kanske man lättare förstår.
De som stod Magnus närmast har en svår tid framför sig, men även vi andra som inte stod honom allra närmast. Det är ju faktiskt så med oss människor, vi har ofta många vänner, och få som verkligen vet hur vi egentligen mår som vet hur vi egentligen är som människor, som vet allt om oss och hur vi fungerar. Så var det även för Magnus. Men alla tyckte vi om honom väldigt mycket. Det fanns inget ont i den karln! Han var alltid så positiv, så snäll och glad. Han ställde alltid upp för oss när vi behövde hans hjälp, ville vara vän med alla som kom i hans väg.
Magnus, Tjobbi, Fridolf, du hade många namn som vi kallade dig, kärt barn har många namn!=)
Jag ler då av bara tanken av dig, jag minns ditt skratt och ditt lättfulla sätt. Jag vet att du har det bra nu, du vet att vi alla saknar dig. Nu har du fått komma till andra sidan, jag hoppas att du där träffar Jussi och att ni kan vara tillsammans där och jya vidare som ni gjorde här hos oss. Det känns bra att brorsan nu har fått en vän till andra sidan, jag vet att ni kommer ha det fint därborta. Och vi kommer alla att träffas sen när vi oxå dör. Vi skall alla den vägen vandra.
Hoppas att jag får drömma om dig, att du har kommit fram, att du har det bra. Det är det viktigaste nu.
Vi syns på andra sidan Tjobbidobbidoo=)
Kramar om från mig och Per.

Nöjd!

Ja nu har jag äntligen rensat massa kläder!
Har precis vart till soprummet med två sopsäckar med kläder och två matkassar med kläder. Har rensat ut lite som ja ska försöka sälja på tradera om jag orkar.. Sedan har ja satt lite i en tvättkorg som vem som vill får kolla igenom och ta som ja inte orkar sälja.
Något som fortfarande svämmar över är hatthyllan i hallen, den är propp full med jackor, sommar jackor..
Tiden har bara susat iväg idag, jag trodde att klockan bara var 18 kanske.. Men det har blivit dax att hoppa i badet och sedan se film kanske=) Myskväll med Kakan.
Imorgon måste man i säng i tid så man orkar o jobba på fredag.

Propp- mätt!

Nu har vi grävt i oss middag, i normal tid för en gångs skull.
Det blev bacon creme fraische. Mest bara därför att vi hade grejer till det hemma. Är man lite slö och inte vet vad man vill ha, då får man nöja sig med de som finns hemma.
Har idag fått schemat till när ja börjar jobba nästa vecka. Fått ledigt under midsommar, men det kostade mig att jobba i nästan två veckor i sträck! hehe hoppas man kommer ut med livet i behåll från denna sommar!
Sedan har jag ju sagt upp gymkortet men ändå fått två räkningar på det, så har fixat det idag. Räkningarna är härmed makulerade!
Tvättat kläder har vi gjort idag. denna gången tog vi tag i det innan det svämma över i tvättkorgen, skönt=)
Igår var ja o Jofesin ute o ranta runt till väldigt sent, så idag har man sovit ut till elva=)
Ledig imorgon oxå, Gud så skönt! ska njuta nu innan sommarjobbet kör igång.
Tänkte ta tag i andra grejer oxå, rensa lite skulle behövas. Men bara tanken på det gör mig sömnig...
Det var det för denna stunden.
Nu ska ja smälta maten o mysa me Puffipuff.

Tummen

sitter inte så djupt som man har trott.
Idag och igår har jag haft intro alltså.
Det kommer ju att bli en spännande sommar då jag har tre ställen att jobba på, det kommer blir roligt för jag gillar när det sker förändringar, blir fort rastlös kan man nog säga.
Som Per kallar mig på kvällarna när jag ska gå och sova, -DampeLina. Hehe ja det är ju ganska gulligt, kanske man behöver en utredning haha.
Varför då detta namn? jag sprattlar och har mig, det spritter så i kroppen. Vispar med fötterna, vänder mig om tusen gånger, sprattlar med bena, slänger upp täcket från bena, slänger ner det igen.. ja massa saker helt enkelt.
När jag var lite och sov med mamma i dubbelsängen så kunde hela madrassen med bäddmadrass ligga halvägs till golvet, och ändå var det en sängram runtom.. Man kan ju undra hur ja lyckades få ner det i sömnen? SPRATTEL=)
Ja i två dagar har jag levt på smörg¨s, inte alls nyttigt! har alltså på riktigt bara ätit smörgås sedan igår.. och jag är inte less ännu, tur man inte är kräsen. Det har inte riktigt funnits tid att handla.
ska snart puttra iväg till Josse med vespan, hon har oxå fått sig en idag. Visste ni att med en vespa så kan man vara kärleksfull? Om man skjutsar sin tjej på den=) Så mysigt hihi
Som förra sommaren då jag o Per åkte med crossen i baskeri, det ar super mysigt, jag kände mig som en liten flicka, så mysigt man håller om den som kör. Och då var ja lite rädd oxå. Då blir de ju lite extra mysigt, som när man ser på skräckis me sin partner=)
jaja ska sluta svammla nu och äta upp min smörgås så ja tar mig iväg snart till Josie=P

Snart så

Då har man vart upp me tuppen idag. Ringt lite ärenden och sedan kört till jobbet.
Efter jobbet for ja till Jofesin och tittade när hon gjorde sin kund så fin så fin, hon såg ut som en barbie docka när hon var klar! Vill oxå ha!
Sedan gjorde vi stan lite fort, sedan åkte ja till koloniloterna, där systrarna strömbäck satt och skvallra;)
Nu har dom båda stuga där nere=)
Nu sitter jag här och chillar, väntar på att jordgubbarna ska tina upp som jag sedan lite diskret ska veva i mig.
Ska börja bläddra igenom den nya boken jag har fått låna idag. En till deckare, jag upptäckte hur kul det var att läsa sådant oxå.
Imorgon äre jobb igen som gäller. Men före det så fick ja lov att fara och se på Gossens avslutning.
Efter jobbet så ska man på student middag ggr2! Lajbans=)
Få se sen vad resten av helgen kommer att bestå utav..

Ingen panik!

Det gick bra hos tandläkaren.
Jag ska inte dit förrän i spetember för att laga ett hål, kanske två vi får se vad dom tycker. Enligt mig är det lika bra dom gör det då jag ändå haft det på gång sedan några år tillbaks.
Det var den vanliga visan, - Du måste börja använda tandtråd!
Jaja..
Annars var det förbättringar, jag lyckas få tänderna renare pågrund av min el tandborste! Tydligen så är det mycket bättre att använda en, men många ogillar dem då det skakar så obehagligt. De håller jag med om, i början kändes de faktiskt som att man hade en borr i munnen, men det gick över efter ett par dagar.
Efteråt tog ja mig en joggingtur på rammelberget. Det var traumatiskt mycket fjärilar i farten!
Nu tänkte ja faktiskt ta mig an Gossens rum och göra en rensning!
Där finns oerhört mycket leksaker. Mycke av dessa används sällan och jag misstänker att han inte märker att det är borta något heller=) Sedan kan man ju alltid ta fram de igen efter ett tag, byta ut lite.
Ikväll hörs det vara balen i Kalix. Kanske man skulle kika på det om man känner för det senare.. vi får se=)
En balbild på mig, 2005 =)

Snoozie

Ja tänk att det ska vara så svårt att stiga upp en onsdag till klockan nio!
Jag har legat i sängen och snoozat en hel del.
Ska nämligen till tandläkaren på en kontroll. Jag är inte så nervös jag vet ungefär hur det kommer låta. Du har fortfarande ett början till hål här och här och här... Du måste börja använda tandtråd!
-Eeeh, okey jag ska göra det den här gången! jag ser lite skamsen ut och tänker nu måste jag fan skärpa mig!
Meeen det kommer jag ju inte att göra. Varför ska det vara så omständigt att använda tandtråd?
Sedan tänkte ja göra ett ärende.
Har även tagit på mig jogging kläder, hoppas att motivationen kommer med klädseln=P Och om den gör det så ska ja bege mig ut på Rammelbergsspåret på en test runda.
Igår for vi till brorsan, kollade på min bil lite, han ringde och beställde efter en bil del, den kosta 1700kr! kul..
Men vi bestämde oss för att de är lika bra att laga riskokarn.. Behöver ju den verkligen i sommar när ja ska jobba.
Well well, nu ska ja putsa tänderna lite innan ja beger mig till tandläkaren.

Vilken grå dag vi har idag...

Man får passa på att sova ut nu innan sommarjobbet börjar på allvar.
Jag har däremot inte fått mitt schema ännu till det ställe ag först ska vara på. Det är ju just snyggt, de andra två ställena har ja fått i från iaf, man får väl glädjas åt det lilla. Men visst fan skulle det vara kul att veta hur man jobbar under midsommar!! Morr!
Snart slutar Kakan, då blire lunch. Jag ska snöra ihop en soppa och han vill nämligen ha köttbullar och pulvermos. Ett pulvermos paket har inte fått komma in i vårat hem hittills, så ja misstänker att han köper färdigt någonstans;)
Hur kan man åta något sådant?? huvva..
Sedan skulle ja behöva gå till sporthallen och höra mig för vad deras problem är..
Jag har fått tre räkningar ifrån dem fastän ja för tre månader sedan har sagt upp årskortet som då gick ut för tre månader sedan. Konstigt att man ändå får räkningar! Nä inte vill man skaffa kort igen när det tjorvar på det här viset!
Nu ska ja till snurran och köpa grädde.
Kanske far och kollar på en bil idag. Beror på vad bror min har för utlåtande på min gamla bil. Har haft den avställd nu sedan i september. Så jag börjar vara less på att inte ha någon. Det är nämligen inte så mysigt att köra vespa här i norrbotten som det var i varma svettiga thailand.
Kallt och jävligt...
Hoppas dock att min riktiga bil ska gå att laga för ja tycker om den så mycket, min mormor bil=))

Måndag

Vaknade till världens huvudvärk. Tryckte i mig några Bamyl, och somnade om.
Vaknade senare och tänkte - YES! ingen huvudvärk. så börja ja röra på mig och där var den igen..
En till Bamyl då!
Sedan ut me hunden och puttrade d'refter till torggården för att få schema och info om det tredje stället ja ska jobba på i sommar. Gruppboende, ska bli skit kul!
Sedan luncha ja me Per och hem o vila på maten. Snart äta igen, Per ringde och var hungrig;)
Och ja är propp mätt, ännu..
Jaja okii.
Sen då? kanske en promenad hoppas jag på.
Ska ringa Josse sen o fråga om hon är intresserad=)
Nu koka ris!

färgar håret för fullt

Sitter här med hårfärg i håret.
Lyssnar på musik igen;)
Jag har vart till Josse en sväng, vi handla lite på bolaget till kvällens grillning vi blivit bjudna till hos Anna! Trevligt värre=)
Sedan får vi se om vi drar vidare eller hur det känns osv.
Nu ska ja hoppa i badkaret och tvätta bort färgen o bada lite.
Måste kolla va ja ska ha på mig sen...
HEj hopp

U got me good

Hello.
Nu lördag.
Jag sitter hemma och drar ut på allt som vanligt=P
Josse väntar nog på mig så ja ska ta och klä mig lite mer anständigt, sitter i gula mysbyxor och en grön huvtröjja. Vaddå påsk?=P
Hållpa snöra upp nå bilder på Fejjan oxå, så det tar en stund för datorn att hänga med. Under tiden jag väntar så lyssnar ja på sunkig musik som ingen annan än jag gillar, man ska passa på när karln är på jobbet och kompisarna hemma. På så vis behöver ingen annan lida för min taskiga smak;)
Funderar om man ska ge sig ut på partaj ikv eller inte. Suget får avgöra det helt enkelt. Men om jag känner mig själv rätt så kommer ja bli sugen bara av att träffa Josse hehe=)
Nä om man skulle ta och göra hunden lycklig, rasta pasta....

Ny månad - ska sommaren återkomma?

Ny månad ja, men inte mycket värme för det..

Steg upp när jag vaknade imorse, skulle ut på lång promenad med hunden, vi ångrade oss båda två efter några minuters positivt tänkande. Det blåste så hårt och regnade, vem kan hålla humöret uppe då lixom;P Jag kände med ens att jag saknade Per så vi gick hem och hade kramkalas hemma några timmar tills vi blev hungriga och for till Kina för lite lunch.
Jag och Josse kom hem igår från storforsen, det var skönt att komma iväg, även om det inte var för att semestra vi åkte iväg. Vi gjorde det till en så bra tripp som vi kunde och orkade. Josse lärde mig kasta med kastspö, så nu ska jag lära Per detsamma=) Jag har inte kastat sån här utan knapp sa ja till Josse. Hehe då fick ja minsann höra att det bara finns knapp på barnspöna hehe. Det var ett tag sedan visst!
Vi har åkt en hel del bil, fiskat lite och grillat lax. Vi har bastat
och haft hundterapi.
Oliver är nämligen livrädd för Allan nu sedan han bet av sin egen tand den första kvällen. Han måste ha trott att det var Allans fel?
Oj vad det var roligt att komma hem. Per hade saknat mig som en galning visade det sig!=)
Vi for på Elliots cirkusföreställning på skolan,
Guuud vad söta barn kan vara!
Sedan var det min tur att åka till mor och far, Jussis minnesdag var det igår. 4 år sedan han gick bort...
De flesta i familjen var hemma, vi bara umgicks. Här har ni Anssis flickor Veronica och Alvina=)
Vi åkte till graven och satte blommor där. Så vackert det blev. Ja la en blå ros med glitter på, på stenen. Som jag alltid gör. Tycker det är vackert.
Mamma och Tommi fixar och donar lite.
Satu =)
På stenen står denna text:
Du var vårt allt på jorden, Det finaste vi vet.
Vi önskar du hörde dessa orden. Vi älskar dig i evighet.
Slutligen vill jag tacka Josse för att jag fick låna hennes system kamera så jag kunde fota Elliots uppvisning samt brorsans grav!

Vilken utsikt

Vi har det fint här  i storfenorsen.
Utsikten är vacker när man tittar ut genom dörren på vår stuga.
Forsen, den eviga forsen som aldrig tar slut. Nytt vatten, i samma kraft hela tiden. Man börjar fundera hur mycket vatten finns det i fjällen egentligen? Det måste vara omöjligt att det smälter sådana här mängder..
Vatten nivån här är hög, trädstammarna står i vattnet, men det är vackert.
När man går upp i forsen så ser man hur mycket som svämmar över hela tiden där dom har byggt vallarna av stockar för att forma forsen, men den är lite ostyrig just nu.
Igårkväll gjorde Josse upp en eld, att hon är händig! Vi hade tidigare åkt in i Älvsbyn och handlat oss en stor laxfile som vi grillade på kvällen. Till den kokade vi mandelpotatis, skar upp lite lök och rullade in i ett tunnbröd. Mat är så mycket godare när man är ute i naturen=)
Ingen kyl finns så långt ögat kan nå så vi får improvisera lite.

Oliver tappade olyckligtvis en hörntand igår.
Jag tog det hela hårdare än vad han gjorde, jag trodde ja skulle spy och svimma...
Tur att Josse höll huvudet kallt och tog tag i situationen.
Det var nämligen så att Allan och Oliver tidigare hade bråkat om Frolicen. Senare på kvällen börja dom bråka om den igen. Båda vill visa sig bättre än den andre, en kamp som bara uppstår vid maten. Oliver smällde i varje fall ihop sina käkar så hårt att tanden gick av och en bit lossnade den andra delen hängde kvar i roten.
Han grinade och hoppade i min famn. Jag trodde att käken hade farit ur led men det vara som tur var bara tanden sa Josse. Oliver lugnade ner sig och Josse ringde veterinären för att fråga om råd. Hon fick lös tanden men Oliver svalde den... Nu försöker jag få hans mage lös så att den fort ska komma ut igen. Man blir ju orolig att den ska fastna i tarmen eller så..
Nåväl det var det hittills i stora drag.
Ikväll ska vi bada bastu och grilla mer lax=)
Saknar min Puffelipuff enormt mycket däremot!!

RSS 2.0