Kyckling dagen

Det är idag det.
Jag tycker det är så skönt att vara mig.. så obrydd om vad andra tycker, det är så skönt att inte jämnt oroa sig för sådant och bara njuta och leva istället=)

Drog till luleå idag.
Vart så vackert uppväckta av en galen Patrik.. som bankade och plingade på dörren, man kan ju ha en mer harmoniskt morgon men tyvärr det brukar bli sådär hos oss, o är det inte Patrik som gör så så är det anders...
Som att vi skulle göra så hos dom??

nåväl kom ju upp i tid.
duscha o drog till luleå, tog med mig Ojje oxå.
For till universitetet och lånade en bok till min nya kurs ja ska börja läsa.
Handla lite på stan, baggy jeans hitta ja, väckarklocka, vindrutetorkare, mat, godis=) o en kjol
 o ett rosa block o rosa penna till skolarbeten tänkte jag=)
monterade själv fast torkarbladet utanför biltema på parkeringen. Börjar bli proffs på de nu, ska börja ta tid o sätta in i guinnes rekordbok. köpte dock en som inte passar helt.. dom hade inte till min bil o ja tänkte lika bra att prova då de var rätt längd iallafall.
ja körde till ica maxi o köpte grillad kyckling klubba, körde till onoffs parkering o öppna fönstret helt o rocka till beyonce o grävde i mig kycklingen, alla stirrade haha. det rann från mina händer, Oliver fick oxå kyckling o jag tror alla som gick förbi innerst inne blev lite sugna dom med;)
gick in på onoff o tvätta händerna, kolla om min mobil var lagad men icket..
handla på willys de ja glömde på ica..
Middagen idag kommer bli kycklingfile, kalkonbacon o mögelost.. typ en gryta eller nå har inte bestämt mig.. hoppas ja får till det iaf=)
Annars e läget snorigt.. börjar bli mer o mer krasslig.. trist.. men ja får skylla mig själv, har inte ätit vitaminer på typ hela sommaren o ingen ingefära heller...

ska ja kanske lära mig nu hur viktigt det är? hoppas jag gör det, hoppas Gud är med mig haha=)
Ikv ska vi mysa med massa godis o bra filmer. Gubben är ganska trött han med men inte lika sjuk som jag ännu.
GÅrdagskvällen var även bra, ja såg sagan om ringen 3, älskar fantasy filmer och böcker. Vi åt tacos o var allmänt mätta hela kvällen. Somnade sent eftersom helgen har gjort att vi vänt dygnen åt fel håll;)
Åh vilket underbart åskväder de var inatt! det är något av det bästa jag vet, så skrämmande och spännande! Hoppas det inte är slut med åskväder än!

Helgen överstökad

Fredagen var riktigt rolig, vi gjorde sushi och tog det till micke o käkade det där, samt tacos som han hade gjort. Syrran o  Hege kom o käka oxå de var trevligt.



Sedan for vi till oss och socialiserade till det var dax för kanske sista kvällen på lilla. Dom kanske stänger ner nu helt så vi passa på o fara dit o det var väldigt trevligt.

Man får tänka positivt om dom nu ska stänga på riktigt. Det blir inte lika mycke festande då och det är ju hälsosammare=) Inte mig emot just nu. Har hunni vara där en hel del så det räcker ju ett tag, man får leva på gamla goda minnen;)
Det var egentligen igår vi skulle ut, ja o syrran o johanna skulle klä ut oss. Men alla banga, jag orkade inte, syrran orkade inte, nina orkade tydligen inte heller o johanna ja hon orkade nog=)
Satt hemma och såg film igår själv, åt hamburgare och spela lite på datorn för att sedan lägga mig och sova. Har sovit ut idag, nästan för länge för jag kvicknar inte till riktigt.. jobbigt, jag tycker om o vara pigg..
Per.. ja han myser bara=) måste få igång han snart blir ju galen annars.
ikv blir det nog bara att mysa o se film.

nu e de fredag igen=)

fasen ja kolla ut så länge mot balkongen för per o jag surra o nu när ja ska skriva så dansar stora svarta mörka bollar omkring i mitt synfält.. störande för de går sakta att skriva.
Idag har ja ju vart barnvakt, de blev två barn mitt i allt.
det har gått bra och vart kul o träffa galningarna=)
har vart på stan o handla med lindbäck, vi ska göra middag ikv, de blir tacos o sushi, bra att blanda lite eftersom alla inte gillar sushi ännu. men snart har man övertalat alla att tycka om de lika mycket som vi gör i vårt hushåll=)
Igår fick ja nå cp-ryck efter ja vart på djuptjärnsspåret, ja drog fram alla kläderna från garderoben o satt allt i vardagsrummet.

jag började rensa sådant som ja inte vet om ja kommer använda nå mer och kanske ska sälja. de la ja i en stor hög. ska ta itu med den högen en annan dag så jag snörde in det i en annan garderob typ, där ja skulle göra mitt plugg rum som inte är klart. smockfullt me kläder där nu.
nu är det lite snyggare i garderoben ja ändrade lite ordningen där så det är lite mer praktiskt.

svårt att få med på bild..
hängde väskor på krokar till vänster, hängde upp tre förvaringshyllsystem från IKEA på rad, i den till vänster har ja underkläder, sockar, leggins, strumpbyxor o sånt, den i mitten högst upp aprty linnen, träningskläder, vanliga linnen, t-shirtar(syns inte). den smala har ja skor i, har kastat vissa o lagt i sälja högen vissa, sedan komemr klänningarna längst till höger alla på samma ställe så man lätt hittar sina kläder=)
ovanför är en hylla där jag har vanliga jeans i en hög o baggy i den andra. i lådan bredvid finns alla mina bikinisar, den svämmar inte över längre har många i rensar högen.. hyllan som går hitåt i bilden har ja vikt alla huvtröjor som var rena o mysbyxor. under hyllan hänger alla andra vanliga tröjor med dragkedja och utan, dom syns inte.
nä nu ska jag ta itu me sushin, riset är klart.

Den blev perfekt!

La ju in en toning på håret tidigare idag, det vart alldeles underbart perfekt!
Detta är nog färgen jag har sökt efter, den e så fyllig, inte för mörk o jätte behaglig, I love it!
de e ju då det att det är bara en toning o de kommer fara färg från den hela tiden, men kul att hitta en så fin nyans=)

syns kanske lite dåligt.. men får försöka lägga upp bättre.
Annars har matkoman infunnit sig.. de blev korv o makaroner, det äter jag nästan aldrig.. men de var gott för en gångs skull.
funderar på att fara o jogga på djuptjärnsspåret medans Per ska på föräldrar möte med den andra Per.
finns dock risk för att få håll.. hoppas maten hinner smälta.
HAr tvättat Oliver idag, han blir så fluffig o fin efter varje tvätt. men han hatar att bli torkad... o det tar lång tid oxå att få honom torr..
Sedan har ja dammsugit hela lägenheten o jag hatar det! Det som gör att det ändå går an är att dammsugaren är rosa och suger välidgt bra=)
Skorna från USA har kommit.. storleken var för stor.. kanske hjälper med en sula, ska testa annars får ja sälja vidare dem.. suck!
Imorgon ska jag vara barnvakt till min brorson, ska bli skoj o träffa han lite=) han fyllde förresten 1 år den 17 augusti



Söta mamma och Isak=))
nu ni, ska ja spela lite för en gångs skull=)

Sådär ja


Nu har jag gjort klart utvecklingsstörning/ funktionshinder kursen. Har bokat upp prov på den så sen äör de helt ur världen, har även boka prov för psykologi B, hoppas ja klarar dem men än så länge har ja inte kört på en enda kurs så tror de ska gå bra.
snart börjar även praktiken, ska välja mellan ett dagcenter eller gruppboende men vet som inte vilket jag helst vill, dagcenter är ju bra för jag är lite rastlös av mig och vill gärna göra saker.
Sitter här med en handduk i håret, har just haft i en toning. Ides inte färga för det blir så lätt fel nyans än de man tänkt sig.. oftast för mörkt o ja ska ju som kolla hur det blir när man ljusar upp de så den här färgen heter ljus gyllenbrun, ja de blir ju ändå lite mörkare eftersom ja har kvar ganska mycket mörkt sedan tidigare. SKa toppa håret sen när de torkat oxå.
Det som är bra med att göra själv allt med håret är att det inte kostar någonting och det går alltid att fixa om det går åt helvete. håret växer ju ut o man kan alltid färga över om de ser hemskt ut.
Igår var de ju upprop på skolan, ja bestämde med min lärare att ja ska börja läsa habilitering och reabilitering nu till praktiken börjar. får se om ja hinner klart den för har inga böcker ännu till den.

Annars idag är de ju Kalixkväll, alla affärerna är öppna till nio så ja o syrran kanske drar på stan en sväng.
Före det så ska Elliot komma hit över dagen o vara med oss lite. sedan hem för att sova där.
måste städa lägenheten och rensa garderoben för den är verkligen inte stabil längre.. allt lixom väller ut tillomed i pers avdelning;)
nu ska ja blåsa håret o se om de blev okey=)

Pluggandet


Uppdatering..
imorse så gjorde ja klart näst sista arbområdet så tänkte ta en paus o åka iväg me per o jyra lite på stan o dricka kaffe hos micke. men när vi kom hem så slappade vi vidare, gjorde middag och diskade ist, såg även en film va den nu hette någon ny som disney har gjort,helt ok!
så nu sitter ja här o har lite små panik. har sökt fram information till sista uppgiften o kan göra det imorgon efter uppropet på skolan.
Och jag använder faktiskt mina glasögon Carina=) men det hjälper inte, har använt dem ganska mycket även redan innan huvudvärken men kanske är att man är ovan plus att dom är ruskigt gammla så mitt brytningsfel kan ju ha förändrats och jag behöver då nya glas.. om man bara hade råd att köpa..
ska snart gå o lägga oss i sängen o se på random serier. ska först ut me ojje en sista gång för denna dagen. jag lär ju vakna före fåglarna om vi redan går i sängen, har nog aldrig hänt under våra tre år att vi lagt oss så här tidigt;)
Sådär, jag börja skriva för typ en halvtimme sedan.. men har försökt lägga in bilder på datorn o vända dem åt rätt håll o det tog en stund, datorn e lite seeg..
fjällbilder jihoo så snart kan ja lägga upp på pixbox jag vet att det finns en nyfiken en som väntar på dem=))

En glad per som nådde den första glaciären som vi passerade=)

vi nästan högst uppe på fjället=)
mer bilder later duudes=)

The Nose

mitt nya smeknamn, Per hitta på det här för någon dag sedan o tycker de är helfestligt att kalla mig det hela tiden o de tycker ja med, det är så gulligt=)) the nooose säger han=) hihi

annars?
Huvudvärk.. jag  brukar inte gnälla.. men det börjar bli irriterande eftersom det suttit i sedan igår..
har just vart på gymmet, men var nära att skippa de för huvudvärken. me ja tänkte att ja gör ett försök iaf o det gick bra.. men efteråt och nu är den nästan värre.. o värktabletterna är slut eller så har per med dem på jobbet? hoppas de finns kvar när han kommer hem ikv.
Har även vart på biblo o lånat böcker, ska skriva en fördjupning om valfritt typ i den kurs ja nu läser utvecklingsstörning/ funktionshinder. det finns hur mycket som helst att välja på, men eftersom adhd känns ganska intressant, för att det är ganska aktuellt, så valde jag det. är roligare att göra en fördjupning om man känner intresset lixom.
snart är kursen klar och jag har bara suttit igår o lite idag med den, känns strongt gjort. hade ja inte haft uvudvärk hade de nog vart klart nu..
De var en snubbe idag o kolla ventilationen.. ja det finns inget som heter ventilation hos oss, det drog ingenting nästan sa han o fläkten i köket är ju ett enda stort skämt.. hoppas verkligen man får en ordentlig så man kan hänga upp brandvarnaren igen utan att den slår igång varje gång man lagar käk.
ska försöka göra lite uppgifter nu om de går, annars intar ja soffan!

sitter o drömmer om de nya vandrings kängorna jag o per har beställt från usa, kan dom inte komma snart så vi får gå in dem=)) skulle behöva ny jacka oxå...

Hotta upp det lite en...

... lugn helg som denna!
ska på mitt livs första kräftskiva, vi blev bjudna av Jocke o Sofia!=))
det ska bli väldigt spännande!
har alltid velat fara på en det verkar så mysigt o trevligt. o gott!
Kan vara kul att hitta på något sådant en lugn helg som denna, vi har Elliot helg så det kan va kul att piffa upp dessa dagar lite med umgänge.
Kan bli långdraget att sitta i lägenheten o trycka.. fast de gör vi aldrig är bara jag som ha måstat göra det hela helgen för att ja har skjutit upp alla sommarens kurser till den här sista veckan innan skolan börjar igen, bra jobbat.. men självförvållat..

kan ju stolt säga att psykologi B gjorde ja bort på några dagar bara o då jobbade ja inte ens sten hårt me de..
nu håller ja på me utvecklingsstörning så har precis gjort första arbetsområdet nu alldeles nyss alltså..
det är alltid segast i början, att göra det första arbetsområdet tycker jag.. så imorgon fortsätter ja o då ska ja hnna resten.. de kommer ju aldrig att ske men under har hänt tidigare;)
så nu ska ja svira om, fara o köpa godis till lilleplutt o bege mig till baskeri.
Funderar starkt på att överraska Per med något, något litet iaf.. är så kul o vara gullig=)

hej hopp
hoppas någon är gullig med er
kram o puss

Psykologi


Åh gud kan man annat än älska ämnet psykologi??
man behöver inte läsa det för att man måste man kan läsa det för att det är så ruskigt intressant.
Just nu läser jag det för att det inåg i utbildningen, är på psykologi B nu och det är lite roligare än A eftersom man får gå in lite djupare i vissa områden.
JAg skulle läsa mer om Narcissism var tanken när jag började Googla. Jag halkade på ett bananskal in på en personlighetsstörning som heter "Histrionisk personlighetsstörning".
Detta var intressant, jag har aldrig hört talas om detta, det står inget om det i boken och det kändes som att den passar in på människor i våra omgivningar utan att man har tänkt på det.
Läs gärna om det intresserar er och omni orkar igenom, jag har förkortat det lite så det mest intressanta finns att läsa, det mest väsentliga så att säga.

Histrionisk personlighetsstörning

Histrionisk personlighetsstörning karaktäriseras av överdrivna känslouttryck och en extremt stark önskan om att få uppmärksamhet. Personer som lider av histrionisk personlighetsstörning har ett ständigt behov av att få beröm och uppskattning. Om detta behov inte uppfylls blir de lätt stötta eller förolämpade och de har svårt att hantera dessa känslor. Personer med denna typ av störning är självcentrerade och känner sig inte bekväma om de inte får stå i centrum. De är också överdrivet måna om sitt utseende.

Även om histrionisk personlighetsstörning är vanligast bland kvinnor och symptomen stämmer in på typiskt kvinnliga stereotyper, så finns det även män som uppfyller kriterierna för den här diagnosen.

Histrionisk personlighetsstörning är som ett genomgående mönster av överdriven emotionalitet och strävan efter uppmärksamhet. Störningen visar sig i ett flertal olika situationer och sammanhang från tidig vuxenålder och tar sig minst fem av följande uttryck:

•·         känner sig illa till mods i situationer där han eller hon inte är i centrum

•·         samspelet med andra präglas ofta av ett inadekvat sexuellt förföriskt eller provocerande beteende

•·         visar snabbt skiftande och ytliga uttryck för känslor

•·         använder sig genomgående av sitt yttre för att dra uppmärksamhet till sig

•·         är överdrivet impressionistisk och detaljfattig i sitt språk

•·         ter sig dramatiserande, teatralisk och överdrivet känslomässig

•·         är lättpåverkad av andra eller av omständigheterna

•·         uppfattar relationer som mer intima än vad som verkligen är fallet



Orsaken till störningen är okänd, men händelser i barndomen och genetiska orsaker kan vara involverade. Personer med störningen klarar vanligtvis att fungera på en hög nivå och kan vara framgångsrika socialt och i arbetet. Men histrioniker kan ha svårt att klara av sociala eller romantiska relationer och ha svårt att klara förluster och misslyckanden bra. Personer med störningen kan söka hjälp för depressioner när romantiska relationer tar slut. De misslyckas ofta med att se sin egen situation realistiskt och dramatiserar och överdriver istället. Ansvaret för misslyckanden eller motgångar skylls ofta på andra. De kan byta jobb ofta, eftersom de blir lätt uttråkade och har problem med att klara av frustrationer. Eftersom de söker omväxling och spänning så kan de utsätta sig för riskfulla situationer. Alla dessa faktorer kan leda till depressioner.

De histrioniska personligheterna kan i början verka fascinerande, men behovet av uppmärksamhet, deras föränderliga sinnesstämning, törsten efter uppmärksamhet, allt detta leder till att partnern blir uttråkad, och de slutar med att bli övergivna. De är övertygande om att de måste förföra för att få någon annans gillande. De startar därför snart en ny relation, i vilket beteendet är ännu mer hysteriskt och som leder till ett nytt relationsslut.


Rekommenderas inte:

Att ha roligt på den histrioniskes bekostnad. Det är lätt hänt att man börjar ha roligt på den histrioniskes överdrivna teatraliska uppförande, genom att visa sarkasm. Sarkasm och ironi sårar den histrioniske. Den histrioniske kommer att använda sig av alla knep för att vinna uppmärksamhet igen, allt från tårar till självmordsförsök.


Visa intresse när den histrioniske uppvisar ett normalt beteende. När den histrioniske får någon annans uppmärksamhet, kan hon under en kort stund lämna det manipulativa beteendet åt sidan. Visa denne att du uppskattar sättet du beter dig på. Det är viktigt att visa den histrioniske uppmärksamhet och intresse när hon säger något värdefullt. När hon börjar tala om sig själv är det bäst att man ignorerar denne eller visar ointresse. Det bästa sättet är att försöka uppmuntra önskat beteende.

Vänta dig att bli betraktad som hjälte och sedan som inkapabel. Histrioniska personligheter har en tendens att antigen idealisera eller helt nedvärdera en person. Så länge som du bekräftar denne kommer du att bli idealiserad. Om du inte gör det, kommer du att spela en mindre roll.


3 år idag!


Tiden går fort när man har roligt
mitt liv är fyllt med kärlek, spänning och en underbar vardag.
Så fantastiskt mitt liv är med dig kan jag inte föreställa att det skulle kunna vara med någon annan
Ditt sätt
ja det sätter verkligen guldkant på mitt liv, du är min krydda som piffar upp mina dagar.
Skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dig älskling,
som jag ser det nu skulle det inte vara värt att leva.
Vi är så lika du och jag på alla plan
Det måste vara meningen att det är vi och ingen annan
När vi träffades så visste jag på en gång att denna mannen kommer jag att älska och jag kommer inte kunna stoppa mig själv!
Visste att det fanns en större kraft som skötte det ingen kan göra någonting åt
Ödet
Jag tror det var meningen att det som hände hände och jag ångrar inte någonting
Hur skulle jag kunna göra det?
då skulle det inte vara så bra som det är idag
Vi har haft upp och nedgångar
men det har det varit värt
Livet som vi nu lever är harmoniskt och så underbart
Jag vill dela allt med dig
Skulle inte ljuga för dig
Du betyder för mycket för mig
Att såra dig skulle ta död på mig...
Jag kommer aldrig såra dig Älskling
för du är det vackraste jag vet;)
Pussssss
Love
from Betty










denna dagen

började otroligt segt, den första halvan kändes typ som tre dagar, o jag hann lova brorsan att ja skulle göra en grej idag men har skjutit upp de till imorgon ist så hoppas ja får gjort det så vi kan åka iväg på mini semester för två töntar=)
Annars så har vi gjort ett försök i att bada.. ni minns hur roligt ja hade i vågorna när vi hoppade i vattnet från båten..
ja vi åkte dit idag o gick till det stället... det var så otroligt mycke småsten i botten som var halkiga och vassa ibland.. det var en pina att måsta gå på dem så lång bit och till rågaq på att var det extremt kallt för de blåste jätte mycket oxå o solen började gå ner... men blöa blev vi kan ja lova o kalla!
har nu börja tina upp o fått tillbaks kännslan i fingrarna..
vi åt upp resterna av sushin o gjorde varma mackor.
sedan kom min mamma o moster o Satu o hälsade på=) så underbart trevligt med lite sällskap från familjen.

tur ja hade saft o kex hemma;) kanske måste bli en bagare igen så man har nått att bjuda på ifall någon hälsar på.
nu sitter vi o grunnar på vilken väg vi ska köra imorgon, är otroligt less e4an till ume, sundsvall ja neråt den kan man ju utan o innan.. så de blir åt fjällvärlden, vi ääääälskar fjällvärlden så underbart o harmoniskt o allt positivt man bara kan komma på.
är sugna på sarek o sånt, kebne oxå men går inte att köra dit så vi får se.
vi bor nog i bilen, eller i tält eller på nå sunkigt vandrarhem de kommer bli kanon bra!=)
o myyyysigt!

varför?

Hej hopp!
tro inte att man kan sova i detta oljud som nu har hållit igång på näsbyn hela denna veckan..
går inte att försöka tjuvsova till tio ens..
nej nej sedan sju har ja försökt tvinga mig att somna om men ja har för ett tag sedan gett upp.
Guuud vad gott det var igår,

jag gjorde iordning en liten middag till mina kära vänner Helena och Johanna, det är en massa över så ja sitter här med det nu o tänkte börja smaska i mig det=)
Jag gjorde sushi och dom tyckte om det så det var ju roligt att det inte var blä..
o Helena som inte visste vad hon tycker om sushi förhoppningsvis har hon positivt att säga om det nu=)

efter middagen (med Lars Winnerbäck of course) så surrade i ivdare, sedan gick vi till helena, jag glömde kameran..
tanken var att gå ut på hotto, en sista sommar fest lixom...
vi sjöng singstar, det lät förjävligt, vi var glada och fick mer gäster.
skulle åka till valhall.. frågade han som körde om de var någon ute.. typ ingen sa han, fem pers kanske...
vi fråga en tjej utanför valhall.. nej sa hon, dom ahr redan stängt
haha
lyckat... ingen ute..
för tre år sedan så var det smockfullt med folk ute den sista sommarkvällen så man trodde ju fler var.. men alla har börja jobba osv så kan ju förklara saken.
nåväl bara att åka till ghettot igen, skulle till helena igen men vi fastnade utanför o surra me de nyförlovade paret Ewe o Thomas=) Grattis till er!
o sedan fick vi veta att de var för sent att gå upp så ja gick hem o la mig o sova.
inte fy skam med hemma fest o god middag heller
summan av kardemumman en väldigt trevlig kväll i trevligt sällskap=)
nu ska ja vräka i mig.

men jag undrar varför elliots myslampa (en blå björn) är här på skrivbordet?
Sötnosen Per har nog myst vid datan igårnatt=)

regn regn regn

det känns så himmla annorlunda att det bara vräker ner på det här viset, som om det aldrig fanns något slut.
ska kika in på smhi o yr.no o se om det ljusnar snart.
fast det är ganska mysigt på ett sätt med regn eftersom det var så länge sedan de regnade.
skulle ju hinna plugga nu en stund o kanske fara o träna sedan o sådär.
men oliver får hålla sig en stund, fy ja vill inte tänka på hur han kommer se ut efter en sväng bara en kortis.. hans päls suger upp all lera o sand..

ja ska nog rulla in han i en handduk direkt vi kommer in:)
o hur det har åskat inatt! vilka feta muller som har vart här iaf, o vi hade öppe balkongdörren så olliver höll på o skita ner sig, han tycker inte om åskan=(
sista kvällen på valhall för en onsdag ikv tror jag. någon som hade tänkt sig ut?
hoppas isåf att vädret spricker upp=)
på smhi ser de ut att sluta regna till kvällen, o imorgon kommer solen titta fråm emellan molnen.
på yr sägs de bara regna till ettiden o sedan inge mer idag, imorgon är det ett moln ganska länge sedan en liten skväll vatten o sedan sol.
annars en perfekt dag att mya med killen o se film o åka massa bil o bara myysa.

va hände?

Ja de blev inte mycke gjort idag, har vaknat upp lite på fel sida..
tänkte följa med mamma, moster o pappa till luleå o sedan till bror i pite men de vart så sent innan de åkte så ja tänkte  stanna hemma o plugga..
ja klockan är snart sju o ja har gjort två uppgifter bara.. är deppig idag kan inte sätta fingret på vad de e?=(
nu har vi gjort varma mackor o ska plugga igen hoppas ja inte fastnar i nå spel på facebokk;)
de får bli belöning efter plugget att ja får läsa bloggar o spela spel;)

Godmorgon

Tisdag redan, dagarna går plötsligt så fort igen..
sitter här nyvaken o känner mig hungrig o seg.
kanske kastar i mig sallad från igår o pluggar lite de skulle behövas verkligen.
sitter oxå o drömmer om att fara ut med båten igen, bada i vågorna! Guud ja kan int släppa det de var så underbart=)
Idag kanske ja får ny mobil oxå, kanske Per med vi får se har inte bestämt oss ännu va vi ska göra av dagen och vår resa...??
nä nu blire sallad o gnugga bort morgonsömnen ur ögonen o dax o piggna till ordentligt så man får nå vettigt gjort idag!=)

Tummen!


Mitt stora problem burukar vara att få loss tummen...
ja den sitter nog fastklistrad där bak, direkt det gäller städning, skola eller några mindre roliga måsten, ja då skyndar sig tummen till limmtuben o sprutar hejvilt o sedan in därbak där den stannar tills jag lyckas få loss den någongång långt senare...
idag hade jag fått ur den o hade ladda upp med en stoooor räksallad som ja tänkte knapra på medans ja skulle plugga som en galning..
men då ringde p-anna o hon o lilleplutt gumman Vevve kom o hälsade på, det var jätte trevligt, o sedan dök syster Satu upp oxå så de var verkligen en impuls visit sådär mitt i min planerade pluggkväll;)
ingen fara på taket ja får ta nya tag imorgon?? om ja hinner.. ska kanske fara till ett ställe först;)
men summan av kardemumman en väldigt trevlig kväll med massa surr=)
nu blire sista prommen me ojje, en dusch o mysa ner sig i bingen me puffen

Vi är hemma igen

Umeå resan gick bra, vi var o hjälpte en vän till familjen att sälja lite grejer. Kan ju säga avv vi var ruskigt slut, speciellt efter första dagen.. Värken under fötterna, knäna o allmänt i alla muskler i kroppen, samt höfter.. mycket tog stryk av att stå i över åtta timmar per dag på cement golv o halvtaskiga skor/tofflor. O värmen! svettigt var de inne i hallen av någon anledning var de inga fläktar igång så ja fick snällt fläkta mig själv o Per med en kartongbit;)

Men det har vart jätte roligt, vi hade äckligt roliga grannar vi kastade korv o bröd på varandra när vi fick lite trist=)
Vi bodde på first camp i en jättefin husvagn, det var sååå mysigt o vi har haft det underbart!
dock lite slitna o trötta.. Vi trodde vi skulle orka med både de ena och andra efter arbetsdagarna.. men icket
på måndagen fyllde ja ju år o de var då vi var som tröttast så efter nolia for vi o mysa till film somna lite snabbt o vakna sent o gick till stranden vid lagunen o badade i mörkret till en jätte stor orange fullmåne. så mysigt med nattliga dopp.
sedan var de dax o nanna igen..
Hälsade på Roger, Pers pappa i hans nya fina hus o hans nya fina hund. Är inte varje dag vi träffar dem så det var ju trevligt.
fredag kväll körde vi hem, drog ihop en snabb liten fest hemma, lite sent dock men trevligt o komma hem till vännerna o så. vi var så trötta så de blev en tidig kväll för oss o dagen efter var det Elliot-helg.
Har vart ut med båten lördag o igår. Sjukt underbart på havet igår!! blåste gjorde det o stora vågor, de var som att åka karusell;) vi stanna o bada på en strand o grillade lax o kött, vi var ganska länge o bara mös o jyrade på. sedan stanna vi på vägen tillbax me båten i havet o hoppade i de jätte stora vågorna. Jag var som ett barn på nytt och höll på att skratta ihjäl mig efter varje våg som höll på att spola bort mig;)
skulle vilja göra om det och njuta ännu mer. Sanna fick tvinga mig, per o patrik upp ur vattnet annars hade vi nog vart hela kvällen=))
Annars har ja hunni lära mig dra husvagn bakom bilen och igår fick ja lära mig att bli bogserad;)
kunskap är värdefullt!
så nu har jag en jäkla massa att göra i skolan, den börjar snart o de ska vara mycke som e gjort tills dess.
vi tänkte ta oss en egen liten semester här i veckan, har inte bestämt dag ännu o inte vet vi vart vi ska heller, men vi är spontana och har ungefär samma viljor så det kan inte misslyckas=)
nu vet ni kort va som har hänt=)

Lugnet före stormen

så att säga;)

Igår var det en oplanerad impulskväll.. vi satt hemma o alla vi kände var i luleå o vi kände att de inte lockade. men klockan tio på kvällen borjade det locka så Mormor körde oss till persön o därifrån åkte vi me taxi till stan jag per o jocke.
vi jurade runt o drack lite i öltälten, väldigt lugn kväll för oss. Men vilken kö det var till Kalixtältet.. mest kalixbor såklart.. vart ska man annars gå när man väl ahr kommit sig ur kommunen om inte till kalixältet;)
haha nää vi tog tältet bredvid ist o satt där o ljög. Så kom vi ju in gratis oxå för vi var ju med i Raubtiers band haha:)
Vi åkte till hertsön o sov där o imorse tog vi lokalen till stan o åkte med bussen hem igen.
Vi har just grävit varsin pizza och det har aldrig gått så fort att gräva!
lite hungriga kanske.. o svettigt i bussen ska ni veta det var inte en enda fläkt som var igång på hela resan.. snygg man var efter det, sju svåra år- looken...
Per köpte en BettyBoop t-shirt till mig igår, sötnosen kunde inte hålla sig. den var ljusrosa o väldigt fin, tack gubben!=)
så nu håller vi på o samlar oss lite så vi ska orka börja packa.. det är lätt att glömma massa saker när man är såhär förvirrad.. vi åker till umeå ikv o blir till iaf fredag.. ska bo vid blålagunen o bada varje natt!=))

Och fredagen måste ja ju berätta om, har inte haft så roligt på väldigt länge. Förfest på campingen hade vi, spelade volleyboll o drack o avslutade emd ett dopp i älven, vi blev ett väldigt stort gäng som till slut var där nere.



sedan avrunda vi med lilla men de var tyvärr lite folk där så jag valde att avrunda helt min kväll.. medans de andra fortsatte på efterdojja. Hade faktiskt kommit om de hade vart lite mer drag ute för ja blir så trött o sömnig av det där tempot..
sådär nu vet ni lite kort om helgen och framtiden!
ha en bra vecka här i kalix så ska ja njuta big time i umeå=)

RSS 2.0